Logo Goed Verblijven

Wat kost een kantoor op maat?

Geschreven door:

Bouwkosten kantoor

De gemiddelde bouwkosten voor een kantoor zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. Bij ons is het mogelijk om een kantoor te laten bouwen tussen tussen de €1.000,- en €1.500,- per m2. De exacte prijs is afhankelijk van uw wensen. Goed Verblijven adviseert u graag over de mogelijkheden binnen uw budget. Deze blog gaat dieper in op factoren die de kosten voor een maatwerk kantoor bepalen.

Grootte van uw kantoor

De bouwkosten van een kantoor zijn mede  afhankelijk van de grootte van uw kantoor. Om de grootte te bepalen, inventariseren wij samen met u de benodigde ruimtes in het pand. Hierdoor krijgen we al snel inzicht over het formaat van het kantoor. Daarnaast kunnen we ook kijken naar het aantal medewerkers. Per medewerker is er ongeveer 20 m2 nodig. Dit is inclusief algemene ruimtes, zoals vergaderzalen, toiletten en gangen. Het is echter ook afhankelijk van de indeling van de werkplekken binnen het kantoor. Sommige medewerkers hebben misschien een grotere werkplek nodig en wellicht wilt u verschillende ruimtes creëren om in te kunnen werken. Aan de hand van een indeling/plattegrond kunnen we kijken naar hoeveel ruimte er precies nodig is.

Energielabel van uw kantoor

Het energielabel dat u wilt bereiken kan van invloed zijn op de bouwkosten van het kantoor per m2. Voor nieuwe gebouwen geldt vaak dat het energielabel minimaal C moet zijn. Om dit te bereiken kan het nodig zijn om te kiezen voor zonnepanelen, HR+++ glas en/of een warmtepomp. Dit brengt allemaal extra kosten met zich mee. Het is echter niet altijd nodig om energielabel C te hebben, wanneer het kantoorgebouw bijvoorbeeld kleiner is dan 100 m2, is dit niet nodig. Wanneer u voor een beter energielabel gaat kunt u ook veel geld besparen op energiekosten en verdient u de extra investering wel weer terug. Onze adviseurs kunnen u op dit gebied goed adviseren.

Kantoor op maat plattegrond

Materiaalkeuze en afwerking

De prijs van een maatwerk kantoor is ook afhankelijk van de materiaalkeuze en afwerking. Wij bieden materialen en afwerkingen in verschillende prijscategorieën. Kiest u voor een lagere prijscatergorie dan betekent dat niet dat u per definitie inlevert op kwaliteit. Wij gaan voor u op zoek naar het juiste materiaal met de afwerking die helemaal aan uw wens voldoet voor de beste prijs. Doordat wij met verschillende leveranciers werken is de keuze erg groot.

Laat u adviseren

Het bouwen van een kantoor is iets waar veel bij komt kijken, laat uzelf daarom goed adviseren. Goed Verblijven ontzorgt en begeleidt u tijdens het gehele proces. Vanaf de inventarisatie tot en met de oplevering verzorgen wij u graag van advies. Wij hebben verschillende projecten binnen de zakelijke markt met succes gerealiseerd.

Wilt u meer weten over ons een kantoor op maat? Of een prijsindicatie ontvangen? Neem dan contact met ons op!

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Houten garage Alphen aan Den Rijn

Verschil tussen lariks en Douglas

Bekijk voorbeeld

Doordat Lariks en Douglas vaak genoemd worden in één zin en deze houtsoorten veel van elkaar weg hebben, kan het lastig worden om de verschillen tussen deze houtsoorten te weten. Er zijn echter, maar enkele overeenkomsten.

Bed and breakfast beginnen aan huis

Bed and breakfast beginnen aan huis

Bekijk voorbeeld

Van veel mensen is het een droom; een bed and breakfast beginnen aan huis! Er komt best veel kijken bij het starten van een B&B. In deze leggen wij uit waar u rekening mee moet houden bij het bouwen van een B&B.