Logo Goed Verblijven

Is er een mantelzorgwoning subsidie?

IS ER EEN SUBSIDIE VOOR MANTELZORGWONINGEN?

Voor de aanschaf van een mantelzorgwoning is momenteel geen subisidie beschikbaar. Er zijn echter wel alternatieven om toch bijgestaan te worden in de financiering. Zo is het soms mogelijk om via de WMO een vergoeding te krijgen voor bepaalde voorzieningen in een mantelzorgwoning. Daarnaast bestaat er iets als een mantelzorgwaardering.

ALTERNATIEF VOOR MANTELZORGWONING SUBSIDIE

Ondanks dat u geen mantelzorgwoning kunt bouwen met subisidie is het wel mogelijk om een tegemoetkoming te krijgen. Voor mantelzorgers is het mogelijk om een mantelzorgwaardering aan te vragen. Dit is een extra waardering vanuit de gemeente die ervoor kan zorgen dat u zelf minder hoeft bij te dragen aan de mantelzorgwoning. Dit is een soort vervanging van subsidie op een mantelzorgwoning. Deze waardering kunt u aanvragen bij de gemeente. Zij hebben hier een budget voor en mogen dit naar eigen inzicht inzetten. U moet contact opnemen met uw eigen gemeente over de regels en voor de aanvraag. Onze adviseurs denken hierin ook graag met u mee.

GEEN SUBSIDIE MAAR WEL KOSTEN BESPAREN

Subsidie op een mantelzorgwoning is niet mogelijk, maar toch kan de aankoop van een mantelzorgwoning op termijn kosten besparen. Denk daarbij aan het feit dat de mantelzorger geen reistijd en reiskosten meer heeft en er hoeft geen bijdrage worden gedaan aan een zorginstelling. Goed Verblijven staat klaar om al uw vragen te beantwoorden over het bouwen van een mantelzorgwoning zonder subsidie. Wij leveren maatwerk in verschillende uitvoeringen en voor ieder budget. Inspiratie voor de verschillende uitvoeringen kunt u opdoen op de pagina met mantelzorgwoningen.

Contact

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij staan u graag te woord om samen te bekijken hoe wij uw recreatiewoning kunnen realiseren.

Zorgunit

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Ecologisch huis bouwen

Een ecologisch huis laten bouwen

Bekijk voorbeeld

Het milieu en hoe we daarmee omgaan wordt steeds belangrijker bij het bouwen van een huis. Daarom willen steeds meer mensen een ecologisch huis bouwen. Een ecologisch huis is een huis dat het milieu zo min mogelijk belast.

Tuinkantoor Zeist

Houten vakantiehuis bouwen

Bekijk voorbeeld

Een vakantiehuis of vakantiewoning bouwen van een natuurlijk materiaal? Waarom dan niet kiezen voor hout, dit bouwmateriaal is duurzaam en op natuurlijke wijze hernieuwbaar. Wij adviseren u graag!