Logo Goed Verblijven

Investeren in een vakantiewoning

Geschreven door:

Het investeren in een vakantiewoning zorgt vaak voor een hoog rendement, daarom is dat tegenwoordig erg populair. In deze blog vertellen wij u wat de voor- en nadelen zijn van beleggen in een vakantiehuis en bespreken we de factoren voor het halen van het hoogste rendement.

Een vakantiehuis voor extra inkomsten

Investeren in een vakantiewoning heeft verschillende voordelen. Het verhuren van een vakantiewoning kan ervoor zorgen dat u uw tweede huis (vakantiehuis) kunt financieren van de huur. Korte termijn verhuur levert vaak meer op dan een woning permanent verhuren. U haalt dus vaak veel meer rendement uit het beleggen in een vakantiewoning dan in een permanente woning. Een bijkomend voordeel is dat er een waardestijging kan plaatsvinden binnen het vastgoed. Dit kan er dan voor zorgen dat uw woning geld oplevert bij de verkoop van uw woning. Daarnaast kunt u zelf altijd, buiten de boekingen om, ‘kosteloos’ op vakantie in uw eigen recreatiewoning.

Zitten er ook risico’s aan beleggen in een vakantiewoning?

Aan beleggen in een vakantiewoning kunnen ook nadelen zitten. Denk bijvoorbeeld aan alle kosten die het met zich meebrengt. U heeft altijd vaste lasten zoals schoonmaken en er zijn natuurlijk ook onvoorziene kosten die zorgen voor een lager rendement. Momenteel is er een afname zichtbaar in de vraag naar vakantiewoningen. Vakantiewoningen worden vaak voor kortere periode verhuurt, deze periode varieert van een week tot langer. De opbrengst bij een kortere verhuurperiode ligt wel aanzienlijk hoger dan een langere verhuurperiode. Een bed and breakfast is een voorbeeld van een vakantiewoning die voor kortere periode verhuurd wordt.

Overall is de waarde van vastgoed de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Dit zal, gezien de schaarste, ook zeker zo blijven. Wat we steeds meer zien is dat de bestemming ‘recreatie’ omgezet wordt naar bestemming ‘wonen’. Hierdoor is de woning in één keer veel meer waard.

Factoren die het rendement beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die het rendement beïnvloeden. Wanneer u een vakantiewoning heeft op een populaire locatie, zoals de Veluwe of Zeeland, is het mogelijk om meer huur te vragen. Dit heeft te maken met de grote vraag. Het type woning kan ook invloed hebben op het rendement. Wanneer de woning er heel gelikt uitziet zijn mensen sneller geneigd om het te huren. Verder mag u ook meer huur vragen als het vakantiehuis goed onderhouden is. Het rendement zal ook hoger liggen op het moment dat u zelf weinig tot geen gebruik maakt van de vakantiewoning, hierdoor kunt u het meer verhuren.

Goed Verblijven denkt graag met u mee bij het realiseren van een vakantiewoning met een hoog rendement. Dit doen wij door altijd maatwerk te leveren, daarnaast zijn wij op de hoogte van de laatste trends.

Vakantiehuis

Investeren in een vakantiewoning met Goed Verblijven

Goed Verblijven is expert in het bouwen van unieke houten vakantiehuizen. Hiermee kunt u zich onderscheiden t.o.v. de vakantieparken en een uniek huis aanbieden voor de verhuur of voor eigen gebruik. Wij kunnen u volledig ontzorgen door bijvoorbeeld zelfs de vergunningsaanvraag voor u te doen en aan het einde leveren we het vakantiehuis sleutelklaar op. Zo hoeft u zich nergens druk om te maken. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen beteken? Neem dan contact op met onze adviseurs!

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Kangoeroewoning bouwen

Wat is een kangoeroewoning?

Bekijk voorbeeld

Een kangoeroewoning is een woning die bestaat uit twee zelfstandige wooneenheden. De naam is afgeleid van een kangoeroe die zorgt voor het jong (de zorgbehoevende) in de buidel. Lees deze blog voor meer informatie!

betaalbaar tuinkantoor Maarn

Betaalbaar tuinkantoor

Bekijk voorbeeld

Een betaalbaar tuinkantoor is een trend die al een tijdje in opkomst is. Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis en het is belangrijk om een rustige en productieve werkplek te hebben. Een tuinkantoor vormt hier de ideale oplossing voor.