Duurzame installatietechnieken

Duurzame installatie
Bent u op zoek naar een buitenverblijf met een duurzame installatie. Ook dit kan Goed Verblijven voor u realiseren. Zo kunt u ervoor kiezen om uw mantelzorgwoning, gastenverblijf, tuinkantoor of ander verblijf te voorzien van vloerverwarming. Zo wordt de woning aangenaam verwarmd, zonder dat hier onnodig veel energie voor nodig is. Daarnaast kun u er natuurlijk ook voor kiezen om zonnepanelen te laten installeren. Omdat wij alles op maat maken, kunnen wij ook installatie geheel naar uw wensen invullen.

Wanneer men een duurzame mantelzorgwoning, recreatiewoning of tuinkantoor wenst. Raad Goed Verblijven een warmtepomp aan. Het type warmtepomp welke Goed Verblijven veelal gebruikt is van het merk Viessmann, zoals de naam doet vermoeden van oerdegelijk Duitse makelij. Goed, stil en ook een schitterend bij uw houten bouwwerk. Milieu verantwoord bouwen wat tevens rendeert gezien de gasprijzen van anno 2022.

Hoogwaardige installatie, warmtepomp

Waarom een warmtepomp een geen CV toestel?
Dit is een goede vraag aangezien een CV ketel qua investering aanzienlijk lager ligt dan een warmtepomp.

Een CV ketel is een ketel welke voor opwarming zorgt door middel van gas. De overheid gaat gas aan banden leggen waardoor de verkrijgbaarheid hierdoor onzeker wordt. Tevens is het een verbrandingstoestel welke zo zijn uitstoot heeft en impact op het milieu. Daarnaast is het ook niet mogelijk om bij vergunde objecten een CV ketel te plaatsen. Veelal door overheidswege verboden en niet het beschikken over een actieve gasaansluiting.

Deze zaken maken het aanschaffen naast veelal de onmogelijkheid ook oninteressant op lange termijn. Om de opwarming van de ruimte dan zo energiezuinig te laten geschieden is een warmtepomp een waardig alternatief. Deze haalt namelijk de warmte uit de buitenlucht waarmee deze de ruimte en uw boiler verwarmt.

Verwarming en koeling
Met een warmtepomp bent u verzekert van een aangenaam binnenklimaat ongeacht de tempratuur buiten. Naast het verwarmen hebben de toestellen van Goed Verblijven, indien hier active cooling bijstaat, ook de mogelijk tot het koelen van de ruimte. Juist dat laatste is interessant gezien onze hete zomermaanden i.c.m. het veeal veel toegepast glas. Glas laat namelijk veel licht maar helaas ook warmte binnen.

De Vitocal 222-A in monoblockuitvoering maakt op een milieuvriendelijke en kostenbesparende manier gebruik van de in de buitenlucht aanwezige warmte.

Lucht/water-warmtepompen in monoblockuitvoering kenmerken zich door de splitsing van binnen- en een buitenunit, waarbij de verbindingsleidingen met water gevuld zijn.

 • Lucht/water-warmtepompen in monoblockuitvoering, 3,2 tot 14,7 kW (bij A7/W35)
 • Hoog warmtapwatercomfort door geïntegreerd boiler met een inhoud van 220 liter
 • Lage werkingskosten door hoge COP-waarde (COP = Coefficient of Performance) volgens EN 14511: tot 5,0 (A7/W35) en tot 4,1 (A2/W35)
 • Verwarming en koeling in één toestel dankzij omkeerbare werking
 • Fluisterstille werking door Advanced Acoustic Design (AAD), ook ideaal voor gebruik op locaties met rijtjeshuizen
 • Hoogwaardige productkwaliteit en modern, tijdloos design (Made in Germany)
 • Maximale aanvoertemperatuur tot 60 °C
 • Monoblock-binnenunit met HR-circulatiepomp, driewegomschakelklep en regeling, bij het model met verwarming/koeling met geïntegreerd elektrisch verwarmingselement voor verwarmingswater
 • Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display
 • Klaar voor eigenverbruik van zelf geproduceerde stroom, bv. via fotovoltaïsche installaties
 • Geschikt voor onlineondersteuning via Vitoconnect (optioneel)
 • Energie-efficiëntieklasse*A++ / A  |  type 221.A04: A+ / A
Duurzame installatie middels warmtepomp

Hiernaast ziet u een opstelling van een binnenunit van een Viessmann warmtepomp. Deze warmtepomp betreft een koelkastmodel dat wil zeggen, formaat koelkast, met daarin geïntegreerd een boiler. Dus zogezegd 2 in één apparaat.

Op deze foto is ook een WTW van Zehnder. Dat is een centraal WTW-systeem welke ventileert vanaf één punt in huis de hele woning. Via het luchtverdeelsysteem wordt lucht op de juiste plek toe- en afgevoerd. Zo is er overal in huis altijd voldoende verse lucht. Hierbij wordt de warmte of koude die al in huis aanwezig is hergebruikt. Zo gaat er geen energie verloren.

Een WTW is bij nieuwbouw woningen verplicht, tevens ook aangenaam aangezien muffe ruimtes hierdoor verleden tijd zijn!

Menu