Logo Goed Verblijven

Wat gebeurt er met een mantelzorgwoning na overlijden?

WAT GEBEURT ER MET EEN MANTELZORGWONING NA OVERLIJDEN?

In veel gevallen moet een mantelzorgwoning na overlijden verwijderd of onklaar gemaakt worden. Dit is afhankelijk van de manier van plaatsing. Wanneer de mantelzorgwoning geplaatst is onder het mom van ‘bijgebouw’ mag deze blijven staan. Echter kan de gemeente eisen dat deze onklaar gemaakt wordt voor permanente bewoning. Hier valt te denken aan het verwijderen van kookplaat of douche. Eventueel kunnen we dan ook met de gemeente in overleg over een mogelijke herbestemming, bijvoorbeeld B&B, gastenverblijf, tuinkantoor, etc.

Wanneer de woning vergunningvrij (in het buitengebied) geplaatst is met de regel van 100m2 vergunningsvrij, mag de mantelzorgwoning na overlijden niet blijven staan en dient de woning verwijderd te worden. Uiteraard is het belangrijk om dit op voorhand te onderzoeken. Plaatsing op onderstel, welke verwijderd dient te worden, is namelijk onderhevig aan sterke waardedaling waardoor het financieel interessanter wordt om te kiezen voor een vaste fundatie.

Wilt u advies inwinnen over de bestemming van een mantelzorgwoning na overlijden? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Goed Verblijven, wij adviseren u graag.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Houten, atelier tuinkantoor recreatiewoning mantelzorgwoning Heilige Landstichting

Voor het woord kwaliteit zijn veel betekenissen. Eén van de vele betekenissen van kwaliteit is: de mate van voldoening aan de norm van de klant. Zoals u wellicht heeft opgemerkt is dit wel een heel breed begrip en daardoor het woord kwaliteit maar een zwak woord.

Buitenverblijf op maat

Buitenverblijf op maat: laat uw eigen unieke ruimte creëren

Bekijk voorbeeld

Heeft u altijd al gedroomd van een buitenverblijf dat aan al uw wensen voldoet? Dan is een buitenverblijf op maat voor u een goede oplossing.