Logo Goed Verblijven

Wat kost een casco huis bouwen?

WAT KOST EEN CASCO HUIS BOUWEN?

Bij Goed Verblijven begrijpen we dat de bouw van uw huis een persoonlijke en belangrijke beslissing is. Daarom benadrukken we het belang van maatwerk in elk project. Het bouwen van een casco huis is een proces dat flexibiliteit en aanpassing aan uw specifieke wensen biedt. Dit maakt dat de kosten voor het bouwen van een casco huis sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

Een belangrijk uitgangspunt in de kostenberekening is de prijs per vierkante meter. De kosten van een casco woning zijn gemiddeld €2.000,- per vierkante meter. Dit betekent dat voor een standaard casco woning de prijs bepaald wordt door de totale oppervlakte van uw project. Het is echter belangrijk te benadrukken dat dit slechts een startpunt is. De uiteindelijke kosten worden beïnvloed door diverse andere elementen.

De keuzes in fundatie en materiaalafwerking spelen een aanzienlijke rol in de totale kosten. Een solide en duurzame fundatie is cruciaal voor de levensduur van uw woning, maar kan variëren in prijs afhankelijk van de grondsoort en de grootte van het huis. Ook de afwerking van materialen kan variëren in kwaliteit en prijs, afhankelijk van uw esthetische voorkeuren en duurzaamheidseisen.

Een ander belangrijk aspect dat de kosten beïnvloedt, is de omvang van technische installaties. U kunt kiezen voor een volledige installatie door onze experts of besluiten om sommige aspecten zelf te beheren of uit te besteden aan derden. Deze keuze heeft niet alleen invloed op de initiële bouwkosten maar kan ook gevolgen hebben voor de toekomstige onderhouds- en gebruikskosten van de woning.

Tot slot is het formaat van de woning een bepalende factor in de kostenberekening. Grotere huizen vereisen meer materialen en arbeid, wat uiteraard leidt tot hogere kosten. Echter, bij Goed Verblijven is elk project uniek en streven we ernaar om een balans te vinden tussen uw wensen, het budget en de praktische haalbaarheid. Een betaalbare woning is dus zeker mogelijk.

We vinden het belangrijk om u te voorzien van gedegen advies en begeleiding gedurende het hele proces. Daarom nodigen we u graag uit om samen met ons uw wensen en budget te bespreken. Zo kunnen we samen een passende prijs bepalen voor een casco woning die niet alleen aan uw verwachtingen voldoet, maar deze ook overtreft. Bekijk ter inspiratie ons assortiment Woningen.

Contact
Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij staan u graag te woord om samen te kijken naar hoe wij uw droomhuis kunnen realiseren.

Houten recreatiewoning Monster, slaapkamer zolder

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Kantoor op maat plattegrond

Wat kost een kantoor op maat?

Bekijk voorbeeld

De bouwkosten voor een maatwerk kantoor zijn afhankelijk van veel verschillende factoren, maar het is mogelijk om een kantoorpand te laten bouwen tussen de €1.000,- en €1.500,- per m2 bij Goed Verblijven.

Houten recreatiewoning, Texel buitenzijde grind

Mobiele mantelzorgwoning

Bekijk voorbeeld

Wilt u een mobiele/verplaatsbare woning voor in de tuin of een (tijdelijke) zorgwoning, maar is vergunningsvrij bouwen geen optie meer? Het is mogelijk om tijdelijk een mobiele mantelzorgwoning te plaatsen in de tuin of op het erf.