Mantelzorgwoning Oostkapelle

Vanaf € 82.675

Deze mantelzorgwoning is gebouwd in Oostkapelle, een prachtig Zeeuws dorpje dicht bij de kust. Door het functionele ontwerp is elke centimeter benut.

Product beschrijving

Breedtemaat: 500 cm
Dieptemaat: 800 cm
Wandhoogte: 300 cm
Nokhoogte: 615 cm
Wandbekleding: Modiwood
Dakvorm: Zadeldak
Dakbedekking: Dakpannen
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Ontwerp
Deze mantelzorgwoning is gebouwd in Oostkapelle, een prachtig Zeeuws dorpje dicht bij de kust.
Door het functionele ontwerp is elke centimeter benut, bij binnenkomst bevinden zich de trap, toilet en de badkamer binnen handbereik. Ondanks het feit dat elke vierkante meter kostbaar is, is er ruimte overgelaten voor het plaatsen van een bad.

Deze woning wordt gebruikt door mantelzorgverleners, de ouders zijn blijven wonen in het huis en de kinderen zijn in de mantelzorgwoning gaan wonen, op deze manier kunnen de ontvangers van de zorg op hun oude, vertrouwde stekje blijven wonen. Een perfecte oplossing waarin wij graag meedenken!

Langs de hele lengte hebben we een ruime overkapping gerealiseerd, hierdoor krijgt de woning meer body. In deze overkapping hebben we lichtstraten gerealiseerd, hierdoor komt er genoeg licht binnen. De overkapping wordt ondersteund door robuuste Douglas palen, dit zorgt voor een prachtige uitstraling. Verder is de woning voorzien van rode dakpannen, dit past perfect thuis in het Zeeuwse landschap.

Wat bijzonder is aan deze woning is dat er gebruik gemaakt is van een dakkapel, hierdoor ontstaat er voor het gevoel een zee van ruimte. Het enorme voordeel hiervan is dat er boven riante ruimte ontstaat om een slaapkamer te realiseren. Hierdoor ontstaat er ruimte voor 4 personen om te slapen.

Wanden
– Houtbouw dubbelwandig, d.w.z. geïmpregneerde houtenstaanders (SLS) 38 x 138 mm., aan de binnenzijde bekleed met OSB 18 mm.
– Buitenzijde bekleed met, ModiWood Colour rabatdelen, bevestigd met RVS bolkopnagels.
Tegen de OSB van de wanden en topgevels worden vurenhouten regels geschroefd van 44 mm. h.o.h. 300 mm. (verticaal).
– Tussenwanden, uitgevoerd met houten staanders (SLS), 38 x 89 mm. aan 1 zijden bekleed met multiplex 9 mm.
Tussenwanden voorzien van ROCKWOOL Rockfit 75 mm.
Wandisolatie d.m.v. Pir Alu 100 mm.
Dampdoorlatende folie achter de rabatdelen, dampdichte folie achter de OSB.

Modiwood
ModiWood wordt gemaakt van PEFC™ gecertificeerd hout. Het hout is thermisch gemodificeerd en heeft daardoor extra duurzame eigenschappen verkregen. Gevelbekleding van ModiWood is dan ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het ModiWood assortiment bestaat uit verschillende producten en uitvoeringen. ModiWood is verkrijgbaar in een geborstelde en gladgeschaafde uitvoering. ModiWood Clear is gemaakt van radiata pine: dit hout wordt gekenmerkt door een fluweelzachte uitstraling zonder noesten.

