Logo Goed Verblijven

Een zorgunit laten bouwen

Geschreven door:

Wanneer u merkt dat u meer zorg nodig heeft, maar niet naar een zorginstelling wil, dan is een zorgunit echt iets voor u. Het is de ideale optie om bij uw mantelzorger in de buurt te wonen. Het bouwen van een zorgunit in de tuin is dé oplossing en kunt u helemaal naar uw eigen smaak en passend bij uw situatie ontwerpen. Goed Verblijven is gespecialiseerd in het bouwen van mantelzorg units en wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Waarom een mantelzorg unit?

Een mantelzorgunit heeft verschillende voordelen. U hoeft niet naar een zorginstelling en u kunt vaak in uw eigen omgeving blijven wonen. Het kan lastig zijn om weer aan een hele nieuwe omgeving te wennen. Door op uw oude plekje te blijven wonen behoudt u uw sociale kring en kunt u gewoon naar uw vertrouwde winkels blijven gaan. Daarnaast heeft u de mantelzorger altijd dichtbij, hierdoor woont u erg veilig. Kortom, u blijft zelfstandig wonen, maar er is hulp dichtbij wanneer dit nodig is.
Bij het bouwen van een mantelzorgunit wordt er altijd rekening gehouden met voorzieningen die eventueel nodig zijn voor een zorgbehoevende. Er wordt vaak gekozen voor een zorgunit in de tuin bij de mantelzorger, maar u kunt ook kiezen voor een mantelzorg unit in uw eigen tuin.

Een zorgunit in de tuin

Een zorgunit wordt geplaatst in de tuin of het achtererf van een bestaande woning. Vaak kan dit vergunningsvrij, de adviseurs van Goed Verblijven kunnen u hierin uitgebreid adviseren. Zonder vergunningsaanvraag wordt de zorgunit gezien als bijgebouw van de bestaande woning. Het vergunningsvrij plaatsen van een zorgunit in de tuin is niet altijd mogelijk. Er zijn verschillende eisen waaraan moet worden voldaan. Zo is het afhankelijk van de grootte van het achtererf en de al aanwezige bijgebouwen. Dit kan Goed Verblijven allemaal voor u uitzoeken door middel van een QuickScan, onze adviseurs vertellen u hier graag meer over.

Mantelzorgwoning Diever

Laat een zorgunit op maat bouwen

Goed Verblijven realiseert houten zorgunits op maat. Op deze pagina vindt u verschillende ontwerpen van zorgunits. Zo kunt u kiezen voor een plat dak of juist een zadeldak. Bij Goed Verblijven kan u kiezen voor een modern ontwerp of juist landelijk. Bij het ontwerp van de mantelzorgunit denken wij ook na over of de unit passend staat bij het bestaande woonhuis. Onze experts kijken graag samen met u naar de mogelijkheden binnen uw wensen en budget. Vraag nu vrijblijvend advies aan!

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Houten recreatiewoning, Texel buitenzijde met tuin

Recreatiewoning op maat

Bekijk voorbeeld

Weelderig groen, natuurlijke waterpartijen, rust, bosrijke omgeving, bruisende golven… Iedereen heeft weer andere voorwaarden bij het zoeken naar een locatie voor een recreatiewoning. Wanneer u deze gevonden heeft begint het proces waar wij goed in zijn.

Pre-mantelzorgwoning

Pré mantelzorgwoning

Bekijk voorbeeld

Een pré-mantelzorgwoning maakt het mogelijk om alleen maar ook samen met familie te wonen op een kavel. Bij Goed Verblijven realiseren we dit graag voor u. Wat uw wensen voor een pré-mantelzorgwoning ook zijn, wij zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt.