Logo Goed Verblijven

Hoe zorgt Goed Verblijven voor duurzame houtbouw?

Milieu verantwoord bouwen, duurzaam
Wilt u gaan voor een duurzaam bouwwerk, laat deze dan bouwen met hout dat uit een duurzaam beheerd bos komt. Daarom werkt Goed Verblijven uitsluitend met hout dat is voorzien van het FSC of het PEFC keurmerk. Dit betekent dat het vurenhout van onze bouwwerken afkomstig is uit duurzame bossen.

In een duurzaam beheerd bos worden de bomen niet zomaar gekapt. Hierbij wordt namelijk rekening gehouden met de ecologische functie van het bos. Daarom wordt ervoor gezorgd dat dieren en planten tijdens het kappen niet worden aangetast. Daarnaast worden in duurzaam beheerde bossen steeds nieuwe bomen geplant. Zo worden kale vlaktes en het opraken van hout voorkomen

Niet alleen de herkomst van het materiaal is belangrijk, maar ook het bewerken hiervan. De gevel van uw buitenverblijf staat direct in contact met de buitenlucht. Dit betekent dat het weer invloed kan uitoefenen op de constructie.

We willen natuurlijk de invloed van het klimaat zo veel mogelijk terugdringen. Daarom maken voor de gevelbekleding gebruik van gemodificeerd hout. Dit betekent dat het hout een behandeling heeft ondergaan, zodat deze bestand is tegen weersinvloeden. Zo wordt uw houten bouwwerk niet alleen duurzaam gebouwd, maar blijft deze ook decennialang mooi en stevig.

Mantelzorgwoning in Boskoop

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Buitenverblijf met glas

Heerlijk vertoeven in een buitenverblijf met glas

Bekijk voorbeeld

Een buitenverblijf met glas biedt heerlijk veel lichtinval. Dit zorgt ervoor dat u veel natuurlijk licht heeft in uw buitenverblijf en het buiten binnen ervaren wordt. Zo bent u in het buitenverblijf één met buiten.

Duurzaam huis bouwen

Een duurzaam houten huis bouwen

Bekijk voorbeeld

Wanneer u op het punt staat om een huis te gaan bouwen, komt het onderwerp duurzaam bouwen al snel naar boven. Een duurzaam huis bouwen betekent dat de woning gebouwd wordt om lang mee te gaan.