Houten tuinkantoor Heerhugowaard

Vanaf € 39.475

Dit tuinkantoor heeft alle benodigde voorzieningen, een eigen keuken, wc en zelfs een douche. Kortom het bouwwerk is breed inzetbaar.

Product beschrijving

Breedtemaat: 650 cm
Dieptemaat: 370 cm
Wandhoogte: 250 cm
Nokhoogte: 280 cm
Wandbekleding: Ceder
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: EPDM
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Kunststof

Plattegrond

Houten tuinkantoor. atelier, recreatiewoning, mantelzorgwoning Heerhugowaard

Ontwerp
Verscholen achter het hoofdhuis heeft Goed Verblijven deze prachtige mantelzorgwoning gerealiseerd. In het ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met de beperkte ruimte die beschikbaar is. Ondanks de compacte ruimte is er ontwerp gemaakt waarin alle vereisten voor een mantelzorgwoning aanwezig zijn.

Skeletbouw
Houtbouw dubbelwandig, d.w.z. geïmpregneerde houtenstaanders (SLS) 38 x 89 mm, aan de binnenzijde bekleed met gipsplaten (badkamer voorzien van watervaste gipsplaten). Buitenzijde bekleed met, Red Cedar rabatdelen (verticaal), bevestigd met RVS-bolkopnagels.
Wandisolatie d.m.v. ROCKWOL Rockfit 75 mm., 433 duo. Dampdoorlatende folie achter de rabatdelen. Dampdichte folie achter de gips.

Gevelbekleding

De gevelbekleding bestaat uit RED CEDAR verticaal geplaatst, in standaard rabat vorm. Door de strakke belijning van RED CEDAR krijgt het bouwwerk een moderne en strakke uitstraling.

Toelichting Ceder
Ceder staat bekend om zijn hoge duurzaamheid en uitmuntende kwaliteit. De kenmerkende eigenschappen van ceder zijn: duurzaam, licht van gewicht, zeer stabiel, goed bewerkbaar en een rechte draad met fijne nerfstructuur. Het hout kan uitstekend onbehandeld toegepast worden, waardoor het met de tijd gaat vergrijzen. Het hout is zeer vormvast, wat wil zeggen dat het minimaal krimpt en uitzet. Door de minimale werking hecht verf en lak ook uitstekend op dit hout. Ceder wordt vaak in de vorm van rabat of Zweeds rabat toegepast. Uiteraard is het ook in andere varianten leverbaar. Hiernaast een foto van een tuinkantoor met RED CEDAR wanden, verticaal toegepast.
Western Red Cedar wordt ingevoerd in diverse kwaliteiten:
– No 2 Clear and Better: vrijwel foutloos met rustige lijntekening;
– No 4 Clear: bevat een aantal gemakkelijk uitzaagbare gebreken, kwaliteit ruim voldoende voor de meeste toepassingen;
– Factory flitches: verzaagbaar tot kortere, 80% foutloze stukken, geschikt voor onder meer tuinmeubelen;
– Tight Knotty (vaste kwast-kwaliteit): hout met onbeperkt aantal vaste kwasten, bijvoorbeeld voor deckings (terrasplanken);
– Standard and Better: iets mindere kwaliteit maar uitstekend voor pergola’s, onderbalken voor terrassen of diverse constructies.

Goed Verblijven gebruikt hoofdzakelijk Clear and Better, de beste kwaliteit met geen noesten/kwasten in het hout.

Ramen
– 1 x Hardhouten raamkozijn, ca. 700 x 400 mm, met een vast deel en een uitzetraam, incl. hardhouten glaslatten, voorzien van hang- en sluitwerk.
– 2 x Hardhouten raamkozijn, ca. 800 x 2115 mm, incl. hardhouten glaslatten, voorzien van hang- en sluitwerk.
Raamkozijn(en) 1 x behandeld met witte grondverf.
Raamkozijn(en) voorzien van isolatieglas.
Uitzetraam(en) voorzien van raamuitzetter, type Axaflex, max. opening 16 cm.

-Hardhouten raamkozijn, ca. 700 x 400 mm, voorzien van een middenstijl waarvan 1 met een uitzetraam en 1 vast deel, incl. hardhouten glaslatten, voorzien van hang- en sluitwerk.
2 x Hardhouten raamkozijn, ca. 800 x 2220 mm, incl. hardhouten glaslatten
Raamkozijn(en) 1 x behandeld met witte grondverf.
Raamkozijn(en) voorzien van isolatieglas.
Uitzetraam(en) voorzien van raamuitzetter, type Axaflex, max. opening 16 cm.

Deuren

Het tuinkantoor wordt voorzien van: – 2 x Stel hardhouten tuindeuren, ca. 1760 x 2115 mm, met glasopening, borstwering 270 mm, incl. hardhouten glaslatten, in een hardhouten kozijn en voorzien van hang- en sluitwerk, incl. cilinderslot.
Deur(en) 1 x behandeld met witte grondverf.
Deur(en) voorzien van isolatieglas.
Deur(en) voorzien van Nemef dag -en nachtslot (1269) en sluitplaat, met euro- profielcilinder, incl. Ami kortschilden en Ami deurkrukset afgehangen aan 4 stuks veiligheidsscharnieren per deur.
– Boarddeur (binnendeur), ca. 880 x 2115 mm, in kozijn voorzien van hang- en sluitwerk en een vrij en bezetslot.

Dak
Platdak constructie: Vurenhouten balklaag 610 mm hoh met daarop een 18 mm Visbekdelen dakbeschot voorzien van een bitumineuze dakbedekking.
Randafwerking: Dakrand afgewerkt met een aluminium daktrim. Hemelwaterafvoer incl. een zinken afvoerpijp tot aan maaiveldhoogte.
Dakisolatie d.m.v. Pir 80 mm.

Plafond (inpandige overstek) aftimmeren met RED CEDAR.

Aanbouw

Badkamer aansluiten tegen bestaande schuur, zie foto hieronder. Gevelbekleding eveneens Red Cedar.

Technische installatie
Omdat een tuinkantoor intensief gebruikt wordt is het belangrijk dat er voor een goede verwarmingsinstallatie gezorgd wordt. Deze woning is voorzien van vloerverwarming welke aangedreven wordt door een hoge rendementsketel, deze wordt gasgestookt.
In de woning is gezorgd voor voldoende stopcontacten waardoor op elke gewenste plek een telefoon, laptop of tablet opgeladen kan worden. Door het gebruik van veel glas komt er veel licht binnen, maar met het oog op de donkere wintermaanden hebben we voor een riant aantal lichtpunten gezorgd.

Recreatiewoning
Hoewel deze woning als tuinkantoor is uitgevoerd welke samengaat met een buitengewoon ruime opzet kunnen we deze ook uitvoeren als recreatiewoning. Vaak wordt er dan gekozen voor een ruimere woonkamer/keuken en een kleinere indeling van slaapkamers en badkamer.

Wilt u ook zo’n mooie tuinkantoor, recreatiewoning of mantelzorgwoning? Neem dan snel contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren in een bouwwerk welke enerzijds overeenkomt met uw wensen en anderzijds past bij de naaste omgeving!

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.