Logo Goed Verblijven

Hoe zorgt Goed Verblijven voor duurzame houtbouw?

Milieu verantwoord bouwen, duurzaam
Wilt u gaan voor een duurzaam bouwwerk, laat deze dan bouwen met hout dat uit een duurzaam beheerd bos komt. Daarom werkt Goed Verblijven uitsluitend met hout dat is voorzien van het FSC of het PEFC keurmerk. Dit betekent dat het vurenhout van onze bouwwerken afkomstig is uit duurzame bossen.

In een duurzaam beheerd bos worden de bomen niet zomaar gekapt. Hierbij wordt namelijk rekening gehouden met de ecologische functie van het bos. Daarom wordt ervoor gezorgd dat dieren en planten tijdens het kappen niet worden aangetast. Daarnaast worden in duurzaam beheerde bossen steeds nieuwe bomen geplant. Zo worden kale vlaktes en het opraken van hout voorkomen

Niet alleen de herkomst van het materiaal is belangrijk, maar ook het bewerken hiervan. De gevel van uw buitenverblijf staat direct in contact met de buitenlucht. Dit betekent dat het weer invloed kan uitoefenen op de constructie.

We willen natuurlijk de invloed van het klimaat zo veel mogelijk terugdringen. Daarom maken voor de gevelbekleding gebruik van gemodificeerd hout. Dit betekent dat het hout een behandeling heeft ondergaan, zodat deze bestand is tegen weersinvloeden. Zo wordt uw houten bouwwerk niet alleen duurzaam gebouwd, maar blijft deze ook decennialang mooi en stevig.

Mantelzorgwoning in Boskoop

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Mantelzorgwoning

Werkwijze realisatie mantelzorgwoning

Bekijk voorbeeld

Help, ik moet een mantelzorgwoning aanschaffen maar waar doe ik goed aan? Dit is een veelvoorkomende vraag welke Goed Verblijven vaak hoort. Graag beantwoorden wij deze vraag.

Bed and breakfast beginnen aan huis

Bed and breakfast beginnen aan huis

Bekijk voorbeeld

Van veel mensen is het een droom; een bed and breakfast beginnen aan huis! Er komt best veel kijken bij het starten van een B&B. In deze leggen wij uit waar u rekening mee moet houden bij het bouwen van een B&B.