Logo Goed Verblijven

Hoe zorgt Goed Verblijven voor duurzame installatie?

Duurzame installatie
Bent u op zoek naar een buitenverblijf met een duurzame installatie. Ook dit kan Goed Verblijven voor u realiseren. Zo kunt u ervoor kiezen om uw mantelzorgwoning, gastenverblijf, tuinkantoor of ander verblijf te voorzien van vloerverwarming. Zo wordt de woning aangenaam verwarmd, zonder dat hier onnodig veel energie voor nodig is. Daarnaast kun u er natuurlijk ook voor kiezen om zonnepanelen te laten installeren. Omdat wij alles op maat maken, kunnen wij ook installatie geheel naar uw wensen invullen.

Wanneer men een duurzame mantelzorgwoning, recreatiewoning of tuinkantoor wenst, raad Goed Verblijven een warmtepomp aan. Het type warmtepomp welke Goed Verblijven veelal gebruikt is van het merk Viessmann, zoals de naam doet vermoeden van oerdegelijk Duitse makelij. Goed, stil en ook een schitterend bij uw houten bouwwerk. Milieu verantwoord bouwen wat tevens rendeert gezien de gasprijzen van anno 2022.

Hoogwaardige installatie, warmtepomp

Waarom een warmtepomp een geen CV toestel?
Dit is een goede vraag aangezien een CV ketel qua investering aanzienlijk lager ligt dan een warmtepomp.

Een CV ketel is een ketel welke voor opwarming zorgt door middel van gas. De overheid gaat gas aan banden leggen waardoor de verkrijgbaarheid hierdoor onzeker wordt. Tevens is het een verbrandingstoestel welke zo zijn uitstoot heeft en impact op het milieu. Daarnaast is het ook niet mogelijk om bij vergunde objecten een CV ketel te plaatsen. Veelal door overheidswege verboden en niet het beschikken over een actieve gasaansluiting.

Deze zaken maken het aanschaffen naast veelal de onmogelijkheid ook oninteressant op lange termijn. Om de opwarming van de ruimte dan zo energiezuinig te laten geschieden is een warmtepomp een waardig alternatief. Deze haalt namelijk de warmte uit de buitenlucht waarmee deze de ruimte en uw boiler verwarmt.

Verwarming en koeling
Met een warmtepomp bent u verzekert van een aangenaam binnenklimaat ongeacht de tempratuur buiten. Naast het verwarmen hebben de toestellen van Goed Verblijven, indien hier active cooling bijstaat, ook de mogelijk tot het koelen van de ruimte. Juist dat laatste is interessant gezien onze hete zomermaanden i.c.m. het veeal veel toegepast glas. Glas laat namelijk veel licht maar helaas ook warmte binnen.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Voordelen mantelzorgwoning

Voor- en nadelen mantelzorgwoning

Bekijk voorbeeld

Een mantelzorgwoning laten bouwen is een grote beslissing. Hierbij is het van belang om de juiste afwegingen te maken. Daarom hebben wij voor u de voor- en nadelen van een mantelzorgwoning op een rijtje gezet.

Duurzaam huis bouwen

Een duurzaam houten huis bouwen

Bekijk voorbeeld

Wanneer u op het punt staat om een huis te gaan bouwen, komt het onderwerp duurzaam bouwen al snel naar boven. Een duurzaam huis bouwen betekent dat de woning gebouwd wordt om lang mee te gaan.