Logo Goed Verblijven

Inrichting van uw nieuwe verblijf

Geschreven door:

Inrichting

Bij een nieuw verblijf, zoals een recreatiewoning of buitenverblijf, hoort een mooi interieur. Een interieur is iets waar u elke dag weer tegenaan kijkt. Het moet dus een mooie en stralende inrichting zijn waar u elke dag weer opnieuw blij van wordt. In een nieuwe ruimte kan het soms lastig zijn om een interieur te kiezen, wij adviseren u daarom om zo dicht mogelijk bij uw eigen gevoel te blijven. Uiteindelijk bent u degene die er in gaat wonen en/ of werken. Ga daarom voor een interieur waar u zich thuis bij voelt.

 

Inrichting kiezen

Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van inrichting, van de materiaalkeuze tot het interieur. Daarom is het slim om te inventariseren welke stijl het beste bij u past. Vanuit dit oogpunt kunt u dan verder zoeken naar specifieke details die u wilt. Zorg dat u het overzicht houdt terwijl u uw ideeën verzameld, zodat uw droomplaatje realiteit wordt.

Op het Pinterest kanaal van Goed Verblijven kunt u veel foto’s ter inspiratie vinden.

Bussum tuinkantoor sleutelklaar

Moodboard maken

Wanneer u op ontdekkingstocht gaat om te kijken welke woonstijl en inrichting het beste bij u past wordt u waarschijnlijk overspoelt met stijlen, meubels en ideeën. Alle mogelijkheden staan immers nog open. Dit kan heel verwarrend en stressvol zijn wanneer u daarbij ook nog bezig bent om een nieuwe ruimte te laten bouwen. Wij willen u daarom adviseren om een moodboard te maken. Door middel van een moodboard al uw ideeën verzamelen voor het complete plaatje. Zo schept u voor uzelf een hoop duidelijkheid en overzicht.

Plattegrond

Wanneer u een nieuw interieur uitzoekt, zie je het totaalplaatje pas als alles in je huis staat. Het is dan natuurlijk vervelend om erachter te komen dat bepaalde meubels niet passen of niet mooi op elkaar zijn afgestemd. Ook daar is uiteraard een prachtige oplossing voor. Online zijn er veel mogelijkheden om een plattegrond te maken. Zo kunt u vooraf al goed zien wat er in de ruimte past en welke items het mooiste zullen staan.

Wanneer u niet zo handig bent om dit online te doen kunt u natuurlijk ook gewoon op papier uw ideeën uitwerken. Zo krijgt u een prachtig beeld van hoe uw buitenverblijf, recreatiewoning of ander verblijf er uit zal komen te zien. In onze werkwijze maken wij ook altijd een plattegrond van het verblijf dat u wenst.

Afwerking

Bij het inrichten van een nieuwe ruimte is de basis ook ontzettend belangrijk. Daarbij denken wij aan de afwerking van de wanden en de vloer. Uit ervaring weten wij dat het prettig voor u is wanneer u vooraf nadenkt over de afwerking van de woning. Bijvoorbeeld voor de afwerking van de binnenwanden zijn talloze mogelijkheden, zo kunt u denken aan muurverf, de wanden dienen dan wel zogenaamd ‘sausklaar’ opgeleverd te worden, behang, structuurverf of zelfs muren afgewerkt met houten planken om het natuurgevoel helemaal compleet te maken. Ook om de vloer uit te zoeken adviseren wij u de tijd te nemen. De vloer bepaald uw interieur voor een groot deel daarom is het belangrijk om deze met zorg uit te kiezen.

Op het moment dat u een moodboard, plattegrond en een keuze voor de basis heeft gemaakt zult u enorm veel rust ervaren. Uw nieuwe verblijf wordt niet alleen van buiten, maar ook van binnen prachtig. Dan kunt u alvast gaan genieten van uw toekomstige nieuwe verblijf.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Duurzaam huis bouwen

Een duurzaam houten huis bouwen

Bekijk voorbeeld

Wanneer u op het punt staat om een huis te gaan bouwen, komt het onderwerp duurzaam bouwen al snel naar boven. Een duurzaam huis bouwen betekent dat de woning gebouwd wordt om lang mee te gaan.

Houten garage Alphen aan Den Rijn

Verschil tussen lariks en Douglas

Bekijk voorbeeld

Doordat Lariks en Douglas vaak genoemd worden in één zin en deze houtsoorten veel van elkaar weg hebben, kan het lastig worden om de verschillen tussen deze houtsoorten te weten. Er zijn echter, maar enkele overeenkomsten.