Logo Goed Verblijven

Mantelzorgwoning Enschede

Onze klant aan het woord

Mantelzorgwoning Enschede

Klanten hadden een tijdelijke woning nodig tijdens de verbouwing van hun woonhuis. Deze recreatiewoning wilden zij ook na de verbouwing blijven gebruiken, maar dan als mantelzorgwoning in Enschede. Daarnaast was het voor hen belangrijk dat het verblijf multifunctioneel ingezet kan worden. Voor de bouw van de woning hadden zij een paar wensen.

  • Zoveel mogelijk hout gebruiken
  • Extra opslagruimte met carport
  • Uitgebreide technische voorzieningen

Vanuit hun voorliefde van hout hebben onze klanten ervoor gekozen om dit bijgebouw van zoveel mogelijk hout te laten voorzien. Voor de gevelbekleding is gekozen voor Dumowood in het model Channelsiding. Dumowood is vurenhout met een thermische behandeling voor een lange levensduur. Het model Channelsiding wil zeggen dat de panelen verticaal worden geplaatst met strakke lijnen als resultaat. Dit geeft de woning een moderne uitstraling. Van binnen zijn de wanden afgetimmerd met houten Douglas delen, zodat ook hierin het natuurlijke karakter van hout centraal staat.

‘Dit bijgebouw is de perfecte toevoeging op ons huis, waar we met plezier gebruik van maken.’

Mantelzorgwoning met vloerverwarming

De woning is voorzien van een ruime woonkamer met een aangrenzende open keuken. Een houten ladder biedt toegang tot de extra ruimte boven de keuken, die gebruikt kan worden als slaapplek of extra berging. Zo kan elk oppervlak van de woning volop worden benut. Gezien de hoge isolatiewaarde en het intensieve gebruik is deze mantelzorgwoning ook voorzien van vloerverwarming.

Aan de achterzijde vindt men extra opslagruimte en een carport. Zo kunnen er veel spullen worden opgeslagen en is er ruimte om de auto te parkeren. Hierdoor kan het bijgebouw ook worden gebruikt als hier niet in geleefd wordt. Daarnaast is er ook aan voldoende elektriciteit gedacht. Zo beschikt deze mantelzorgwoning Enschede over voldoende wandcontactdozen, zodat er overal apparaten kunnen worden aangesloten.

Specificaties
Categorie: Mantelzorgwoning
Wanden: Bestaande uit vuren stijl- en regelwerk
Gevelbekleding: Dumowood channelsiding
Binnenafwerking: Gebinten van onbewerkt Lariks hout
Ramen/deuren: Bestaande uit hardhout en dubbelglas
Dak: Afgewerkt met stalen dakplaten
Luifel: Breedte van 1 meter met Dumowood channelsiding
Vloer: Afgewerkt met vloerverwarming aangedreven door hoogrendementsketel, gasgestookt

360° foto’s

Geïnspireerd?

Wij adviseren en begeleiden u graag bij het realiseren van een houten bouwwerk op maat.

GERELATEERD