Logo Goed Verblijven

Mantelzorgwoningen

ONZE

Mantelzorgwoningen

Filters

Een houten mantelzorgwoning kopen? Goed Verblijven helpt u daar graag bij! Wij zijn experts in houten bouwwerken en duurzame bouw. Onze mantelzorgwoningen worden conform uw wensen gebouwd en sleutelklaar opgeleverd.

Hieronder vindt u voorbeelden van modellen die wij kunnen realiseren, allemaal aanpasbaar aan uw specifieke situatie. De vermelde vanaf prijzen bieden een indicatie van de kosten. Bekijk ook onze veelgestelde vragen voor meer informatie.

Houten mantelzorgwoning om zelfstandig te blijven wonen

Bent u een mantelzorger voor uw vader, moeder, een ander familielid of een andere dierbare? Dan is het fijn en praktisch als u dicht bij elkaar woont. In veel gevallen is het gelukkig mogelijk om een mantelzorgwoning in de tuin te bouwen of op agrarische grond in het buitengebied. Ook voor de hulpbehoevende is dit een ideale en comfortabele oplossing, omdat deze in de eigen vertrouwde omgeving kan blijven.

Vergunningsvrij

Een mantelzorgwoning mag bij een bestaande woning vaak vergunningsvrij worden gebouwd. De bestaande woning wordt dan als hoofdgebouw gezien. Hiervoor gelden wel een aantal regels, welke te maken hebben met het oppervlak. Bij Goed Verblijven kunnen wij voor u uitzoeken wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Indien er wel een vergunning nodig is, dan kunnen wij dit voor u regelen.

Ook is er een doktersverklaring nodig die aantoont dat de persoon in kwestie verminderde zelfredzaamheid heeft en meer dan gebruikelijke hulp nodig heeft. Zonder zo’n verklaring kan men overwegen om pré mantelzorg toe te passen, waarbij de gemeentebeleid relevant is.

Soorten mantelzorgwoningen

Er zijn vele soorten mantelzorgwoningen, hier is geen standaard voor. Het is wel zo mooi als de woning past bij het bestaande huis. Dit kan variëren van een moderne tot een klassieke woning. In onze projecten nemen wij al uw wensen in acht, terwijl we ook kijken naar de mogelijkheden en de omgeving.

Wilt u een comfortabele en luxe plek creëren voor uw dierbaren, met alle gemakken van dien? Daarin kunnen wij u helpen met een luxe mantelzorgwoning, voorzien van uitstekende isolatie en een betonnen vloer. Hierdoor biedt de woning het comfort van een volwaardig huis. Bovendien kunnen we deze afwerken met hoogwaardige materialen, waardoor een luxe woonervaring gegarandeerd is.

In het geval u op zoek bent naar een tijdelijke mantelzorgwoning zijn er vele mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zorgwoning op onderstel. Deze kan relatief gemakkelijk verplaatst worden als dat de eis van de gemeente is. Hierdoor kan het later ook dienen als recreatiewoning of omgebouwd worden tot een B&B of gastenverblijf.

Een kangoeroewoning valt ook onder de opties, hierbij worden in een woonhuis, twee wooneenheden gerealiseerd.

Prefab bouwen is onze specialiteit

Heeft u op korte termijn een zorgwoning nodig voor uzelf of een dierbare? Dan biedt een prefab bouwen een uitkomst. De wanden van deze woningen worden voorbereid en klaargemaakt in de fabriek. Hierdoor kunnen wij in korte tijd en zonder onnodig veel overlast de mantelzorgwoning bouwen. Echter betekent dit niet dat u vast zit aan een bepaald ontwerp. Ook met prefab zijn de mogelijkheden eindeloos en kan de woning geheel naar uw wensen worden aangepast.

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning kopen dan is het op voorhand moeilijk een exacte prijs op te geven. Wel vindt u bij de modellen in ons assortiment een indicatie van de kosten, zodat u kunt verwachten wat de minimale kosten zijn voor die specifieke woning. Deze variëren tussen  € 75.000 en € 150.000,-

Omdat wij maatwerk leveren kunnen wij pas een prijs geven wanneer het ontwerp van de houten mantelzorgwoning klaar is. Op dit moment krijgen wij namelijk inzicht op de nodige materialen en het werk dat verricht moet worden. Voor een goede indicatie gaan wij altijd in gesprek met elkaar.

Maatwerk staat bij ons centraal

Goed Verblijven levert maatwerk. We beginnen daarbij vaak met het maken van een plattegrond die een goed beeld geeft van uw wensen. Ons team staat klaar om samen te werken met klanten en hun familieleden om een woning te creëren die voldoet aan hun exacte behoeften.

We kunnen elke houten mantelzorgwoning volledig ingericht opleveren, inclusief fundering, sanitair, keuken en technische installaties. Indien nodig helpen we ook met de vergunningsaanvraag, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken en volop van uw woning kunt genieten.

Heeft u interesse in het kopen van een mantelzorgwoning? Neem gerust contact met ons op! Dan kunnen wij uw wensen bespreken en kijken naar wat de mogelijkheden zijn.