Logo Goed Verblijven

Mantelzorgwoning laten bouwen

Mantelzorgwoning bouwen in de tuin

Wanneer u thuis wilt blijven wonen of bij uw kinderen of kennissen in de tuin, is een houten mantelzorgwoning een goede oplossing. Door een mantelzorgwoning te bouwen heeft u comfort op maat en blijft u in uw vertrouwde omgeving dichtbij uw familie. Wanneer u in uw eigen achtertuin gaat wonen, kunnen uw kinderen of kennissen in uw voormalige woning gaan wonen. Op deze manier zijn uw kinderen of kennissen dichtbij wat het ook nog eens extra gezellig maakt! Hieronder vindt u een selectie van mantelzorgwoningen door ons gebouwd.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je met je vraag!

Eisen nieuwbouw mantelzorgwoning
✓ Isolatiewaarde
✓ Mechanische ventilatie
✓ Daglichttoetreding

Akersloot mantelzorgwoning

Eisen aan het bouwen van mantelzorgwoningen

Door de opmars van de mantelzorgwoningen is het aanbod erg groot. Een nadeel hiervan is dat veel aangeboden mantelzorgwoningen niet voldoen aan de gestelde eisen. Hierbij kunt u denken aan de isolatiewaardes, mechanische ventilatie en daglichttoetreding. Deze eisen zijn allemaal van toepassing op het bouwen van een mantelzorgwoning. Laat u dus goed voorlichten door een deskundige in dit proces. Deze eisen zijn echter niet alleen ballast maar leveren u ook een prettig wooncomfort op, waar u zeker ook naar moet streven.

Fundatie mantelzorgwoning

Om uw mantelzorgwoning goed te bouwen is de fundering van groot belang. Als eerste moet er gekeken worden naar de ondergrond. Waaruit bestaat deze ondergrond? Is het straatwerk verzakt? Het verzakken van het straatwerk of andere bouwwerken is een teken dat de grond niet draagkrachtig is. Om het zeker te weten zullen we een sonderingsrapport moeten opvragen. Dit rapport geeft aan hoe diep de vaste grondslag zit en waarop gebouwd kan worden. Zo’n rapport kunnen wij voor u verzorgen.

Wanneer de grond niet draagkrachtig genoeg is, moeten er maatregelen getroffen worden. Hierbij kunt u denken aan schroefpalen of heipalen. Dit kan per situatie verschillen. Om deskundig advies te ontvangen over het proces van mantelzorgwoningen bouwen kunt u het beste contact met ons opnemen om de situatie door te nemen.

Indeling mantelzorgwoning

Als u een mantelzorgwoning laat bouwen is er wat betreft de indeling veel mogelijk. Om tot een ideale indeling te komen is het verstandig om uw wensen goed duidelijk te hebben. Voorbeelden van wensen zijn: een aparte toilet, halletje als entree, één of twee slaapkamers, een voorraadkast of een verdieping die gelegenheid biedt voor logés. Deze wensen kunnen wij dan vertalen in een ontwerp en daarbij maken wij een inschatting van de kosten.

Om tot een ontwerp te komen is het belangrijk dat wij een goed beeld hebben van uw situatie. Het is daarom verstandig dat één van de medewerkers van Goed Verblijven bij u langs komt om de situatie te zien en uw wensen door te nemen.

Meer zien?

Wilt u meer projecten zien, bekijk ons assortiment!

Menu