Mantelzorgwoning Heilige Landstichting

Vanaf € 75.500

In een relatief kleine tuin is deze compacte mantelzorgwoning gerealiseerd. De hoofdkleur is zwart, deze is dan ook bijna overal toegepast. Zowel binnen als buiten is een geweldige strakke sfeer gecreëerd. Een bouwwerk dat in alle aspecten compleet is.

Product beschrijving

Breedtemaat: 650 cm
Dieptemaat: 425 cm
Wandhoogte: 270 cm
Nokhoogte: 500 cm
Wandbekleding: Dumowood
Dakvorm: Zadeldak
Dakbedekking: Felswerk
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Ontwerp
In een achtertuin van het Gelderse dorpje Heilige Landstichting heeft Goed Verblijven deze mantelzorgwoning gebouwd. In een relatief kleine ruimte moest er een zorgwoning gebouwd worden die compact maar toch geriefelijk is. Door dit maatwerk-ontwerp is dat zeker gelukt en van verloren ruimte is geen sprake. We hebben in het ontwerp rekening gehouden met het bestaande woonhuis en met de natuurlijke omgeving. Deze woning beschikt niet over een leefbare bovenverdieping, daarvoor is het niet hoog genoeg, toch hebben we gekozen om de woning te bouwen met een zadeldak, dit geeft een ruimtelijk gevoel en hierdoor creëer je het idee dat de woning niet klein is. In de woning bevind zich een slaapkamer, een badkamer en een leefgedeelte waarin ook de keuken is gesitueerd. Kortom: ondanks de kleine ruimte is het een perfect plekje voor mantelzorg geworden. We hebben bewust gekozen voor veel glas in het leefgedeelte, op deze manier komt er veel licht naar binnen en kan de bewoner optimaal genieten van de prachtige natuur. Door de openslaande deuren verbind je binnen met buiten. Een bijkomend voordeel is dat er door de openslaande deur ook genoeg ruimte is om met een rolstoel/rollator naar binnen en naar buiten te kunnen. Volledig uitgerust voor het doel waartoe het dient!

Vorstrand
Vorstrandfundatie beton – 40 mm. PIR isolatie – 12 cm. Betonvloer incl. vlinderen

Wanden
De wanden bestaande uit regelwerk 38×140 mm. vuren h.o.h. 610 mm. Dit regelwerk wordt voorzien van waterdichte damp- open doek achterzijde afgetimmerd met OSB 9 mm. en ventilatielatten.
De buitenbekleding bestaat uit Dumowood Channelsiding verticaal.

Gemodificeerd hout
Gemodificeerd hout waarvan de basis Noord-Europees vurenhout met een zeer goede zaagvallende kwaliteit. Het hout verkrijgt duurzaamheidsklasse I/II door thermische modificatie. Dit heeft als voordeel dat het niet dekkend afgewerkt dient te worden.

Binnen aftimmering
Betimmering wanden d.m.v. 9 mm. Fins Vuren tevens isoleren van de wanden met 140 mm. naturoll. Coördinatie: elektricien en loodgieter niet opgenomen, wij geven wel ruimschoots op tijd aan dat deze betrokken partijen voorwerk kunnen verrichten alvorens wij de wanden sluiten. Vanuitgaande dat er met holle wanddozen wordt gewerkt.

Zolder
Ca. 12 m2 zolder bestaande uit:
– Balklaag
– Geschaafde vuren delen.
Zolder bereikbaar via rechte streektrap.

Dak
Bestaande uit gordingen, vellinghout gegrond, isolatie, tengels en panlatten. Gereed maken van dak voor Felswerk.
Felswerk wordt na ruwbouw ingemeten en nadien na circa 10 werkdagen erop bevestigd.
Afwerking onderzijde d.m.v. zinken goot incl. HWA tot maaiveld.

Kozijnen
1x dubbele deur breedte 180 cm. 1x 3 delig raam 270 x 210 cm. voorzien van rooster 1x raam 60 x 60 cm. uitzetraam
1x raam 60 x 60 cm. draairaam (verdiepingsvloer)
1x binnen draaideur door klant zelf gekocht. Kozijn plaatsen. 1x dichte deur bekleden met houten gevelbekleding (doorgang minimaal 90 cm.) Zwart gronden, op vervorming van de deur wordt geen garantie gegeven.

Recreatiewoning of tuinkantoor
Deze mantelzorgwoning kan ook uitgevoerd worden als tuinkantoor, recreatiewoning of gastenverblijf. Uiteraard is het dan mogelijk om wat aanpassingen te doen zodat het bouwwerk goed aan zijn functie voldoet. Dat is het voordeel van maatwerk!

Wilt u ook zo’n mooie recreatiewoning of mantelzorgwoning? Neem dan snel contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren in een bouwwerk welke enerzijds overeenkomt met uw wensen en anderzijds past bij de naaste omgeving!

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.