Logo Goed Verblijven

Mobiele mantelzorgwoning

Mobiele mantelzorgwoning als tijdelijke zorgwoning

Wilt u een mobiele woning voor in de tuin of een (tijdelijke) zorgwoning, maar is vergunningsvrij bouwen geen optie meer? Het is mogelijk om tijdelijk een mobiele mantelzorgwoning te plaatsen in de tuin of op het erf.

Een mobiele of verplaatsbare mantelzorgwoning wordt gebouwd op een stalen frame. Deze is éénvoudig te plaatsen en ook weer te verwijderen. Met name buiten de bebouwde kom mag in overleg met de gemeente tot 100m2 vergunningsvrij gebouwd worden indien het weer te verplaatsen is. Als de functie mantelzorgwoning dan komt te vervallen dient het gebouw wel verplaatst/verkocht te worden. Dit is een mooie mogelijkheid wanneer een vast gefundeerd gebouw niet meer mogelijk is. Wel is het belangrijk om bij deze optie rekening te houden met de afschrijving van de betreffende investering.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je met je vraag!

Waarom een mobiele mantelzorgwoning?

Wat is de reden dat een mobiele mantelzorgwoning toegepast wordt? Op sommige momenten is het niet mogelijk om te funderen, bijvoorbeeld door een harde ondergrond. Dan kan er gekozen worden om de mantelzorgwoning op een stalen frame te plaatsen. Een andere reden is dat uw investering nooit verloren gaat, want wanneer u verhuist kunt u de verplaatsbare mantelzorgwoning gewoon weer meenemen!

Houten aanbouw, mantelzorgwoning, recreatiewoning Maastricht

Mobiele mantelzorgwoning is tijdelijk

Wanneer de functie van mantelzorg woning komt te vervallen dient een mobiele mantelzorg woning te worden verkocht of verplaatst. Een Prefab mantelzorgwoning daarentegen mag wel blijven staan maar zal dan een andere functie krijgen zoals bijvoorbeeld een kantoor. Bij eventuele verkoop van uw woning is het gebouw dan prijsverhogend aangezien u een woning verkoopt met een extra ruimte welke gebruikt kan worden voor kantoor (steeds meer mensen werken thuis) gastenverblijf of hobby ruimte.

Heeft u wel de ruimte of de vergunning kunt u om bovenstaande reden kiezen voor een prefab mantelzorgwoning, is dit niet het geval is de mobiele mantelzorgwoning voor u de ideale oplossing.

Indeling mobiele mantelzorgwoning

Wat voor een indeling moet een mobiele mantelzorgwoning hebben? Om een indeling te maken kijken wij naar diverse punten zoals:

  • Aantal bewoners;
  • Plaatsing mantelzorgwoning op kavel;
  • Pakket van eisen;
  • Beschikbaar budget.

Aan de hand van uw wensen en eisen stellen wij een plattegrond samen waarin al uw, indien uw budget het toelaat, wensen/eisen vertaald worden. Met name het aantal bewoners en de plaatsing op de kavel zijn van belang. Punten waar wij op letten zijn:

  • Genoeg bewegingsvrijheid;
  • Opslagruimte (hier ontbreekt het vaak aan in compacte woningen);
  • Eventuele extra slaapplaats zodat er ruimte is voor logerende (klein) kinderen;
  • Inpassen van meubilair, kasten etc;
  • Voldoende privacy.

Creatieve oplossingen binnen het budget

Kortom een lijst van uw wensen, budget en adres waar het moet komen te staan werkt voor ons al erg verduidelijkend. Aan de hand daarvan kunnen wij één mooi voorstel maken. De vraag naar een richtprijs is puur om te kijken hoeveel wensen we kunnen inwilligen binnen het gestelde budget. We kunnen uiteraard prachtige voorstellen maken, maar ook wij moeten wel bij de realiteit blijven. We denken graag creatief mee zodat we zoveel (of alle) mogelijk wensen kunnen inpassen in een ontwerp voor een verplaatsbare mantelzorgwoning.

Akersloot mantelzorgwoning
Houten mantelzorgwoning, recreatiewoning Barneveld

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je met je vraag!

Gerelateerd

Pre-mantelzorgwoning

Pré mantelzorgwoning

Bekijk voorbeeld

Een pré-mantelzorgwoning maakt het mogelijk om alleen maar ook samen met familie te wonen op een kavel. Bij Goed Verblijven realiseren we dit graag voor u. Wat uw wensen voor een pré-mantelzorgwoning ook zijn, wij zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

Houten recreatiewoning, tuinkantoor, atelier Amsterdam

Referenties route

Bekijk voorbeeld

Door de grote hoeveelheden bouwwerken welke gebouwd worden door Goed Verblijven plannen wij af en toe een route waarin wij foto’s gaan maken bij recent opgeleverde projecten. Wij maken foto’s van een verder afgeronde staat van het bouwwerk.

Menu