Logo Goed Verblijven

Mantelzorgwoning in de tuin

Bij Goed Verblijven is alles mogelijk, ook een mantelzorgwoning in de tuin. Wij hebben al veel mantelzorgwoningen gebouwd en hebben daarom ook veel ervaring hiermee. Graag vertellen wij u meer over het bouwen van een mantelzorgwoning in de tuin, de regels die er gelden en wat de kosten zijn.

Mantelzorgwoning bouwen in de tuin

Wanneer u een familielid heeft dat zorg nodig heeft, is een mantelzorgwoning in de tuin een goede optie. U bent dan dichtbij het familielid dat zorgbehoevend is. Daardoor hoeft u zich minder zorgen te maken. U woont dichtbij elkaar, maar beschikt wel beiden over een eigen woning. Het grote voordeel van een mantelzorgwoning in de tuin is dat u beiden zelfstandig woont, maar toch niet álleen!

Voorbeelden hiervan zijn:

Deze mantelzorgwoningen zijn op verschillende plaatsen in de tuin gebouwd. Binnen de bebouwde kom, maar ook buiten de bebouwde kom. Een aantal op agrarische grond, maar ook een aantal op grond met woonbestemming. Er zitten dan ook veel verschillende regels aan het bouwen van een mantelzorgwoning in de tuin.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Welke regels zijn er?

Er zitten een aantal regels aan een mantelzorgwoning in de tuin. Een vergunning aanvragen is niet altijd nodig. Dit is wel afhankelijk van de grootte van het erf en de aanwezige bijgebouwen.

Buiten de bebouwde kom mag u vergunningsvrij (indien er een doktersverklaring aanwezig is) een mantelzorgwoning bouwen in de tuin van 100m2. Het is ook mogelijk om de mantelzorgwoning als bijgebouw te bouwen. Deze mag dan maximaal 150m2 zijn en een maximale nokhoogte van 5 meter.

Onze adviseurs zoeken door middel van een QuickScan voor u uit wat de beste mogelijkheid is in uw situatie. Er zijn ook regels vanuit het Bouwbesluit waar u aan moet voldoen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid. Hier kunnen onze adviseurs u meer over vertellen bij de QuickScan.

Mantelzorgwoning in de tuin

Daarnaast is het belangrijk dat er een doktersverklaring aanwezig is waaruit blijkt dat de zorgbehoevende persoon niet volledig zelfredzaam meer is. Wanneer u geen doktersverklaring kunt krijgen, is een pre-mantelzorgwoning ook een optie. Dit kan vanaf de pensioengerechtigde leeftijd, maar of dit mogelijk is verschilt per gemeente.

Mantelzorgwoning in de tuin kosten

De kosten van een mantelzorgwoning in de tuin zijn afhankelijk van uw wensen. Dit komt omdat wij maatwerk leveren. Bij ons is geen enkele mantelzorgwoning standaard. De kosten zijn afhankelijk van de gewenste uitstraling en het ontwerp, maar ook of de mantelzorgwoning in de tuin sleutelklaar of casco opgeleverd moet worden. We kijken ook altijd naar de juiste fundatie voor de grond waarop de mantelzorgwoning gebouwd moet worden.

De afwerking heeft de grootste invloed op de kosten. U moet al snel denken aan een prijs variërend van €1000,- tot €2000,- per vierkante meter. Het resultaat is een mantelzorgwoning geheel naar wens, waarbij we u gedurende het hele bouwproces ontzorgen. Interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Meer zien?

Wilt u meer projecten zien, bekijk ons assortiment!