Logo Goed Verblijven

Hoeveel onderhoud heeft een houten huis nodig?

Een houten huis heeft net zoals elk ander huis onderhoud nodig. Als dit goed gebeurt, zal een houten huis decennialang meegaan. Onderhoud is ontzettend belangrijk voor de levensduur van de gevelbedekking. Daarbij is ventilatie van het hout essentieel. De gevelbekleding is zo gemonteerd dat er een optimale ventilatie is.

Onderhoud gevelbekleding

Door regelmatig uw gevelbekleding langs te lopen, kunt u op tijd ingrijpen als er iets met het hout gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan schimmelsporen of vuil. Om dit tegen te gaan is het belangrijk een tot tweemaal per jaar de gevel schoon te maken. Het is verstandig om dit te doen op een zonnige dag met een lage luchtvochtigheid.

De gevel kan ook bijgehouden worden met verduurzamingmiddel of olie voor de kleur. Hoevaak dit moet gebeuren, hangt af van het soort hout en de weersomstandigheden. Zo kan het uitmaken of de gevel op de zonkant gericht is of niet. Met regelmatige inspectie zal het vanzelf opvallen als de kleurlaag vervaagd of er slijtage optreedt. In dit geval moet de gevel bijgewerkt worden. Bij aanschaf van een houten huis bij Goed Verblijven zullen wij altijd klaarstaan om uw vragen omtrent het onderhoud te beantwoorden.

Onderhoud kozijnen

Daarnaast is het belangrijk dat u de houten kozijnen goed onderhoudt. Ook hierbij is de inspectie belangrijk, zodat u adequaat op kunt treden als er iets aan de hand is. Bij houten kozijnen zijn kleine beschadigingen snel te herstellen.

Onderhoud houten huis kozijnen

Onderhoud voor uw houten huis

Een houten huis heeft dus onderhoud nodig, maar niet heel vaak of heel veel. Ook als u een huis van steen laat bouwen, zal er onderhoud moeten plaatsvinden om zo lang mogelijk te genieten van uw huis. Hier tegenover staan de vele voordelen van een houten huis, zoals de duurzaamheid, leefcomfort, bouwsnelheid en de lagere CO2-footprint.

Wilt u meer weten over het bouwen en onderhouden van een houten huis? Vraag dan vrijblijvend advies bij ons aan.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Tuinkantoor Zeist

Houten vakantiehuis bouwen

Bekijk voorbeeld

Een vakantiehuis of vakantiewoning bouwen van een natuurlijk materiaal? Waarom dan niet kiezen voor hout, dit bouwmateriaal is duurzaam en op natuurlijke wijze hernieuwbaar. Wij adviseren u graag!

luxe tuinkantoor

Luxe tuinkantoor

Bekijk voorbeeld

Thuiswerken is de nieuwe norm geworden en met deze verandering groeit de vraag naar comfortabele werkplekken aan huis. Een luxe tuinkantoor biedt uitkomst. Met een luxe tuinkantoor kunt u de perfecte balans vinden tussen werk en privé.