Logo Goed Verblijven

Hoe lang mag een mantelzorgwoning blijven staan?

HOE LANG MAG EEN MANTELZORGWONING BLIJVEN STAAN?

Bij het hebben van een doktersverklaring mag de mantelzorgwoning het hele leven van de zorgbehoevende blijven staan. Nadien moet deze verwijderd of ‘onklaar’ gemaakt worden. Het onklaar maken van een mantelzorgwoning is van toepassing wanneer het gebouw kan blijven bestaan onder de noemer bijgebouwen. Wanneer de woning vergunningvrij (in het buitengebied) geplaatst is met de regel van 100m2 vergunningsvrij, mag de mantelzorgwonng niet blijven staan en dient de woning verwijderd te worden.

Indien u een mantelzorgwoning bouwt onder de voorwaarde van pré-mantelzorgwoning moet dit per 10 jaar verlengd worden totdat er sprake is van mantelzorgwoning of de persoon in kwestie overlijdt.

Wilt u advies inwinnen? Neem contact op met Goed Verblijven, wij helpen u graag.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Houten atelier, tuinkantoor, mantelzorgwoning, recreatiewoning Emst

Inrichting van uw nieuwe verblijf

Bekijk voorbeeld

Bij een mooi nieuw verblijf hoort een mooi interieur. Een interieur is iets waar u elke dag weer tegenaan kijkt. Het moet dus een mooie en stralende inrichting zijn waar u elke dag weer opnieuw blij van wordt.

Houten tuinkantoor Amsterdam

Tuinkantoor in Amsterdam bouwen

Bekijk voorbeeld

Een bouwwerk in uw achtertuin in Amsterdam biedt vele opties. Het is onvoorstelbaar hoeveel er mogelijk is met een bijvoorbeeld 10m² extra bebouwing. De opties zijn heel erg divers en wij adviseren u graag.