Logo Goed Verblijven

Eenzaamheid onder ouderen

Geschreven door:

Eenzaamheid onder ouderen
Spijtig genoeg is er een toename in de eenzaamheid onder ouderen. Volgens de rijksoverheid voelt meer dan de helft van de ouderen boven de 75 jaar zich eenzaam. Uiteraard is het verschrikkelijk om te weten dat een familielid of kennis zich eenzaam voelt. Er zijn vele mogelijkheden om dit op te lossen, zo is het onder andere mogelijk om af en toe een kopje koffie te drinken bij iemand die zich eenzaam voelt, of om hem uit te nodigen voor eten.

Eenzaamheid tegengaan!
De eenzaamheid onder ouderen tegengaan is een zeer belangrijk punt, zelfs in de politieke agenda. U kunt voor uw bejaarde familie veel dingen doen, maar met een mantelzorgwoning is dit probleem opgelost. Door de oudere naast u te laten wonen, heeft deze als het ware altijd gezelschap terwijl u niet altijd bij hem/haar aanwezig hoeft te zijn. Wilt u dit gevoel van veiligheid ook bij uw bejaarde familielid waarborgen? Neem dan contact met ons op.

Mantelzorgwoning Kootwijk

Mantelzorgwoning bouwen
Een compleet andere oplossing om dit probleem op te lossen is het bouwen van een mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning biedt namelijk een plaats vaak dichtbij een bestaande woning, waardoor het gemakkelijker wordt om dit probleem om te lossen. De reden hiervoor is de korte reistijd, vaak slechts een wandeling van enkele meters. Dit maakt het namelijk mogelijk om snel een kopje koffie te gaan drinken of gezellig samen te drinken.

Mantelzorg
Mantelzorg is het verzorgen van naasten onbetaald. De zorg bestaat onder andere uit begeleiding, toezicht, hulp bij dagelijkse activiteiten, persoonlijke verzorging en uiteraard het houden van gezelschap. Vooral het houden van gezelschap helpt tegen de eenzaamheid onder ouderen, dit is dan ook een zeer belangrijk om de kwaliteit van leven hoger te kunnen krijgen.

Eenzame ouderen bezoeken
Eenzame ouderen bezoeken is een geweldige manier om eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Dit kost echter vaak veel tijd en past niet binnen de drukke agenda’s. Om dit gemakkelijker te maken is het een optie om dichter bij de ouderen te gaan wonen, in dit beeld past een mantelzorgwoning uitstekend. Dit maakt het namelijk zeer gemakkelijk om kort een bakje koffie te gaan drinken, waardoor het gemakkelijk past in de drukke agenda.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Zorgunit

Een zorgunit laten bouwen

Bekijk voorbeeld

Wanneer u merkt dat u meer zorg nodig heeft, maar niet naar een zorginstelling wil, dan is een zorgunit echt iets voor u. Het is de ideale optie om bij uw mantelzorger in de buurt te wonen. Het bouwen van een zorgunit in de tuin is dé oplossing.

Pre-mantelzorgwoning

Pré mantelzorgwoning

Bekijk voorbeeld

Een pré-mantelzorgwoning maakt het mogelijk om alleen maar ook samen met familie te wonen op een kavel. Bij Goed Verblijven realiseren we dit graag voor u. Wat uw wensen voor een pré-mantelzorgwoning ook zijn, wij zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt.