Mantelzorgwoning Reeuwijk

Vanaf € 125.000

Deze mantelzorgwoning is prachtig aan het water gelegen. Doormiddel van de grote ramen heeft u uitzicht over het grote water.

Product beschrijving

Breedtemaat: 820 cm
Dieptemaat: 720 cm
Wandhoogte: 260 cm
Nokhoogte: 290 cm
Wandbekleding: NaturalCladding
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: EPDM
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Kunststof

Plattegrond

Ontwerp
Wie ziet zichzelf niet in deze prachtige mantelzorgwoning zitten? Een zeer geschikt ontwerp met daarbij een prachtige omgeving zorgen samen voor een heerlijke plek om oud te worden. Bij het ontwerpen van onze woningen houden we rekening met de wensen van de klant, omdat alles wat Goed Verblijven bouwt maatwerk is, kunnen we uw mantelzorgwoning conform uw wensen. Hierin wordt ook rekening gehouden met de eisen van de gemeente.

Door de grote glaspartijen komt er veel licht naar binnen en door de schuifdeuren volledig open te schuiven kunnen de bewoners genieten van de Reeuwijkse buitenlucht. Daarbij ontstaat er een riant uitzicht over de uitgestrekte plassen. Aan de zijde van de keuken is ook gezorgd voor een raam, hierdoor kan er tijdens het koken ook genoten worden van het uitzicht.

In het ontwerp van deze mantelzorgwoning is zeer effectief omgegaan met de beschikbare ruimte, elke vierkante meter is benut. Op deze manier zijn er twee slaapkamer, een ruime hal, een badkamer en een aparte toilet ontstaan. Rondom de mantelzorgwoning is een stevige hardhouten vlonder gerealiseerd zodoende kan bij zomerweer de deuren opengeschoven worden en kan de woonruimte uitgebreid worden naar buiten.

In dit ontwerp is rekening gehouden met alle facetten van de mantelzorg, zo is er rekening gehouden met de draaicirkel van een rolstoel en zijn de looppaden extra ruim gemaakt. De combinatie van bovenstaande punten zorgt voor een prachtig ontwerp waardoor de bewoners in een vertrouwde, door hen zelf ontworpen omgeving, oud kunnen worden. Uiteraard kunnen we het ontwerp van deze woning helemaal aanpassen aan uw wensen waardoor u een zorgwoning kunt bouwen helemaal in uw eigen stijl.

Fundering
Hardhouten fundering bestaande uit een hardhouten ringbalk bevestigd aan hardhouten palen welke de grond in worden geheid. Piketpalen worden verlengd naar 3,00m.

Wanden
Wanden bestaande uit;
– Vuren stijl- en regelwerk 38x89mm
– regelwerk 40mm met waterkerende dampopen folie. (voorbereiding t.b.v. isolatie)
– Natural Cladding Fix Channelsiding verticaal rabat, voorzien van RVS spijkers.
Binnenwanden bestaande uit regelwerk 38x89mm.

NaturalCladding
Dé nieuwe generatie houten gevelbekleding! De basis van NaturalCladding wordt gevormd door Afrikaans loofhout en is 100% FSC-gecertificeerd. Doormiddel van thermische modificatie heeft dit hout duurzaamheidsklasse I/II verkregen. Dit betekent dat het hout jarenlang onderhoudsvrij blijft en goed beschermd is tegen allerlei weersinvloeden. Ook NaturalCladding heeft verschillende mogelijkheden met betrekking tot afwerking.

Vloer
Houten vloer bestaande uit;
– hardhouten (Azobe) balklaag
– hardhouten palen
– PIR isolatie 80mm (R=3,60 (m².K)/W)
– vloerbeschot Vuren GG vellingdelen

Technische installatie
Gezien de hoge isolatiewaarde en het intensieve gebruik is deze mantelzorgwoning voorzien van vloerverwarming welke aangedreven wordt door een hoge rendementsketel gasgestookt. Er zijn naar wens van de klant een riant aantal wandcontactdozen aangebracht waardoor er op alle mogelijke plaatsen een tablet/telefoon of laptop opgeladen kan worden. Hoewel de vele ramen/deuren zorgen voor veel licht zijn er ook veel lichtpunten aangebracht zodat het er tijdens de donkere winteravonden ook goed verblijven is.

Dak
Het platte dak bestaat uit;
– balklaag geschaafd vuren 38x285mm h.o.h. 30cm.
– balklaag geschaafd vuren 38x285mm h.o.h. 60cm.
dakbeschot bestaande uit 18mm geschaafde vuren vellingdelen
– 140mm PIR hardschuim isolatieplaat 2-zijdig voorzien van PE gecoat alu Kraft folie.
– afschot in PIR platen
– EPDM dakbedekking (vliegvuurbestendig) volledig verlijmd
– Aluminium daktrim

HWA
2x een zinken staduitloop met zinken hemelwaterafvoer 80mm tot boven het maaiveld.

Recreatiewoning
Hoewel deze woning als mantelzorgwoning is uitgevoerd welke samengaat met een buitengewoon ruime opzet kunnen we deze ook uitvoeren als recreatiewoning. Vaak wordt er dan gekozen voor een ruimere woonkamer/keuken en een kleinere indeling van slaapkamers en badkamer. Wilt u ook zo’n mooie recreatiewoning of mantelzorgwoning? Neem dan snel contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren in een bouwwerk welke enerzijds overeenkomt met uw wensen en anderzijds past bij de naaste omgeving!

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.