Logo Goed Verblijven

Woningen

ONZE

Woningen

Filters

Wilt u een houten huis bouwen of kopen? Dit is één van de mogelijkheden bij Goed Verblijven. Wij zijn experts in houten bouwwerken en onze woningen worden volledig volgens uw wens gebouwd. Op deze pagina staan afgeronde projecten die allemaal aan te passen zijn aan uw situatie. Interesse gekregen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Houten huis bouwen

Goed Verblijven realiseert houtskeletbouw woningen die volledig naar uw wensen zijn samengesteld. Kiest u voor een groot gezinshuis of juist voor een bungalow? Een vrijstaande woning of een geschakelde woning? Alle gewenste materialen en uitvoeringen zijn mogelijk. Uiteraard kunnen wij een houten huis bouwen en deze sleutelklaar opleveren. Denk hierbij aan fundering, het sanitair, de keuken en de technische installatie. Als het nodig is dan helpen wij ook met de vergunningsaanvraag.

Kortom: wij verzorgen alles vanaf de planfase tot na de realisatie. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle mogelijke uitvoeringen die u kunt kopen: prefab en maatwerk.

Gespecialiseerd in houten woningen

Hout is een eeuwenoud en populair bouwmateriaal. Het heeft veel voordelen: hout is eenvoudig te bewerken, het is duurzaam, veilig, behaaglijk en het is natuurlijk heel mooi. Door ervaring kunnen wij u adviseren welke houtsoort u het beste kunt gebruiken voor de door u gewenste uitstraling. Uw wens voor een houten droomwoning is dichterbij dan u denkt!

Duurzame woning bouwen

Door onze manier van leven wordt het steeds belangrijker om op een duurzame wijze met de omgeving om te gaan. Het bouwen van duurzame houten woningen hoort daarbij, omdat we zo voor minder CO2 uitstoot kunnen zorgen. Een houten huis brengt ook voor u voordelen met zich mee. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Kortere bouwtijd: het bouwen van houten woningen neemt minder tijd in beslag dan het bouwen van stenen woningen. U geniet sneller van uw nieuwe woning wanneer deze van hout gebouwd is.
  • Bouwvrijheid: Hout is een materiaal dat gemakkelijk kan worden bewerkt. Hierdoor is het ook makkelijker om een houten woning geheel naar eigen smaak vorm te geven.
  • Vormgeving: Het oog wil ook wat en ook daarbij biedt een houten huis een uitkomst. Door de uitstraling van hout krijgt elke woning een natuurlijke, robuuste en eigenzinnige uitstraling. Omdat hout te bewerken en spuiten is kunnen we uw woning uiteraard ook een strakke moderne uitstraling geven.
  • Comfortabel wonen: Een houten woning straalt rust uit, waardoor u minder stress zult ervaren. Daarnaast zorgt hout voor een comfortabel binnenklimaat, welke op natuurlijke wijze al deels geïsoleerd wordt. Hierdoor heeft u minder energie nodig om uw woning te verwarmen. Zo heeft u een milieuvriendelijke woning met lagere energielasten.

Isolatie

Hout is van zichzelf al thermisch efficiënt. Dit komt door de celstructuur met minuscule luchtzakjes die de warmtestroom belemmeren. Maar om aan de huidige isolatienormen te voldoen is alleen hout niet voldoende. Daarom komt tussen het regelwerk van houtskeletbouw woningen extra isolatie. Om een groene isolatie toe te passen gebruiken we veel houtwol. Dit is aan natuurvriendelijke variant van de welbekende steenwol. Daarnaast kunnen wij uw houten woning extra goed isoleren door deze te voorzien van dubbele beglazing en ook het dak en de vloer te isoleren. Zo is uw houten huis optimaal geïsoleerd en kunt u gemakkelijk een comfortabel binnenklimaat creëren.

Hout als hernieuwbare grondstof

Hout is vrijwel CO2-neutraal. Waar andere grondstoffen eeuwen nodig hebben, kunnen bomen binnen 20 tot 120 jaar een prachtige grondstof leveren. Er is geen ander algemeen bouwmateriaal dat met zo weinig energie wordt geproduceerd. Houten woningen bouwen staat daarmee gelijk aan duurzaam bouwen. Het hout dat wordt gebruikt komt namelijk uit duurzaam beheerde bossen. In deze bossen worden bomen zorgvuldig gekapt en gezaaid. Op deze manier kunnen we aan de behoefte van hout als bouwmateriaal voorzien, zonder dat de bossen verdwijnen. Daarnaast kan hout, nadat het in langdurige constructies is toegepast, nog worden hergebruikt en tot slot als grondstof voor groene energie worden ingezet.

Dampregulerend bouwen

Dampregulerend bouwen wordt ook wel dampopen bouwen genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat regen en andere weersinvloeden buiten worden gehouden, terwijl de houten woning toch voldoende ventileert. Dit betekent dat vocht wordt opgenomen door natuurlijke houtvezel-isolatiemateriaal en vervolgens naar buiten wordt vervoerd. Op deze manier wordt voor een constante luchtvochtigheid in de houten woning gezorgd. Dampopen bouwen garandeert een gezond leefklimaat om optimaal van uw houten woning te genieten.

Compleet ontzorgen

Wilt u een houten huis laten bouwen? Dan kunnen wij ook alle omliggende zaken voor u regelen. Denk hierbij aan het grondwerk, de bestrating, de fundatie, elektriciteit en de complete technische installatie. Zo kunnen wij de houten woning geheel sleutelklaar leveren. Staat op de kavel een oud bouwwerk dat vervangen moet worden? Dan kunnen wij ook de sloop regelen. Op deze manier heeft u voor alle sloop- en bouwactiviteiten een aanspreekpunt. Dat noemen wij ‘compleet ontzorgen’.

Vergunningsaanvraag

Een woning bouwen begint vaak met de vraag: waar mag ik een huis bouwen? Doet u dit op het eigen perceel, dan is het mogelijk dat hier vergunningsvrij mag worden gebouwd. Of u wel of geen vergunning nodig heeft kan verschillen. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken kunnen wij ook dit voor u regelen. Wij zoeken uit of u een vergunning nodig heeft en vragen deze zo nodig aan. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Prefab woning / huis ook mogelijk

Wilt een houten huis kopen en hier zo snel mogelijk in wonen? Dan hebben wij een oplossing. Wij kunnen namelijk ook prefab houten huizen bouwen. Bij deze houten woningen worden de wanden in de fabriek voorbereid en klaargemaakt voor de bouw. Doordat de wanden kant-en-klaar worden geleverd kunnen onze specialisten sneller beginnen met de bouw. Hierdoor wordt uw houten huis sneller gebouwd, zonder dat u onnodig overlast hoeft te ervaren.

Houten huis kopen? Wij leveren maatwerk

Een houten huis bouwen brengt natuurlijk kosten met zich mee. Een exacte prijs voor het kopen van een huis kunnen wij op voorhand niet geven. Dit is afhankelijk van uw wensen, de materialen en arbeid die nodig zijn om het houten huis te bouwen. Wij bouwen woningen voor verschillende budgetten. Omdat wij maatwerk leveren kunnen wij een woning geheel naar uw wensen ontwerpen. Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.