Logo Goed Verblijven

Mantelzorgwoningen

ONZE

Mantelzorgwoningen

Filters

Een houten mantelzorgwoning kopen? Goed Verblijven helpt u daar graag bij! Wij zijn experts in houten bouwwerken en duurzame bouw. Onze mantelzorgwoningen worden conform uw wensen gebouwd en sleutelklaar opgeleverd.

Hieronder staan voorbeelden van modellen die wij kunnen realiseren, allemaal aan te passen aan uw situatie. Als u een mantelzorgwoning op uw eigen terrein laat plaatsen, is er meestal geen vergunning nodig.

Houten mantelzorgwoning om zelfstandig te blijven wonen

In het geval u hulpbehoevend bent is een mantelzorgwoning een prachtige uitkomst. Ondanks dat u afhankelijk bent van andere mensen kunt u nog steeds op uzelf blijven wonen. Dit is ook de perfecte oplossing als u zelf mantelzorger bent van een dierbare. Met een mantelzorgwoning kan elke hulpbehoevende op zichzelf blijven wonen, terwijl de nodige zorg in de buurt is. Onze houten mantelzorgwoningen kunnen geheel naar uw wensen worden aangepast. In onze projecten nemen wij al uw wensen in acht, terwijl we ook kijken naar de mogelijkheden en de omgeving. Zo is het ook een optie om een mantelzorgwoning in de tuin te bouwen.

Mantelzorgwoning kopen – ook vergunningsvrij

Een mantelzorgwoning mag bij een bestaande woning vaak vergunningsvrij worden gebouwd. De bestaande woning wordt dan als hoofdgebouw gezien en de mantelzorgwoning als bijgebouw. Hiervoor gelden wel een aantal regels, welke te maken hebben met het oppervlak. Dit is onder meer afhankelijk van de grootte van het achtererfgebied en de al aanwezige gebouwen. Bij Goed Verblijven kunnen wij voor u uitzoeken wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Indien er wel een vergunning nodig is om een mantelzorgwoning te bouwen dan kunnen wij dit voor u regelen.

Een mantelzorgwoning kan vergunningsvrij zijn als er een doktersverklaring is die aantoont dat de persoon in kwestie verminderde zelfredzaamheid heeft en meer dan gebruikelijke hulp nodig heeft. Zonder zo’n verklaring kan men overwegen om pré mantelzorg toe te passen, waarbij de gemeentebeleid relevant is.

Mogelijkheden mantelzorgwoning

Er zijn vele soorten mantelzorgwoningen, hier is geen standaard voor. Het is wel zo mooi als de mantelzorgwoning past bij het bestaande woonhuis. Dit kan variëren van een moderne tot een klassieke woning. De voorbeelden hieronder behoren tot de mogelijkheden.

Tijdelijke mantelzorgwoning

In het geval u op zoek bent naar een tijdelijke mantelzorgwoning zijn er vele mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mantelzorgwoning op onderstel. Deze kan relatief gemakkelijk verplaatst worden als dat de eis van de gemeente is. Hierdoor zou u de mantelzorgwoning in een later stadium kunnen inzetten als recreatiewoning. Ook kan de mantelzorgwoning later omgebouwd worden tot B&B of gastenverblijf.

Mantelzorgwoning in tuin

Bent u een mantelzorger voor uw vader, moeder, een ander familielid of een andere dierbare? Dan is het fijn en praktisch als u dicht bij elkaar woont. Een mantelzorgwoning kopen voor in uw eigen tuin is hiervoor een oplossing. Zo is uw dierbare altijd in de buurt, terwijl beide partijen toch op hunzelf kunnen blijven wonen. Ook voor de hulpbehoevende is dit een ideale en comfortabele oplossing, omdat deze in de eigen vertrouwde omgeving kan blijven.

Mantelzorg woning extra comfort

Wilt u voor uw dierbaren een plek creëren welke beschikt over alle gemakken en optimaal comfort? Ook daarin kunnen wij u voorzien met een luxe mantelzorgwoning. Ook deze kunnen wij volledig volgens uw wensen bouwen. Deze mantelzorgwoning wordt voorzien van zeer goede isolatie en een betonnen vloer. Zo voelt de woning als een volwaardig woonhuis en is deze uiterst comfortabel. Daarnaast kunnen wij deze afwerken met zeer hoogwaardige materialen en installatie, waarmee een luxe woning wordt gegarandeerd.

Prefab mantelzorgwoning

Heeft u op korte termijn een mantelzorgwoning nodig voor uzelf of een dierbare? Dan biedt een prefab mantelzorgwoning een uitkomst. De wanden van deze woningen worden voorbereid en klaargemaakt in de fabriek. Doordat de wanden kant-en-klaar worden geleverd kunnen onze specialisten de woning snel bouwen. Hierdoor kunnen wij in korte tijd en zonder onnodig veel overlast de mantelzorgwoning bouwen. Ook hierin zijn de mogelijkheden eindeloos en kan de woning geheel naar uw wensen worden aangepast.

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning kopen dan is het op voorhand moeilijk een exacte prijs op te geven. Wel vindt u bij de modellen in ons assortiment een indicatie van de prijzen, zodat u kunt verwachten wat de minimale kosten zijn voor die specifieke woning. Omdat wij maatwerk leveren kunnen wij pas een prijs geven wanneer het ontwerp van de houten mantelzorgwoning klaar is. Op dit moment krijgen wij namelijk inzicht op de nodige materialen en het werk dat verricht moet worden. Elke situatie is anders. De mogelijkheden en wensen van onze klanten verschillen van elkaar. Daarom hebben wij geen vaste prijzen voor onze mantelzorgwoningen, maar wordt dit per project bepaald.

Mantelzorgwoning op maat

Welke mantelzorgwoning u ook wilt, wij kunnen deze volledig naar uw wensen ontwerpen en bouwen. Omdat wij maatwerk leveren zijn de mogelijkheden eindeloos. We beginnen vaak met het maken van een plattegrond die een goed beeld geeft van uw wensen.

Alle woningen kunnen wij sleutelklaar opleveren inclusief de fundering, het sanitair, de keuken en de technische installatie. Waar nodig kunnen wij ook helpen met de vergunningsaanvraag. Zo wordt u volledig ontzorgt en kunt u optimaal van de houten mantelzorgwoning genieten.

Heeft u interesse in het kopen van een mantelzorgwoning of een ander buitenverblijf? Neem gerust contact met ons op. Dan kunnen wij uw wensen bespreken en kijken naar wat de mogelijkheden zijn.