Logo Goed Verblijven

Prefab mantelzorgwoning

Prefab mantelzorgwoning

Bent u mantelzorger voor een dierbare of verwacht u zelf in de nabije toekomst mantelzorg te krijgen? Dan overweegt u misschien om een prefab mantelzorgwoning te laten bouwen. Om kwalitatieve zorg te kunnen leveren, is het praktisch als de mantelzorger en hulpbehoevende dicht bij elkaar wonen. Met een mantelzorgwoning is dat op een prettige manier geregeld.

Doordat de wanden van onze prefab mantelzorgwoningen worden klaargemaakt in de fabriek en worden voorbereid, kunnen onze specialisten de mantelzorgwoning snel plaatsen. Het voordeel hiervan is dat de overlast hierdoor minimaal is. Ook kan er in het geval van een toenemende zorgbehoefte snel geschakeld worden.

Is er een vergunning nodig?

Steeds vaker worden mensen door de overheid aangespoord om langer zelfstandig thuis te wonen. Daarom hoeft er voor meeste prefab mantelzorgwoningen geen vergunning aangevraagd te worden. De woning hoort dan bij het hoofdgebouw en wordt gezien als bijgebouw. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de maximale oppervlakte van de mantelzorgwoning. Deze hangt voornamelijk af van de beschikbare ruimte op het erf en andere bouwwerken die zich op de grond bevinden. Als er nog geen sprake is van mantelzorg, kan pré-mantelzorg worden overwogen. Goed Verblijven kan u hierin adviseren.

Goedkoper dan traditionele bouw

Een prefab mantelzorgwoning kan een goedkope optie zijn. De eerste reden is dat het meeste werk in de fabriek wordt gedaan, waardoor de realisatie ter plekke korter is. Hierdoor kunt u besparen op de bouw van uw mantelzorgwoning. Onze prefab mantelzorgwoningen worden bovendien gemaakt van hout. Dit is goedkoper dan traditionele bouw.

Houtbouw
Hout is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal dat jarenlang meegaat. Vergeleken met andere materialen, is hout relatief goedkoop en van betrouwbare kwaliteit. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden uitgebreid en kan de woning binnen prachtig afgewerkt worden met plaatmateriaal of gips. Zo wordt het huiselijke gevoel behouden, en kan uw dierbare in alle rust in de woning verblijven.

Geheel naar wens
De mantelzorgwoningen kunnen helemaal naar wens samengesteld worden. Indien u de investering zo laag mogelijk wenst te houden is het goed dit kenbaar te maken. Zonder in te leveren op kwaliteit zullen wij dan de juiste en goedkopere oplossingen aanbieden wat zich vertaalt in een goede eindprijs. Hierdoor is het voor meer mensen haalbaar om een mantelzorgwoning te laten bouwen.

Comfortabel wonen

U wilt natuurlijk dat uw dierbare in een fijne, comfortabele woonruimte terecht komt. Hierbij is het binnenklimaat een essentieel punt. Gelukkig zit u ook op dat gebied goed bij Goed Verblijven. Wij bieden namelijk veel mogelijkheden op het gebied van binnenklimaat. Hierbij kunt u denken aan het volgende:

  • Verwarming
  • Elektrische radiatoren
  • Airco
  • Zonnepanelen
  • CV-ketel met vloerverwarming of radiatoren
  • Warmtepomp om af te koelen of te verwarmen

We bespreken graag uw wensen, zodat we de prefab mantelzorgwoning hier volledig op kunnen laten aansluiten. Goed Verblijven realiseert prefab mantelzorgwoningen voor ieder budget, zodat u altijd dicht bij uw dierbaren kunt zijn.

Recreatiewoning Vrouwenakker, zithoek

Prefab mantelzorgwoning op maat

Prefab mantelzorgwoningen worden kant-en-klaar vanuit de fabriek geleverd en geplaatst. Om de mantelzorgwoning tot één geheel te brengen met het hoofdgebouw, houden wij rekening met de stijl waarin deze is gebouwd. Daarnaast wordt er rekening gehouden met lichtinval, privacy en uitzicht. Tijdens een persoonlijk gesprek maken we duidelijk welke ideeën u in gedachten heeft zodat we een mantelzorgwoning kunnen plaatsen waar u of uw dierbare comfortabel in kan verblijven. Bij het aanvragen van een offerte kunnen wij meer inzicht geven in de prijzen.

Bouwsnelheid prefab mantelzorgwoning

Een bijkomend voordeel van prefab is de bouwsnelheid. Met een onevenaarbare snelheid wordt een mantelzorgwoning geplaatst. De bedoeling van prefab is dat de bouw op locatie zo kort mogelijk is. Hierdoor kunt u snel genieten van uw mantelzorgwoning. Vaak is bij een mantelzorgwoning juist snelheid van belang, gezien de leeftijd van de mantelzorgbehoevende en de noodzaak van mantelzorg is het buitengewoon fijn als dit zo gerealiseerd wordt.

Prefab mantelzorgwoning prijzen

Zoekt u een mantelzorgwoning welke tegen een goede prijs gebouwd wordt? Neem dan contact met ons op, we gaan graag met u in overleg om de (on) mogelijkheden te bespreken! We hebben namelijk vele mantelzorgwoningen met verschillende prijzen. Een veel gehoorde reactie van bewoners van onze mantelzorgwoningen is; ‘dit hadden we veel eerder moeten doen’. Uiteraard is het een stap om tot aankoop van zo’n mantelzorgwoning over te gaan, echter zal het de kwaliteit van leven vergroten, zeker omdat u in de omgeving van uw dierbaren woont.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil u een sleutelklare, prefab mantelzorgwoning laten plaatsen zodat u uw dierbare kan voorzien van de beste zorg? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden en de prijs van een prefab mantelzorgwoning te bespreken. Wij regelen de plaatsing, technische zaken en het plaatsen van een keuken en het sanitair. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht. U kunt ook alvast inspiratie opdoen bij onze reeds gebouwde mantelzorgwoningen.

Vraag hier een adviesgesprek aan of neem contact met ons op

Meer zien?

Wilt u meer projecten zien, bekijk ons assortiment!