Heeft u vragen? Bel 0525-655123 of Whatsapp Whatsapp ons op 06-82838759

Houten woningen

Een houten woning bouwen

Hout is een eeuwenoud en ongekend populair bouwmateriaal. Het heeft veel voordelen: het is eenvoudig te bewerken, het is duurzaam, veilig, behaaglijk en het is natuurlijk heel mooi. Door ervaring kunnen wij u adviseren welke houtsoort u kunt gebruiken voor de door u gewenste uitstraling.Uw wens voor een houten droomwoning is dus dichterbij dan u denkt!

Groen bouwen met een kleine ecologische voetafdruk

Door de huidige levensstijl is er veel CO2 uitstoot. Door onze grote ecologische voetafdruk nemen de voorraden in deze aarde snel af. Met name bij de productie van een traditionele (betonnen) woning wordt er veel CO2 uitgestoten. Natuurlijk moet er op de aarde gebouwd worden om de mensen te huisvesten. Maar we kunnen wel proberen om dit met zo min mogelijk CO2 uitstoot te realiseren. Onderzoek heeft uitgewezen dat de uitstoot van broeikasgassen bij de productie van huizen met stalen en betonnen frames respectievelijk 26% tot 31% hoger is dan bij huizen met houten frames. Hetzelfde onderzoek toonde ook aan dat de ecologische voetafdruk van stalen en betonnen huizen groter was en dat deze bovendien meer luchtverontreinigende stoffen uitstootten dan de huizen met houten frames. Wanneer u het huis helemaal van hout vervaardigd is dit verschil natuurlijk nog groter! Houten woningen zijn dus de oplossing voor minder CO2 uitstoot en daardoor een kleinere ecologische voetafdruk.

Isolatie

U vraagt zich misschien af hoe het dan zit met de isolatie. Hout is van zichzelf al thermisch efficiënt en heeft een celstructuur met minuscule luchtzakjes die de warmtestroom belemmeren. Om aan de huidig geldende isolatienormen te voldoen, is het toepassen van alleen hout natuurlijk niet voldoende. Tussen het kaderwerk komt extra isolatie. Om een groene isolatie toe te passen, gebruiken wij veel houtwol. Dit is een natuurvriendelijke variant van de welkbekende steenwol.

Hout als hernieuwbare grondstof

Hout is vrijwel CO2-neutraal. Waar andere grondstoffen eeuwen nodig hebben, kunnen bomen binnen 20 tot 120 jaar een prachtige grondstof leveren. Er is geen ander algemeen bouwmateriaal dat met zo weinig energie wordt geproduceerd als hout. ln de bossen waaruit het hout wordt geoogst en op een duurzame manier worden beheerd, kunnen deze bossen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron. Daarnaast kan hout, nadat het in langdurige constructies is toegepast, nog worden hergebruikt in andere producten en tot slot als grondstof voor groene energie worden ingezet.

Dampregulerend bouwen

Door gezonde materialen toe te passen, kan men met natuurlijke, biobased materialen een gezonde leefomgeving creëren. Door damp-open, dampregulerend te bouwen kunt u, tegen een geringe extra investering, een hoog leefcomfort garanderen.

Maatwerk

Maatwerk is onze standaard omdat alles klantspecifiek wordt geproduceerd. Wij kunnen alles naar uw wens aanpassen, daarom zijn er veel mogelijkheden in de maatvoering, vormgeving en de te gebruiken materialen.

Compleet ontzorgen

Naast het bouwen van de houten woning kunnen wij ook alle omringende zaken voor u regelen. We kunnen de woning sleutelkaar opleveren. Wel zo handig, zo hoeft u nergens meer naar om te kijken. Bij de omringende zaken naast de bouw kunt u denken aan het grondwerk, de bestrating, de fundatie, het metselen van de borstwering, de elektriciteit en de complete technische installatie. Wanneer er momenteel een oud bouwwerk staat dat vervangen moet worden, kunnen wij ook de sloop regelen. Zo kunnen wij u helemaal ontzorgen en heeft u voor alle sloop- en bouwactiviteiten één aanspreekpunt. Dat noemen wij 'compleet ontzorgen'.

Vergunning

De complete aanvraag voor de vergunning en alle daarbij komende zaken kunnen wij voor u regelen.

Prefab

Wanneer de bereikbaarheid van de kavel het toelaat, kunnen wij ook alles prefab produceren in de werkplaats. Vanwege die voorbereidingen is er maar een zeer korte plaatsingstijd van toepassing. Hieronder een overzicht van diverse modellen die allemaal aanpasbaar zijn aan uw wens en situatie


Houten woning Zoersel   Houten woning Zoetermeer   Houten woning Wilp
               Houten woning Zoersel                                                               Houten woning Zoetermeer                                                             Houten woning Wilp

Houten woning Vreeland      Houten woning Westerlo
                Houten woning Vreeland                                                           Houten woning vreeland                                                             

   Houten woning Sint Niklaas   Houten woning Sittard
                Houten woning Sint Niklaas                                                                Houten woning Sittard

Houten woning s-Gravenzande   Houten woning  Dokkum   
          Houten woning 's-Gravenzande                                                     Houten woning Dokkum                                                                     

 


Klik hier voor nog meer modellen. 
Kijk ook op de pagina welke gaat over dampopen en dampregulerend bouwen. Klik hier voor nog meer informatie. 

Ook op Facebook, Instragram en Pinterest plaatsen wij inspiratiefoto's en tips. Volgt u ons daar al?