Logo Goed Verblijven

Levensloopbestendige woning bouwen voor nu én later?

Geschreven door:

Het vinden van de perfecte woning die geschikt is voor alle levensfasen kan een uitdaging zijn. De behoeften en mobiliteit van een mens veranderen immers naarmate we ouder worden. Van het opvoeden van een jong gezin tot het genieten van ons pensioen, het is belangrijk om een huis te hebben dat met ons meegroeit. Een mooie oplossing hiervoor is het bouwen van een levensloopbestendige woning.

Een levensloopbestendige woning is ontworpen met het oog op de toekomst. Het is een huis dat is aangepast om comfortabel te zijn en gemakkelijk toegankelijk te blijven, ongeacht de levensfase waarin u zich bevindt. Bij Goed Verblijven begrijpen we deze behoefte en streven we ernaar om woningen te creëren die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften van onze klanten, maar ook aan hun toekomstige behoeften.

Kenmerken van een levensloopbestendige woning

Er zijn verschillende kenmerken en ontwerpelementen die een woning levensloopbestendig maken. Denk hierbij aan een slaap- en badkamer die op de begane grond zijn gesitueerd. Vaak zijn er geen drempels en zijn de deuren en doorgangen breder dan in de standaard woningen. Bij het kiezen van de eventuele trap wordt er vaak rekening gehouden met dat er een traplift geïnstalleerd kan worden.

Goed Verblijven heeft veel ervaring met levensloopbestendig bouwen. We kijken hierbij naar uw huidige wensen, maar adviseren u ondertussen ook vast voor de toekomst. Een voorbeeld van levensloopbestendige woningen zijn pre-mantelzorgwoningen. Deze zijn tegenwoordig vergunningsvrij in veel gemeenten te plaatsen. In de afgelopen jaren is pre-mantelzorg steeds populairder geworden, waardoor wij hier inmiddels veel ervaring en kennis over hebben opgedaan.

Onze werkwijze

Het bouwen van een levensloopbestendige woning begint met een goed gesprek. Bij Goed Verblijven luisteren we naar de wensen en behoeften van onze klanten. Of het nu gaat om een gezin dat vooruit denkt of om ouderen die op zoek zijn naar meer comfort, wij vertalen deze wensen naar een ontwerp dat aansluit bij hun levensstijl en behoeften. Bij het ontwerp leveren wij ook een offerte, zo weet u precies wat de kosten zijn. Onze woningen worden prefab geproduceerd in onze fabriek.

Vanaf het allereerste contact tot aan de oplevering van de woning houden we onze klanten op de hoogte en betrekken we hen bij elke stap. We geloven in open communicatie en streven ernaar om eventuele zorgen of vragen van onze klanten tijdig aan te pakken.

Levensloopbestendige woning bouwen

Levensloopbestendige woning bouwen prijzen

Onze houten woningen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De kosten voor het bouwen van een levensloopbestendige woning kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte, specifieke aanpassingen, afwerking en materialen. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €1.500,- en €2.500,- per vierkante meter voor een casco woning. Deze investering zorgt ervoor dat u nog vele jaren kunt genieten van uw verblijf.

Wilt u weten wat een levensloopbestendige woning bouwen precies kost? Bij Goed Verblijven kunt u vrijblijvend advies aanvragen. Ons team staat klaar om u te helpen bij het realiseren van uw droomwoning. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Tuinkantoor met toilet

Tuinkantoor met toilet

Bekijk voorbeeld

In de huidige tijd waarin thuiswerken steeds populairder wordt, zoeken velen naar manieren om een rustige werkplek te creëren zonder ruimte in hun woning op te offeren. Een tuinkantoor met toilet biedt de ideale oplossing.

Tiny house bouwen

Microwoning of Tiny House bouwen: leven in een kleine ruimte

Bekijk voorbeeld

Op de huidige woningmarkt is het steeds moeilijker om een huis te vinden. Daarom wordt er tegenwoordig vaker gekozen voor kleiner wonen.