Logo Goed Verblijven

Een houten kapschuur kopen

Geschreven door:

De kapschuur moet een meerwaarde geven aan  het woonhuis
Wanneer u voornemens bent een houten kapschuur aan te  kopen is het belangrijk dat deze er mooi uitziet. U bent namelijk voornemens om een behoorlijke  investering te doen. Daarnaast geeft een mooie kapschuur een meerwaarde aan de woning wat zich  terugbetaald bij mogelijke verkoop
van de woning. Maar wat is nu mooi­?

Belangrijke aandachtspunten
✓ De kapschuur moet een meerwaarde geven aan het woonhuis.
✓ De kapschuur afstemmen op de omgeving.
✓ De kapschuur dient functioneel te zijn voor het gebruik.
✓ Welke materialen gaat u gebruiken in de kapschuur.
✓ Mag de kapschuur vergunningsvrij gebouwd worden of moet er een vergunnen aangevraagd worden?

Tuinkantoor Hattem

Smaken zijn erg divers waardoor hier ook niet over te  twisten valt. Wel vinden wij dat een kapschuur moet passen bij het woonhuis en de daarbij behorende  bouwwerken. Om u een idee van de mogelijkheden  te geven verwijs ik u door naar de website  waar u op komt door hier te klikken. Om gericht advies te ontvangen raad ik aan contact op te  nemen waar wij u kunnen voorzien van een gedegen advies en mogelijk op locatie komen.

Het is mooi om een stijl van de bouw van het woonhuis te verwerken in de garage. Wanneer u een zeer strak afgewerkte woning heeft is mooi om de kapschuur in dezelfde stijl verder te bouwen. Als de woning echter wat stoerder en ook wat vergrijsd hout is toegepast kan het heel mooi zijn om de schuur met vergrijsd hout te bouwen. Zeker in een bosrijke omgeving is dat een mooie optie. Hier later meer over.

De kapschuur afstemmen op de omgeving
De omgeving heeft ook invloed op een kapschuur.  Zo is in een zeer bosrijke omgeving een robuuste kapschuur een mogelijkheid. Een kapschuur met bijvoorbeeld houten boomstammen als palen en schaaldelen waar het schors nog aanzit. Dit gaat op den duur vergrijzen waardoor het mooi weg kleurt in het  bos. Wanneer u meer stedelijk woont is een strakkere variant een mogelijkheid. M.b.t. de materialen is het belangrijk om de omgeving op te nemen en uiteraard uw wensen. Wanneer u er absoluut geen onderhoud aan wilt hebben kunnen wij dusdanige materialen toepassen in de kapschuur waardoor dat geen issue is. De omgeving gaat minder spelen wanneer de kapschuur direct of zeer dicht bij de woning wordt geplaatst en andere bouwwerken wordt geplaatst. Vaak is het zo dat een kapschuur achterin een tuin wordt geplaatst. Waardoor het dan verder van de woning komt af te staan en meer in de omgeving is dit wel van belang. Ook hier adviseren wij u graag in.

De kapschuur dient functioneel te zijn voor het gebruik
Om tot een ontwerp en materiaalkeuze te komen is zeker de functie van belang. Waar gaat de kapschuur voor gebruikt worden? Wellicht denkt u een simpele vraag als garage. Maar juist dat is lang niet altijd het geval. Hieronder enkele functionaliteit waarvoor een kapschuur voor gebruikt kan worden. Dit kan uiteraard ook in combinatie met een garage/carport.
Mantelzorgwoning
Tuinkantoor
Atelier
Buitenverblijven

Dit zijn zo maar enkele functionaliteiten waarvoor een kapschuur gebruikt kan worden. Zeker m.b.t. de indeling en de functionalieit dient hier rekening mee gehouden te worden. Wij hebben hierin veel ervaring en kunnen aan de hand van uw wensen een functionele indeling maken en materiaalsoorten aanbevelen. Zo zou een paardenstal voorzien moeten worden van betonplex en een kantoor, atelier en gastenverblijf met isolatie en mogelijk technische installatie. Ook het aantal ramen en deuren etc. kunnen wij hierop aanpassen.

Hieronder twee modellen welke meerdere functies hebben. De kapschuur op foto is heeft naast garage/carport ook een paardenstal ook een kantoor en bovenverdieping. De kapschuur op foto twee heeft naast de berging ook de functie als overkapping. Kortom een kapschuur is vaak meer dan louter een berging.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Tuinkantoor

Wat voor fundering heeft uw buitenverblijf nodig?

Bekijk voorbeeld

Goed Verblijven biedt verschillende soorten buitenverblijven. Als u voor een stevig buitenverblijf kiest, is het van belang om na te denken over de vraag: wat voor fundering heeft een buitenverblijf nodig?

Duurzaam huis bouwen

Een duurzaam houten huis bouwen

Bekijk voorbeeld

Wanneer u op het punt staat om een huis te gaan bouwen, komt het onderwerp duurzaam bouwen al snel naar boven. Een duurzaam huis bouwen betekent dat de woning gebouwd wordt om lang mee te gaan.