Heeft u vragen? Bel 0525-655123 of Whatsapp Whatsapp ons op 06-82838759

Mantelzorgwoning bouwen

Houten mantelzorgwoning bouwen

Wanneer wij ouder worden hebben we vaak minder woonruimte nodig en graag alles op één verdieping. Aangezien veel woning boven een badkamer en slaapkamer hebben moet er behoorlijk verbouwd worden. Dit neemt echter niet weg dat de woning afneemt qua oppervlakte. Verhuizen is vaak de laatste optie waaraan u denkt aangezien u zeer gehecht bent aan de huidige locatie. Een goede oplossing voor het hierboven genoemde is een houten mantelzorgwoning. Door één van uw kinderen of bekende in uw huis te laten wonen kunt u achterin de tuin uw eigen mantelzorgwoning betrekken. Omdat het twee aparte bouwwerken zijn behoud u uw eigen privacy maar bent u in geval van nood toch dicht bij elkaar. Ook het verlenen van zorg aan een zorgbehoevende kan op deze wijze eenvoudig aangezien u dicht bij elkaar woont. 

Het voordeel is hiervan dat u als eventueel toekomstige zorgbehoevende voorbereid bent op de toekomst. Aangezien u alles gelijkvloers hebt en het oppervlakte wat meer behapbaar is. Daarnaast heeft u een kind of kennis vlakbij wonen wat u ongetwijfeld zou geruststellen. De situatie kan ook zo zijn dat het woonhuis wel voldoet maar u een kind/kennis bij u in de buurt wil hebben. Het kind of kennis kan dan als zorgverlener wonen in de mantelzorgwoning. Door de toenemende participatiesamenleving past een houten mantelzorgwoning volledig in dit plaatje thuis. Vanwege de stimulans van de overheid is het vandaar ook in veel gevallen vergunningsvrij te plaatsen. Een voordeel hiervan is dat u geen ellenlang vergunningstraject hoeft af te wachten en snel kunt overgaan tot actie. Uiteraard kunnen de adviseurs van Goed Verblijven u adviseren of het wel of niet noodzakelijk is vergunning aan te vragen. Mocht het wel noodzakelijk zijn om voor dergelijk bouwwerk vergunning aan te vragen kunnen wij hierin ook anticiperen.

Wat betreft de gevelbekleding is er ook veel mogelijk kijk op 'materiaalkeuze' om de mogelijkheden te bekijken.

Houten mantelzorgwoning kopen

Wanneer u een houten mantelzorgwoning wilt bouwen beginnen we bij de vormgeving. Hoe is de kavel en op welke plaats wilt u de mantelzorgwoning plaatsen? Aan de hand van het bepalen van de positie kunnen wij namelijk de mantelzorgwoning zo plaatsen zodat deze voldoet aan uw wensen. Enkele wensen kunnen zijn, uitzicht, privacy, lichtinval en zonzijde. Wanneer we dat in kaart gebracht hebben en de gewenste uitstraling gaan wij een ontwerp voor u maken. Met de uitgangspunten van het ontwerp wordt er ook een offerte samengesteld. Wanneer u hiermee akkoord gaat kunnen wij overgaan tot het kopen van uw eigen houten mantelzorgwoning.  

Houten mantelzorgwoning bouwen in een korte tijd

Na het kopen van een houten mantelzorgwoning gaan we over tot het bouwen hiervan. Het fundament wat wij aanbrengen is bepalend van de ondergrond en uw wensen welke wij met u bespreken. Op dit fundament komt de houten mantelzorgwoning te staan. Doordat Goed Verblijven zoveel mogelijk voorbereid in de fabriek kan er eenvoudig en snel geplaatst worden zonder afname van kwaliteit! De houten mantelzorgwoning kunnen op locatie of in de fabriek voorzien worden van de desgewenste gevelbekleding. Standaard wordt dit in de fabriek aangebracht tenzij men wenst dit ter plaatse te doen. Het voordeel van het laatstgenoemde is dat er geen dilatatie latten zichtbaar zijn en het in wildverband aangebracht kan worden. Door de vele voorbereidingen en perfecte engineering is het plaatsen in een korte tijd een geen probleem. Het voordeel daarvan is dat u snel kunt genieten van uw nieuwe woonruimte!

Binnenafwerking wand mantelzorgwoning van hout

Bij een houten mantelzorgwoning heeft men vaak het idee van een jachthuis, berghut, blokhut of boswachtershuis. Dit is echter niet het geval meer. Een houten mantelzorgwoning kan naast sfeervolle houten afwerking ook voorzien worden van moderne strakke wanden. Dit kunnen wij realiseren door gips met stukwerk of plaatmateriaal. Op die wijze heeft u niet door dat het een houten mantelzorgwoning heeft en is het binnen volwaardig afgewerkt waardoor u het niet onderscheid met een stenen woonhuis!

Ontzorgen met de bouw en daarna

Na het plaatsen van een casco houten mantelzorgwoning komen er nog heel veel zaken kijken. Hierbij kunt u denken aan de technische installatie, afwerking wanden, sanitair en keuken. Om het volledige bouwproces binnen één partij te houden kunnen wij dit volledig verzorgen. Onze ervaring is wanneer men met één partij werkt fouten worden voorkomen en het gewenste eindresultaat wordt behaald.  Wanneer u contact met ons opneemt kunnen wij de onbeperkte mogelijkheden met u doornemen en u  voorzien van een gedegen advies maar nog belangrijker een fantastische eindresultaat!

Wilt u ook een houten mantelzorgwoning bouwen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken:

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

ContactOfferteMantelzorgwoningen overzicht

Hieronder een overzicht van diverse uitvoeringen welke allemaal op maat te fabriceren zijn, zo kunt u uw eigen mantelzorgwoning laten bouwen! 

Houten mantelzorgwoninghouten mantelzorwoning Drachten
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoning Aalsmeer
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoning De Meern
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoning Garderen
Houten mantelzorgwoning Houten mantelzorgwoning Doornspijk bouwen
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoning Lokeren bouwen
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoning Bodegraven Bouwen
Houten mantelzorgwoningHouten Mantelzorgwoning Andijk bouwen
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoning Wassenaar bouwen
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoning Vreeland bouwen
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoning urk bouwen
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoining Kochengen bouwen
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoning Noordwijkerhout bouwen
Houten mantelzorgwoningHouten mantelzorgwoning Mijdrecht bouwen
Mantelzorgwoning kopen AalsmeerHouten mantelzorgwoning Aalsmeer kopen
Mantelzorgwoning GoesHouten mantelzorgwoning Goes bouwen
Mantelzorgwoning LarenHouten mantelzorgwoning Laren bouwen

U vindt nog meer mantelzorgwoningen op onze website. Klik hier voor het totaal overzicht van de mantelzorgwoningen.  

Ook op Facebook, Instragram en Pinterest plaatsen wij inspiratiefoto's en tips. Volgt u ons daar al?

instagrampinterest