Logo Goed Verblijven

Is een houten huis goed geïsoleerd?

Isolatie houten huis

Een houten huis kan uitstekend worden geïsoleerd. Door de constructie kan er tussen de wanden isolatiemateriaal worden bevestigd. Daarnaast lenen de eigenschappen van hout zich perfect voor een goed geïsoleerd huis. Indien gewenst kan de wand zelfs voorzien worden van een isolatiewaarde RC6.3. Dit is nog vele malen hoger dan de huidige norm die op RC4.7 ligt. Zeker gezien de huidige energieprijzen is isolatie altijd een goede investering.

Bij een houten huis wordt de vloer, wanden en dak geïsoleerd. Door de juiste isolatie blijft het ook in de koude wintermaanden lekker warm. De hitte in de zomer kan middels isolatie en juiste positionering van het glas, buiten de woning gehouden worden. Goed Verblijven gebruikt houtskeletbouw als methode. Deze manier van bouwen laat tussen de regels genoeg ruimte voor isolatiemateriaal. De dikte van de isolatie en dus ook de isolatiewaarde hangt af van de dikte van het regelwerk.

SIPs

Een andere methode voor wandopbouw is SIPs. SIP staat voor Structural Insulated Panel. Dat is een systeem dat bestaat uit constructieve en isolerende panelen. Door de standaard opbouw van deze panelen is er een hele hoge isolatiewaarde.

Raampartijen

Naast het dak, de vloer en de wanden zijn er vaak ook veel raampartijen in een woning. Deze kunnen aanzienlijk bijdragen aan warmteverlies of -toename. Om dit tegen te gaan, bieden wij de optie van warmtewerend glas. Dit type glas is specifiek ontworpen om de warmteoverdracht te minimaliseren, waardoor een aangenamer binnenklimaat wordt gerealiseerd.

Isolatie in uw situatie

Kortom, er zijn ontzettend veel manieren om je houten huis goed te isoleren. Dat heeft allerlei voordelen. Zo is er minder energie voor nodig om het warm te krijgen en warm te houden. In de zomer zijn de effecten juist omgekeerd. De warmte komt dan minder goed binnen en de binnenlucht blijft makkelijker gekoeld. Welke isolatie er in uw situatie nodig is om uw ruimte comfortabel te maken, is per situatie verschillend.

Goed Verblijven helpt u bij de bouw van een goed geïsoleerd houten huis. Bekijk de mogelijkheden in ons assortiment en neem vrijblijvend contact met ons op!

Geïsoleerd houten huis raampartijen

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Buitenverblijf op maat

Buitenverblijf op maat: laat uw eigen unieke ruimte creëren

Bekijk voorbeeld

Heeft u altijd al gedroomd van een buitenverblijf dat aan al uw wensen voldoet? Dan is een buitenverblijf op maat voor u een goede oplossing.

Houten tuinkantoor Amsterdam

Tuinkantoor in Amsterdam bouwen

Bekijk voorbeeld

Een bouwwerk in uw achtertuin in Amsterdam biedt vele opties. Het is onvoorstelbaar hoeveel er mogelijk is met een bijvoorbeeld 10m² extra bebouwing. De opties zijn heel erg divers en wij adviseren u graag.