Mantelzorgwoning Bergen

Vanaf € 95.000

Dit is ook weer een prachtig voorbeeld van een vergrijsde wandbekleding. Het geeft een unieke uitstraling. Wilt u dit niet, neem dan contact met ons op voor de beschikbare mogelijkheden.

Product beschrijving

Breedtemaat: 1000 cm
Dieptemaat: 500 cm
Wandhoogte: 250 cm
Nokhoogte: 350 cm
Wandbekleding: Waxedwood met voor vergrijzer
Dakvorm: Lessenaarsdak
Dakbedekking: Metalen dakpanplaten
Dakisolatie: 140 mm. pir
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Houten mantelzorgwoning plattegrond Bergen

Modellen
In het idyllische plaatsje Bergen hebben wij deze mantelzorgwoning mogen plaatsen. Het fraaie aan dit ontwerp is dat het lessenaarsdak voorzien is van verdiepte opstand waarin de zonnepanelen van het woonhuis zijn verborgen. Tevens is dit dakvlak uiteraard op het zuiden gericht. Het ontwerp, strak en tijdloos, sluit mooi aan op bij het woonhuis. Het model is voorzien van riante ramen/deuren waardoor en in deze mantelzorgwoning ook contact is met het ernaast gelegen woonhuis.

De indeling is ook erg praktische te noemen. De zijingang geeft na binnenkomst links de mogelijkheid tot betreden van de toilet en rechts naar de opbergkast/meterkast. Waarna u verder loopt komt u in de keuken en woonkamer. Aan de linkerzijde zit de slaapkamer met daarin een kast voor wasmachine en toegang tot de badkamer. Kortom een uitstekende indeling voor één/tweepersoonshuishouden.

Fundatie vloer en vloerafwerking
Plaatsing van hardhouten fundering met Azoberingbalk van 50 x 200 mm. welke wij verankeren aan de grond d.m.v. piketten van 50×100 mm. tot aan het ‘vaste’ maximaal 150 cm. diep. Wanneer blijkt dat er langere palen noodzakelijk zijn voor verankering is dit op nacalculatie.

Tussen de Azobe ringbalk wordt PIR 100 mm. (R=4.35) gelegd met bewapeningsnetten. Voor storten van betonvloer kan installateur hierover nodige leidingen trekken. Na trekken van deze leidingen en casco oplevering wanden brengen wij hierop een gevlinderde betonvloer van ca. 10 cm. aan.

Skeletbouw
De wanden bestaan uit een regelwerk 38×140 mm. Aan de buitenzijde dampopen folie, afstandslat t.b.v. ventilatie, en gevelbekleding van Red Cedar kwaliteit Clear and Better. De gevelbekleding wordt horizontaal aangebracht d.m.v. RVS spijkers. De binnenwanden bestaan uit regelwerk (38×89 mm.) De buitenwanden worden voorzien van een minerale wol 140 mm (R=4.00).

Binnen afwerking wanden
Na aanbrengen installatie brengen wij een dampdichte folie aan en wandbeplating van 18 mm. underlayment (zichtkwaliteit) In de badkamer en toilet brengen wij geïmpregneerd gips aan waarop tegelwerk bevestigd kan worden.  Hiernaast een afbeelding van een wandafwerking d.m.v. underlayment.

Gevelbekleding
De gevelbekleding bestaat uit Red Cedar. Ceder staat bekend om zijn hoge duurzaamheid en uitmuntende kwaliteit. De kenmerkende eigenschappen van ceder zijn: duurzaam, licht van gewicht, zeer stabiel, goed bewerkbaar en een rechte draad met fijne nerfstructuur. Het hout kan uitstekend onbehandeld toegepast worden, waardoor het met de tijd gaat vergrijzen. Het hout is zeer vormvast, wat wil zeggen dat het minimaal krimpt en uitzet. Door de minimale werking hecht verf en lak ook uitstekend op dit hout. Ceder wordt vaak in de vorm van rabat of zweeds rabat toegepast. Uiteraard is het ook in andere varianten leverbaar.  Hiernaast een foto van een tuinkantoor met RED CEDAR wanden, verticaal toegepast.

Western Red Cedar wordt ingevoerd in diverse kwaliteiten:

  • No 2 Clear and Better: vrijwel foutloos met rustige lijntekening;
  • No 4 Clear: bevat een aantal gemakkelijk uitzaagbare gebreken, kwaliteit ruim voldoende voor de meeste toepassingen;
  • Factory flitches: verzaagbaar tot kortere, 80% foutloze stukken, geschikt voor onder meer tuinmeubelen;
  • Tight Knotty (vaste kwast-kwaliteit): hout met onbeperkt aantal vaste kwasten, bijvoorbeeld voor deckings (terrasplanken);
  • Standard and Better: iets mindere kwaliteit maar uitstekend voor pergola’s, onderbalken voor terrassen of diverse constructies.

Goed Verblijven gebruikt hoofdzakelijk Clear and Better, de beste kwaliteit zonder noesten/kwasten in het hout.

Ramen en deuren

Het gastenverblijf wordt voorzien van:
– 1 dubbele deuren met aan weerskanten zijlichten van 100 cm. breedte
– 2 ramen van 100 x 220 cm.
– 1 enkele loopdeur met half glas
– 1 bovenlicht van 100 x 40 cm. In de badkamer kiepstand.
– 1 dubbel raam van 150 x 120 cm.

De ramen en deuren worden vervaardigd met KOMO en SKG**. De beglazing heeft een min u-waarde van 1,1. Deuren zijn voorzien van 3-puntssluiting.

Binnendeuren;
– 2 enkele boardpaneeldeuren met kozijn
– 2 schuifdeuren met alu. bovenrail en ondergeleiding. Deuren schuiven voor de wand langs.

Dak
Het dak bestaat uit een balklaag van Lariks 50×150 mm (h.o.h. 40 cm), Vellinghout  Lariks 22×200 mm. met daarop 140 mm. (RC 6.0) isolatie materiaal en EPDM folie. EPDM kenmerkt zich door zijn elasticiteit en duurzaamheid. Vanwege die feiten is er bewust gekozen voor EPDM i.p.v. bitumen dakbedekking. Het dak wordt afgewerkt middels een aluminium daktrim.

Afwatering geschied door aflopend dak ca. 10 graden incl. verholen goot in EPDM en 2x  pvc hemelwaterafvoeren tot boven maaiveld.

Tegelen
Badkamer en toilet voorzien van tegels/plavuizen.
Van uitgaande dat formaat tegel maximaal 30 x 60 cm. is, andere maatvoering in overleg. Tegelwerk is inclusief tegels lijm en het aanbrengen van de wand en vloertegels in badkamer en toilet.

Maatwerk
Wenst u ook een mantelzorgwoning, recreatiewoning, gastenverblijf of tuinkantoor? Wij kunnen het volledig op maat voor u vervaardigen conform uw wens/eis. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.