Ramen
2 x Hardhouten raamkozijn, ca. 800 x 1150 mm, met draai-kiepraam, incl. hardhouten glaslatten, geplaast in de topgevels (roeden 4-ruits).
2 x Hardhouten raamkozijn, ca. 1100 x 1600 mm, met uitzetraam, incl. hardhouten glaslatten, voorzien van hang- en sluitwerk (4-ruits).
1 x Hardhouten raamkozijn, ca. 1600 x 1150 mm, met draai-kiepraam, incl. hardhouten glaslatten, voorzien van hang- en sluitwerk (roeden 8-ruits).
1 x Hardhouten raamkozijn, ca. 1600 x 600 mm, voorzien van 2 vaste delen en 1 uitzetraam, incl. hardhouten glaslatten, voorzien van hang- en sluitwerk.
2 x fabrieksmatig raamkozijn(en) rondom in de grondverf gespoten, standaard kleur gebroken wit (RAL 1013), droge laagdikte ca. 100mu.
Raamkozijn(en) voorzien van isolatieglas met kruisroeden tussen het glas, kleur: • wit Ral 9010. Uitzetraam(en) voorzien van raamuitzetter, type Axaflex, max. opening 16 cm.

Deuren
Hardhouten deur, ca. 930 x 2115 mm, met glasopening, borstwering 790 mm, incl. hardhouten glaslatten, in een hardhouten kozijn en voorzien van hang- en sluitwerk, incl. cilinderslot (roeden 4-ruits).
Stel hardhouten tuindeuren, ca. 1760 x 2115 mm, met glasopening, borstwering 270 mm, in een hardhouten kozijn, met aan beide zijden een hardhouten zijlicht 900 x 2222 mm. Deuren voorzien van hang- en sluitwerk (roeden 6-ruits).
6 x Boarddeur (binnendeur), ca. 880 x 2115 mm, in kozijn voorzien van hang- en sluitwerk.
Deur(en) 2 x fabrieksmatig rondom in de grondverf gespoten, standaard kleur gebroken wit (RAL 1013), droge laagdikte ca. 100mu.
Deur(en) voorzien van isolatieglas met kruisroeden tussen het glas, kleur: wit Ral 9010.
Deur(en) voorzien van Nemef dag-en nachtslot (1269) en sluitplaat, met euro- profielcilinder, incl. Ami
kortschilden en Ami deurkrukset afgehangen aan 3 stuks veiligheidsscharnieren per deur.

Dak
Zadeldak 48° (pannenmaat) met daarop 159 mm dikke Unilin Unisuper 0303 SW PIR isolerende dakelementen met een isolatiewaarde (Rc) van 6.0 m²K/W.

In het dak is opgenomen 1 x hardhouten dakkapel, ca. 2500 x 1300 mm, voorzien van 3 draairamen, incl. hardhouten glaslatten, voorzien van hang- en sluitwerk. Dakkapel voorzien van een Platdak constructie:

Vurenhouten balklaag 610 mm hoh met daarop een 18 mm OSB-dakbeschot voorzien van een bitumineuze dakbedekking.
Randafwerking: Dakrand afgewerkt met een WBP-boeiboord met neuslijst en een zinken kraaltrim. Dakoverstek ca. 150 mm aan 3 zijden.

2 x Keylite tuimel – dakraam, wit afgelakt, afm. 780 x 1180 mm incl. gootstuk, en verduisteringsgordijn.

Overstek (pannenmaat) afgewerkt met gevelpannen aan beide topgevels.
Luifel langsgevel, afm. 800 x 175 cm, voorzien van een lessenaarsdak met een visbekdelen dakbeschot en OVH pannen.

Door opdrachtgever te leveren: 4 stuks poeren en 4 stuks eiken palen, ca. 145 x 145 mm en een eiken ligger t.b.v. de luifel.
Verlaagde zolder 40 m² (onderkant zolder op 245 cm) ; balken 610 mm h.o.h. met daarop 18 mm OSBbeplating.

Vurenhouten open trap met onder- en bovenkwart, incl. trapleuning en balustrade.
2 x Topgevel aan de binnenzijde bekleed met OSB 18 mm, incl. topgevelisolatie d.m.v. Pir Alu 100 mm.

OVH
OVH keramische dakpannen, kleur; n.o.t.k. Dakpannen bevestigd met panhaken (gedeeltelijk).

Dakgoot
Zinken mastgoot, incl. zinken afvoerpijp(en), tot aan maaiveldhoogte, aan 2 zijden.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.