Logo Goed Verblijven

Betaalbaar wonen: laat een goedkoop houten huis bouwen

Geschreven door:

Het bouwen van een goedkoop houten huis

Een houten huis bouwen wordt steeds populairder. Dat komt door de voordelen die een goedkoop houten huis bouwen heeft. Als eerste zorgt het voor een fijn leefklimaat door de mogelijkheid van dampregulerend bouwen. Daarnaast is een houten huis bouwen duurzaam en daarmee ook minder belastend voor het milieu. Als laatste kan het goedkoper dan de traditionele bouw zijn om een houten huis te bouwen. Dat kan omdat het prefab gemaakt wordt in de fabriek waardoor plaatsing op locatie snel gaat. Hierdoor zijn de bouwkosten een stuk lager. Goed Verblijven is expert in het bouwen van houten bouwwerken. Daarom kunnen wij u goed adviseren op het gebied van een betaalbare woning bouwen. We kijken samen aan de hand van uw wensen en budget wat we voor u kunnen realiseren.

Een betaalbare woning tot in de puntjes uitgewerkt

De specificaties van een houten woning kunnen wisselen. Als een woning betaalbaar is, betekent dat niet dat de kwaliteit van de woning onderdoet voor die van een dure woning. Er is op verschillende vlakken geld te besparen. Hoe kleiner de afmetingen van de woning zijn, hoe lager de materiaalkosten. Daarnaast zijn er installaties naar wens te kiezen. Door voor minder installatie of afbouwmogelijkheden te kiezen is er ook geld te besparen voor een betaalbare woning. Zeker indien u veel zelf kunt doen in de afbouw en installaties zijn daar veel besparingsmogelijkheden. Op deze manier is het mogelijk om een goedkoop houten huis te bouwen.

Kosten voor een betaalbare houten woning

De kosten voor een betaalbare woning bouwen zijn afhankelijk van allerlei aspecten, zoals afmetingen, materiaalkosten en installaties. U kunt een houten huis bouwen voor zo’n €150.000,-, maar dit is geheel afhankelijk van uw eigen wensen. Er kunnen kosten worden bespaard op basis van de afmetingen. Wanneer u een kleiner woning wilt kan u hiermee kosten besparen. Daarnaast kunt u kiezen voor goedkopere installaties. De keuze in materiaal kan ook een verschil maken in de kosten. Er zijn goedkopere en duurdere opties op het gebied van materialen. De keuze voor een goedkoper materiaal doet niets af van de kwaliteit en levensduur van het materiaal.

Indien u een woning wilt bouwen is het belangrijk om een budget aan te geven. Zo kan daarmee in het aanbod rekening worden gehouden. Er zijn veel mogelijke keuzes te maken, waardoor de functionaliteit en kwaliteit niet veranderd, maar waardoor de prijs wel daalt. Een voorbeeld daarvan is kunststof kozijnen t.o.v. aluminium kozijnen. De functie (onderhoudsarm) is hetzelfde, echter geven beide wel een verschillende uitstraling aan het gebouw.

Mantelzorgwoning Enschede

Goedkoop een houten huis laten bouwen

Kiest u voor Goed Verblijven, dan kiest u voor maatwerk en kwaliteit. Onze experts kijken graag samen met u naar de mogelijkheden binnen uw budget. Het is voor ons geen enkel probleem om een casco houten huis te bouwen voor €150.000,-.  Als wij de afwerking en installatie ook uit moeten voeren, kunnen we daar ook een berekening voor maken.

Voorbeelden hiervan zijn:

De prijzen zijn ter indicatie. De prijs voor een houten woning is volledig afhankelijk van uw wensen, de afmetingen, de installaties en de materiaalkeuze.

Wil u meer weten over het bouwen van een houten huis voor €150.000,-? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee, wanneer u een goedkoop houten huis wilt bouwen.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Tuinkantoor modern Haarlem

Modern tuinkantoor

Bekijk voorbeeld

De laatste jaren merken we dat een modern tuinkantoor sterk in trek is. Een modern tuinkantoor wordt gekenmerkt door strakke belijningen en veel glas, waardoor het een eigentijdse en moderne uitstraling krijgt. We staan niet stil en passen ons voortdurend aan.

Recreatiewoning Vrouwenakker, tuinaanleg

Eenzaamheid onder ouderen

Bekijk voorbeeld

Spijtig genoeg is er een toename in de eenzaamheid onder ouderen. Volgens de rijksoverheid voelt meer dan de helft van de ouderen boven de 75 jaar zich eenzaam. Uiteraard is het verschrikkelijk om te weten dat een familielid of kennis zich eenzaam voelt.