Heeft u vragen? Bel 0525-655123 of Whatsapp Whatsapp ons op 06-82838759

Mantelzorgwoning

Mantelzorg wordt steeds vaker een goede of de beste optie als iemand niet meer volledig zelfstandig kan wonen. Door deze vorm van zorg houdt u uw geliefde zo dicht bij mogelijk, daarnaast houdt de bewoner van de mantelzorgwoning toch de maximaal mogelijke zelfstandigheid.

Mantelzorgwoning bouwen

Het bouwen van een mantelzorgwoning staat volledig in het teken van optimaal comfort. Zomer of winter, u kunt genieten van deze mantelzorgwoning door de dik geïsoleerde wanden en daken. Daarnaast voldoet de mantelzorgwoning aan alle gestelde regels.

De te bouwen mantelzorgwoning dient uiteraard te voldoen aan al uw wensen. Hiervoor komt één van onze adviseurs graag een keer op bezoek. Aan de hand van dit bezoek kunnen wij u een mantelzorgwoning te koop aan bieden die past bij uw wensen.

Subsidie

Op dit moment is er nog geen subsidie op de bouw van een mantelzorgwoning. Of er subsidie komt voor mantelzorg is op dit moment weinig over te zeggen. Ondanks dat u geen subsidie krijgt, is mantelzorg nog steeds zeer interessant. Aangezien u niet naar een verzorgingshuis hoeft, heeft u hierdoor niet deze torenhoge zorgkosten.

Mantelzorgwoning regels

Voor het plaatsen van een mantelzorgwoning op het terrein van uw eigen woning, heeft u geen omgevingsvergunning meer nodig. Een mantelzorgwoning moet nog wel voldoen aan de minimale isolatie RC waardes die zijn: voor de vloer 3.5, wand 4.5 en dak van 6.0.

Comfort

De mantelzorgwoningen die door Goed Verblijven gebouwd worden staan volledig in het teken van comfort voor de bewoner. Hieronder valt uiteraard een gelijkvloers ontwerp, dit houdt in dat u voor alle eerst levensbehoeften geen trap hoeft te beklimmen. Verder zal de mantelzorgwoning uit gevoerd worden zonder drempels en indien nodig met extra brede deuren. Hiermee verhogen wij de toegankelijkheid van deze mantelzorgwoning.

Bouwmaterialen mantelzorgwoning

De bouwmaterialen van de mantelzorgwoning bepalen in grote mate de kosten van de mantelzorgwoning. Door te kiezen voor zeer duurzame bouwmaterialen zoals Western red Cedar of Waxedwood kunt u ervan verzekerd zijn dat u optimaal kunt genieten.

De mantelzorgwoning prijzen worden vooral bepaald door het gekozen afwerkingsniveau. Een sleutelklare (volledig bewoonbaar) oplossing kost meer dan een casco oplossing. Afhankelijk van het werk dat uzelf of uw familie verzet wordt de prijs bepaald.

Investering

Een mantelzorgwoning is een uitstekende investering. De waarde van uw woning kan door een mantelzorgwoning significant verhogen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat de zorgvrager de mantelzorgwoning huurt.

In het geval de functie voor mantelzorgwoning vervalt hoeft in vrijwel geen enkel geval de mantelzorgwoning te slopen. In het ergste geval dient de mantelzorgwoning onklaar gemaakt te worden door het verwijderen van de badkamer. Hierdoor heeft een tweedehands mantelzorgwoning in veel gevallen weinig nut.

Daarnaast heeft een tweedehands mantelzorgwoning in weinig van de gevallen de gewenste uitstraling. De mantelzorgwoningen van Goed Verblijven kunnen gemakkelijk aangepast worden voor deze gewenste uitstraling.

Filter page:
All
Mantelzorgwoning
Maatwerk aanvragen

In het geval u niet helemaal op u zelf kunt wonen is de mantelzorgwoning een optimale oplossing. Toch uw zelfstandigheid behouden terwijl u eigenlijk niet meer samen kunt wonen. Alleen waar u het nodig heeft krijgt u hulp. Kortom woont u zelfstandig en toch samen met mensen die u kunnen helpen als het nodig is.

Comfortabele mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning voorziet in optimaal comfort. Zomer of winter u kunt in alle gevallen genieten van uw mantelzorgwoning. De dik geïsoleerde wanden en daken voldoen aan het bouwbesluit en maken het mogelijk om er ook het gehele jaar te wonen. De mantelzorgwoning kan verder van alle gemakken worden voorzien.

Houten mantelzorgwoning

De mantelzorgwoningen van goedverblijven worden vervaardigd uit hout. De buitengevel kan worden vervaardigd uit vele verschillende houtsoorten, maar ook kunststof of steen valt onder de mogelijkheden. Uw wensen staan centraal.

Onderhoudsarme mantelzorgwoning

Iedereen wil het, goedverblijven heeft het. Onderhoudsarme houten mantelzorgwoningen. Door de gevel van de mantelzorgwoning te voorzien van onderhoudsarme gevelbekleding, zoals bijvoorbeeld ceder of waxed wood, kunt u optimaal genieten van uw mantelzorgwoning. Dankzij kunststof kozijnen hoeft u ook niet meer te schilderen. Hierdoor is het één keer bouwen en daarna hoeft u vrijwel niet meer aan onderhoud te denken.

Gelijk vloers

De mantelzorgwoning kan gelijk vloers worden geleverd, Hierdoor is deze uitstekend geschikt als u slecht ter been bent. Omdat de mantelzorgwoning geen drempels bevat kunt u alle hoeken van de mantelzorgwoning bereiken met een eventuele rolstoel of rollator. Behoudt optimaal levenscomfort, ook op uw oude dag.

Investering

Een mantelzorgwoning is een goede investering, Een mantelzorgwoning verhoogt namelijk de waarde van uw woning significant. Vaak kan een mantelzorgwoning vergunningsvrij gebouwd worden. In het geval de functie als mantelzorgwoning te vervallen komt, dient u in het ergste geval de badkamer te verwijderen.

Contact Offerte