Mantelzorgwoning Hattem

Vanaf € 75.000

Aan de rand van het water staat dit riante bouwwerk. Wat meteen opvalt is het fraaie contrast tussen de zwarte wandbekleding en het gedeelte Red Cedar. Binnen is de 'houten' look ook doorgevoerd. Hierdoor ontstaat dit prachtige geheel.

Product beschrijving

Breedtemaat: 1000 cm
Dieptemaat: 500 cm
Wandhoogte: 300 cm
Nokhoogte:
Wandbekleding:
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: WaxedWood Channel
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Ontwerp
In Hattem nabij de IJssel hebben wij deze moderne mantelzorgwoning gebouwd met maar liefst 2 slaapkamers en een overkapping. Het leuke aan dit model is het kleurencontrast tussen zwarte gevelbekleding en RED CEDAR onder de luifel. Aan het gebouw zit een mooie carport vast.
Gezien de unieke locatie, buitengebied Hattem, is de mantelzorgwoning aan de voorzijde voorzien van een dubbele deur met daarnaast 2 grote ramen. Aan de achterzijde hebben we een soortgelijke glaspui gemaakt, van vast glas, zodat er zicht door de mantelzorgwoning heen is. Het fraaie aan dit ontwerp is dat er ondanks het vele licht in de mantelzorgwoning er ook mooi zicht is over de uiterwaarden van de IJssel. Daarnaast is er toezicht van het naastgelegen woonhuis richting de mantelzorgwoning. Dus ook hier geld weer alleen maar toch samen wonen op een erf.

Fundering
Hardhouten fundering bestaande uit een hardhouten ringbalk bevestigd aan hardhouten palen welke de grond in worden geheid.

Vloer
Houten vloer bestaande uit: – Hardhouten (Azobe) balklaag 50×100 mm. – Palen 50×100 mm. tot aan het ‘vaste’ max. 150 cm. diep. – PIR isolatie 50 mm. (R=2,45 (m².K)/W) – Vloerbeschot Vuren GG vellingdelen.

Toelichting Azobe
Dit roodbruine hardhout is een zeer zware, harde houtsoort die wegens zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout. De levensduur is meer dan 25 jaar. Azobé hardhout is tevens zeer duurzaam vanwege de hoge massa en sterke eigenschappen. Van Azobé kunnen allerlei producten gemaakt worden, zoals paardenboxen, beschoeiing en bruggen.

Vlonder
Houten vlonder bestaande uit: – Hardhouten (Azobe) balklaag 40×90 mm. – Gemonteerd op palen – Geprofileerde hardhouten vlonderplanken

Wanden
– Vuren stijl- en regelwerk 38×120 mm. h.o.h. ca. 70 cm. waar nodig aangepast.
– Tengels 20 mm. met waterkerende dampopen folie. (voorbereiding t.b.v. isolatie)
– WaxedWood® Channel siding verticaal rabat, fijnbezaagd vuren, voorzien van RVS spijkers.
De zichtzijde wordt 2x op kleur gespoten middels een watergedragen, niet filmvormend,

houtbeschermingsproduct op basis van oliegemodificeerde acrylaat hars. – Binnenwanden bestaande uit regelwerk 38×89 mm. – Buitenwanden voorzien van isolatie minerale wol 120 mm. (R=3,20) – Binnenwanden Isolatie minerale wol 90 mm. (R=2,25)

Waxedwood verticaal
De gevelbekleding bestaat uit verticaal waxedwood rabat. Hieronder een model welke voorzien is van waxedwood zowel horizontaal als verticaal toegepast.

Toelichting waxedwood:
WaxedWood is door middel van vacuüm – en drukimpregnering beschermd tegen houtaantasting, waarbij tegelijkertijd een emulsie van diverse wassoorten ‘onderhuids’ in het hout is gebracht. Na impregnering blijft de waterwerende wax in de poriën van het hout achter. Hierdoor wordt waterdoorslag verhinderd. Het gebruikelijke effect van zwellen en krimpen is 80% minder dan bij hout zonder waximpregnering.


Toepassingen
Voor alle “weer en wind toepassingen” is WaxedWood een uitstekende keuze. WaxedWood wordt met succes toegepast bij geveltimmerwerk, bergingen en schuren. Ook andere buitentoepassingen, zoals loopsteigers, terrasvloeren, speeltoestellen en park- en landschapselementen zullen minder scheuren en verweren, waardoor er minder slijtage zal optreden.

Sterkte
De sterkte van WaxedWood is gelijk aan die van onbehandeld hout. Gedurende de gebruiksduur zal WaxedWood door haar duurzame en waterwerende kwaliteiten in het voordeel zijn. Levensduur WaxedWood is onderhoudsvrij. Op WaxedWood projecten kan een projectgarantie van 15 jaar worden verleend. Deze is ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Garantie Veredeld Hout (SGVH). WaxedWood is overschilderbaar.

Dak
2x Stalen ligger IPE200 voorzien van menie.
– Balklaag geschaafd vuren 58×170 mm. h.o.h. 60 cm.
– Dakbeschot bestaande uit 18 mm. geschaafde vuren vellingdelen
– 50 mm. PIR hardschuim isolatieplaat 2-zijdig voorzien van PE gecoat alukraft folie (R=2,15 (m².K)/W)
– EPDM dakbedekking (vliegvuurbestendig) volledig verlijmd
– Aluminium daktrim 60×55 mm.

U kijkt vanaf de onderzijde tegen de gordingen en het dakbeschot aan.

Hemelwaterafvoer
2x een PVC hemelwaterafvoer 70 mm. gemonteerd tot boven het maaiveld.

Ramen
7x meranti kozijn met vast raam – afm. ca. 80×212 cm. (bxh)
– grondverf RAL 9001/7016/6009/transparant
– dubbel glas 1x meranti kozijn met draai-kiep raam
– afm. ca. 80x212cm. (bxh)
– grondverf RAL 9001/7016/6009/transparant
– dubbel glas
1x meranti kozijn met uitzetraam
– afm. ca. 40×50 cm.
– grondverf RAL 9001/7016/6009/transparant
– tochtstrippen
– dubbel glas
1x meranti kozijn met dubbel uitzetraam
– afm. 170×120 cm.
– grondverf 100mu
– tochtstrippen
– dubbel glas

Deuren
1x meranti kozijn met dubbele deur – deurmaat 88×201,5 cm. – grondverf RAL 9001/7016/6009/transparant – tochtstrippen – cilinderslot – dubbel glas 1x meranti kozijn met enkele deur – Multiplex 40mm plaatdeur v.v. gevelbekleding – grondverf RAL 9001 – Heavy Duties scharnieren – cilinderslot – kruk + schilden 4x opgeklampte enkele loopdeur – deurmaat 880×1950 mm. – verticale sponningdelen – Nemef slot

Recreatiewoning
Deze mantelzorgwoning is uiteraard ook aanpasbaar aan uw situatie en indien gewenst ook uitvoerbaar als recreatiewoning of gastenverblijf. Maatwerk is mogelijk!

 

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.