Logo Goed Verblijven

Modern huis laten bouwen

Geschreven door:

Strakke lijnen en veel glas, dat is wat we tegenwoordig vaak zien bij de bouw van een modern huis. Wilt u een modern huis laten bouwen? Laat dat nu net de expertise van Goed Verblijven zijn. Ook houtbouw is hier uitermate geschikt voor.

Hieronder leest u welke mogelijkheden er zijn en hoe wij te werk gaan.

Moderne woning bouwen Wintelre

Kenmerken van een moderne woning

Heeft u al een idee van uw ideale moderne woning? Er zijn verschillende aspecten die bijdragen aan een moderne uitstraling. De moderne stijl kenmerkt zich door strakke lijnen, minimalistisch voorgevels, stijlvolle eigentijdse gevelbekleding en grote ramen en deuren.

We zien in deze categorie ook veel woningen die volledig zwart zijn of juist zwarte details hebben in combinatie met natuurlijke houten gevelbekleding. Er wordt vaak voor een strak zadeldak gekozen, maar ook een plat dak kan voor een moderne look zorgen.

Voorbeelden van moderne woningen

Wij hebben verschillende moderne woningen gerealiseerd, welke allemaal op hun eigen manier een moderne uitstraling hebben.

  • Woning Wintelre, bij deze woning zijn een voorgevel met glas gecombineerd met zwarte details en natuurlijke houten gevelbekleding. Binnen vindt u een strak interieur met een moderne open trap naar de verdieping.
  • Woning Sint-Maartensdijk, deze woning is een modern contrast tegenover de landelijke gebouwen en omgeving. De zwarte gevelbekleding en zwarte kozijnen staan in mooi contrast met de overstek die is uitgevoerd in natuurlijke houtkleur. Het interieur past helemaal in de moderne stijl.
  • Woning Enschede ligt in het bos en is daarom in een natuurlijke houttint uitgevoerd om helemaal op te gaan in het bos. De zwarte details en het strakke platte dak zorgen voor een moderne uitstraling.
  • Gastenverblijf Elspeet is uitgevoerd met zwarte gevelbekleding met witte details. De unieke voorgevel geeft een hele moderne uitstraling. Het moderne interieur sluit naadloos aan met het exterieur.

Bekijk al onze woningen voor meer inspiratie.

Hoeveel kost een modern huis bouwen?

Voor het bouwen van een moderne woning moet u uitgaan van €2.000,- tot €3.500,- per m2. Dit is geheel afhankelijk van de afwerking, oppervlakte en de wensen van de klant. De prijs is ook afhankelijk van hoe u de woning opgeleverd wilt hebben, sleutelklaar of casco.

In de fabriek maken we alles prefab, waardoor er materiaalkosten bespaard kunnen worden. Daarbij is houtbouw over het algemeen budgetvriendelijker dan traditionele bouw.

Onze adviseurs kunnen aan de hand van uw wensen een prijsindicatie geven. Vraag vrijblijvend advies aan!

Moderne woning bouwen Elspeet met auto

Duurzame bouw

Goed Verblijven maakt gebruik van duurzame materialen en afwerkingen. Wij bouwen milieu verantwoord en duurzaam. Dit betekent dat we gebruik maken van hout met een FSC of PEFC keurmerk. Deze keurmerken geven u de zekerheid dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Hierbij wordt rekening gehouden met de ecologische functie van het bos. Daarom wordt ervoor gezorgd dat dieren en planten tijdens het kappen niet worden aangetast. Daarnaast worden in duurzaam beheerde bossen steeds nieuwe bomen geplant, voor elke gekapte boom wordt een nieuwe geplaatst.

Isolatie en energiezuinige voorzieningen

Bij moderne woningen bouwen komen ook zeker de aspecten isolatie en energiezuinige voorzieningen kijken. Een goed geïsoleerde woning heeft vele voordelen, zo blijft het in de koude maanden warm en in de warme maanden houdt u de hitte buiten. Daarnaast scheelt het u enorm in stookkosten.

Bij Goed Verblijven heeft u qua wandopbouw twee mogelijkheden, namelijk houtskeletbouw of SIPs. Wanneer u een zeer hoge isolatiewaarde wilt bereiken, dan is SIPs de beste optie. Daarnaast werken we met verschillende energiezuinige voorzieningen, zoals een warmtepomp en zonnepanelen. Hierdoor bespaart u energie en het is ook nog eens beter voor het milieu.

Moderne woning sleutelklaar of casco opgeleverd

Wilt u een moderne woning laten bouwen? Dan bent u bij Goed Verblijven aan het juiste adres. Wij hebben vele jaren aan ervaring en zijn expert op het gebied van duurzame, houten woningen. Wilt u de woning sleutelklaar of casco opgeleverd? Bij ons kan het allebei. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies!

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Houten garage Alphen aan Den Rijn

Verschil tussen lariks en Douglas

Bekijk voorbeeld

Doordat Lariks en Douglas vaak genoemd worden in één zin en deze houtsoorten veel van elkaar weg hebben, kan het lastig worden om de verschillen tussen deze houtsoorten te weten. Er zijn echter, maar enkele overeenkomsten.

betaalbaar tuinkantoor Maarn

Betaalbaar tuinkantoor

Bekijk voorbeeld

Een betaalbaar tuinkantoor is een trend die al een tijdje in opkomst is. Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis en het is belangrijk om een rustige en productieve werkplek te hebben. Een tuinkantoor vormt hier de ideale oplossing voor.