Logo Goed Verblijven

Een ecologisch huis laten bouwen

Geschreven door:

Ecologisch huis bouwen

Het milieu en hoe we daarmee omgaan wordt steeds belangrijker bij het bouwen van een huis. Daarom willen steeds meer mensen een ecologisch huis bouwen. Een ecologisch huis is een huis dat het milieu zo min mogelijk belast. Dit zorgt voor een betere en gezondere leefomgeving.

Goed Verblijven denkt graag met u mee over het bouwen van een ecologisch huis. Samen zoeken wij naar de juiste materialen en werkwijze voor het bouwen van een woning. Bij ons wordt er alleen met duurzame materialen gebouwd.

Voordelen van een ecologisch huis

Een ecologisch huis bouwen heeft diverse voordelen. Het is energie-efficiënt, omdat er zo min mogelijk energie wordt gebruikt. Daardoor bespaart u ook kosten op de energierekening. Daarnaast heeft het een positieve impact op het milieu. Een ecologische woning wordt vaak ook voorzien van een sedemdak (groen dak), dit zorgt voor een betere biodiversiteit en het zorgt voor een verhoogde isolatiewaarde. Wanneer we dampregulerend bouwen (middels SIP) is het binnenklimaat ook zeer aangenaam doordat de wanden dan ademen.

Ecologisch en milieuvriendelijk bouwen

Ecologisch en milieuvriendelijk bouwen is voor Goed Verblijven geen probleem. Het hout waar wij mee werken is over het algemeen PEFC of FSC gekeurd, deze keurmerken garanderen bosterugplanting. Ons hout is daarom een hernieuwbare grondstof.

Voor het verhogen van de duurzaamheid van het hout is behandeling van het hout noodzakelijk. Bij Goed Verblijven wordt het meeste gebruik gemaakt van thermisch modificeren. Het hout wordt met hitte behandeld, waardoor de celstructuur veranderd. Dit zorgt voor de verduurzaming van het hout. Daarnaast is het hout hierdoor bijna vormvast en zal er geen harsuitbloei plaatsvinden. Door deze bewerking wordt de impact op de natuur over een langere periode verspreid. Wanneer het hout in kleur geleverd dient te worden zal de verf ook langer blijven zitten op gemodificeerd hout.

Wij kunnen ook gebruik maken van ecologische isolatie. Door gebruik te maken van een warmtepompinstallatie en zonnepanelen is het mogelijk om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu.

Tuinkantoor Den Haag

Experts in duurzame bouw

Goed Verblijven is expert in het bouwen van duurzame en ecologische woningen. Bij ons wordt u voorzien van professioneel advies gedurende het gehele proces. Door onze jaren lange ervaring hebben wij alle kennis in huis om uw houten huis volledig duurzaam te bouwen. Een ecologisch huis bouwen is maatwerk, daarom hangen de kosten af van verschillende aspecten. Denk hierbij aan afmeting en materiaal. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen bij het bouwen van een ecologische woning? Neem dan contact met ons op!

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Houten atelier, tuinkantoor, mantelzorgwoning, recreatiewoning Emst

Mantelzorgwoning bouwen – ook vergunningsvrij

Bekijk voorbeeld

Wanneer u thuis wilt blijven wonen of bij uw kinderen of kennissen in de tuin, is een houten mantelzorgwoning een goede oplossing. Door een mantelzorgwoning heeft u comfort op maat en blijft u in uw vertrouwde omgeving.

Flexwoningen

Flexwoningen: Oplossing voor de woningnood

Bekijk voorbeeld

Er is een grote woningnood in Nederland. De overheid is hard bezig om dit op te lossen. Er moet meer gebouwd worden, maar er moet ook gezocht worden naar tijdelijke oplossingen. De overheid zet volledig in op flexwoningen.