Logo Goed Verblijven

Landelijke woning laten bouwen

Geschreven door:

Vroeger vond je landelijke woningen alleen op het platteland, maar tegenwoordig zien we dit soort woningen ook steeds meer in de stad. Op het platteland gaat de woning helemaal op in de omgeving, terwijl het in de stad prachtig kan contrasteren met de omgeving.

Kenmerkend voor een woning in deze stijl is het overstek, een zadeldak en natuurlijke materialen, zoals riet en hout en natuurlijke kleuren. Natuurlijk hoeft een landelijke woning niet aan al deze aspecten te voldoen, met een aantal van deze aspecten krijgt de woning ook al een landelijke stijl.

Wilt u een landelijke woning laten bouwen? Lees dan snel verder!

Voorbeelden van landelijke woningen

Wij hebben veel ervaring met het bouwen van woningen in landelijke stijl. Goed Verblijven heeft diverse landelijke huizen gerealiseerd, met elk een eigen uitstraling.

  • Woning Epe, deze landelijke woning midden in de Veluwse bossen is uitgevoerd in een prachtige natuurlijke houttint en een zadeldak. Het landelijke ontwerp past helemaal in de groene omgeving. Binnen is de landelijke stijl doorgevoerd door de plafonds van hout niet af te werken met gips of schilderwerk.
  • Mantelzorgwoning Akersloot, bij deze woning is er gebruik gemaakt van hout in een natuurlijke tint en is er een overstek gerealiseerd, waardoor het terras overdekt is. Het zadeldak maakt het helemaal af en zorgt voor de extra landelijke uitstraling.
  • Gastenverblijf Kootwijk, dit landelijk gelegen gastenverblijf past helemaal in de omgeving. In de omgeving staan moderne woningen met landelijke aspecten. Bij deze woning is dat hetzelfde. De landelijke uitstraling ontstaat door de natuurlijke houttint in combinatie met een zadeldak en overstek om een terras te creëren.

Bekijk al onze woningen voor meer inspiratie en andere stijlen.

Materiaalgebruik en afwerking

Eén van de aspecten die ervoor zorgt dat de woning een landelijke uitstraling heeft is het gebruik van natuurlijke materialen. Hout is een natuurlijk materiaal en daarom uitermate geschikt voor een landelijk huis.

Goed Verblijven is expert in het bouwen van duurzame, houten woningen. Onze bouwwerken zijn van hoge kwaliteit en worden voorzien van duurzame installaties, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. Wij maken gebruik van hout met een PEFC of FSC keurmerk, hierdoor weten wij zeker dat het uit een duurzaam beheerd bos komt en dat er rekening wordt gehouden met de ecologische functie van het bos. Voor de gekapte bomen worden altijd nieuwe bomen teruggeplant.

Wat kost het bouwen van een landelijk huis?

De kosten voor het bouwen van een landelijk huis kunnen variëren tussen €1.500,- en €3.000,-. Dit is afhankelijk van een aantal aspecten zoals; het oppervlakte, de materiaalkeuze, de installaties en of de woning sleutelklaar of casco opgeleverd moet worden. De verdere wensen van de klant maken ook onderdeel uit van deze aspecten.

Bij Goed Verblijven produceren we alles prefab, wat betekent dat we in de fabriek alle voorbereidingen treffen. We gebruiken gedetailleerde tekeningen om kosten te besparen door efficiënt met materialen om te gaan.

Landelijke woning bouwen

Bespreek uw wensen met ons

Bij Goed Verblijven draait het volledig om het realiseren van uw droomverblijf. Al onze woningen zijn maatwerk en worden volledig aangepast op uw wensen. De kennis en ervaring die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan zetten wij in om u van goed advies te kunnen voorzien. Wij zetten uw wensen om in een prachtig landelijk ontwerp. Meer weten? Vraag vrijblijvend advies aan!

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Houten atelier, tuinkantoor, mantelzorgwoning, recreatiewoning Emst

Mantelzorgwoning bouwen – ook vergunningsvrij

Bekijk voorbeeld

Wanneer u thuis wilt blijven wonen of bij uw kinderen of kennissen in de tuin, is een houten mantelzorgwoning een goede oplossing. Door een mantelzorgwoning heeft u comfort op maat en blijft u in uw vertrouwde omgeving.

Moderne woning bouwen Elspeet met auto

Modern huis laten bouwen

Bekijk voorbeeld

Strakke belijningen met veel glas, dat is wat we tegenwoordig vaak zien bij de bouw van een modern huis. Een modern huis is van alle gemakken voorzien en duurzaamheid staat hierbij hoog in het vaandel. Houtbouw is hier uitermate geschikt voor.