Logo Goed Verblijven

Prefab bungalow bouwen

Geschreven door:

Prefab bungalows bieden een praktische en comfortabele woonoplossing voor mensen die op zoek zijn naar een woning die gemakkelijk toegankelijk is en waar alle belangrijke leefruimtes op één niveau zijn gelegen. Of het nu gaat om een kleine vakantiebungalow in het bos of een ruime levensloopbestendige bungalow in de stad, wij streven ernaar om aan elke wens te voldoen. Met onze ervaring en expertise in prefab bouw, kunnen we een efficiënte en duurzame oplossing bieden.

Wat is een prefab bungalow?

Een prefab bungalow is een vooraf gefabriceerde woning die grotendeels in een fabriek of werkplaats wordt geproduceerd en vervolgens op de bouwlocatie in elkaar wordt gezet. De vooraf gemaakte panelen kunnen naadloos op elkaar worden aangesloten doordat alles tot in detail is uitgetekend. In tegenstelling tot traditionele bouwmethoden, waarbij ter plaatse wordt gebouwd, wordt bij prefab bouw het grootste deel van het werk juist niet op de bouwlocatie uitgevoerd. Dit resulteert in verschillende voordelen, waaronder:

  • Snellere bouwtijden
  • Lagere kosten
  • Betere kwaliteitscontrole
  • Minder afvalproductie

Een veelvoorkomende misvatting over prefab woningen is dat ze niet aanpasbaar zijn en een standaardontwerp hebben. Dit is zeker niet het geval. Bij Goed Verblijven maken wij een ontwerp dat volledig op uw wensen is aangepast. Klanten kunnen samen met onze adviseurs hun eigen ontwerp samenstellen en kunnen kiezen uit diverse afwerkingen, materialen en extra’s om hun droomwoning te creëren die perfect past bij hun behoeften, smaak en budget.

Eerst inspiratie op doen? Kijk dan op onze pagina met woningen. Wij bespreken ook graag de mogelijkheden met u!

Prefab bungalow laten bouwen

Wanneer u een prefab bungalow wilt laten bouwen bij Goed Verblijven worden er verschillende stappen ondernomen om tot een prachtig eindresultaat te komen. Tijdens het eerste gesprek inventariseren wij uw wensen en eisen. Aan de hand van de uitkomsten van dit gesprek maakt de adviseur een ontwerp met een bijbehorende offerte.

Op het moment dat u akkoord geeft op de offerte, draagt de adviseur het project over naar de projectleider. De projectleider gaat dan aan de slag met de technische tekeningen en zorgt dat alle materialen besteld worden voor uw prefab bungalow. Als de materialen geleverd zijn, gaan wij in onze fabriek bezig met het maken van de prefab elementen. Zodra deze elementen af zijn kunnen wij aan de slag op de bouwlocatie. Wij zorgen dat we zo kort mogelijk op locatie aan het werk zijn om de overlast te beperken. Daarna kunt u genieten van uw bungalow!

Prefab bungalow bosrijke omgeving

Kosten

De kosten van een prefab bungalow zijn geheel afhankelijk van uw wensen op het gebied van afwerking, materialen, indeling, grootte en eventuele extra’s. Wij bieden volledig maatwerk waardoor wij geen exacte prijs voor een prefab bungalow kunnen noemen. U moet al snel denken aan €1.500,- tot €2.500,- per m2 voor een casco bungalow. Wilt u weten aan welke kosten u moet denken in uw situatie? Neem dan contact met ons op!

Levensloopbestendig bouwen

Levensloopbestendig bouwen richt zich op het ontwerpen van woningen die zich aanpassen aan veranderende behoeften, vooral voor ouderen. Specifieke ontwerpkenmerken van een prefab bungalow zijn een gelijkvloers ontwerp, ruime gangpaden en deuropeningen, aanpasbare indelingen, veiligheidsvoorzieningen zoals antislipvloeren, handgrepen en toegankelijke voorzieningen in de keuken en badkamer.

Wij adviseren u graag bij het bouwen van een levensloopbestendige bungalow. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en zetten dit om in een prachtig ontwerp. We bieden op maat gemaakte oplossingen die functioneel en esthetisch zijn en houden rekening met de veranderende behoeften.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Tuinkantoor

Wat voor fundering heeft uw buitenverblijf nodig?

Bekijk voorbeeld

Goed Verblijven biedt verschillende soorten buitenverblijven. Als u voor een stevig buitenverblijf kiest, is het van belang om na te denken over de vraag: wat voor fundering heeft een buitenverblijf nodig?

Houten garage Alphen aan Den Rijn

Verschil tussen lariks en Douglas

Bekijk voorbeeld

Doordat Lariks en Douglas vaak genoemd worden in één zin en deze houtsoorten veel van elkaar weg hebben, kan het lastig worden om de verschillen tussen deze houtsoorten te weten. Er zijn echter, maar enkele overeenkomsten.