Mantelzorgwoning Driebruggen

Vanaf € 109.849

Tussen de weilanden die doorkruist worden door smalle slootjes staat dit bijzondere gebouw. Bij het ontwerp van dit bouwwerk is veel oog voor detail geweest. Niet alleen het gebouw, maar ook de locatie is perfect. Mooier dan de mantelzorgwoning in Driebruggen gaat het eigenlijk niet worden.

Product beschrijving

Breedtemaat: 1100 cm
Dieptemaat: 500 cm
Wandhoogte: 231 cm
Nokhoogte: 525 cm
Wandbekleding: cederen
Dakvorm: Zadeldak
Dakbedekking: dakpannen
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Mantelzorgwoning

Extra informatie

Modellen

Deze mantelzorgwoning is eerst in gebruik als garage/schuur. De mantelzorgwoning heeft een oppervlakte van 55 m2. en zal nadien als mantelzorgwoning gebruikt worden, wanneer daar behoefte naar is. De mantelzorgwoning is voorzien van een verdiepingsvloer over het hele oppervlakte. De gevelbekleding bestaat uit RED CEDAR verticaal geplaatst met daarop gevelpannen. De combinatie van cedar verticaal, welke vergrijsd, met de blauw gesmoorde dakpannen geven het geheel een fraaie en tijdloze uitstraling. Het mooie hieraan is dat er ook een borstwering, gestukt, is aangebracht. Met de tijd zal het cedar vergrijzen waarna het hout helemaal mooi weg zal kleuren met de pannen en zonnepanelen.

 

Hier is gekozen voor een indak systeem, dakpanelen tussen de pannen, zodat deze het minste opvallen.

Grondwerk
Niet opgenomen, door opdrachtgever.
Fundatie

De garage wordt geplaatst op een steens borstwering van 2o cm. hoog. Onder de borstwering komt een betonplaat. De borstwering en betonplaat zijn aanwezig.  Op de stenen borstwering bevestigen wij een azobe regel waarop de wand komt te staan.

Skeletbouw

De wanden bestaan uit regelwerk 38 x 89 cm.  gevelbekleding van verticaal CEDAR. De gevelbekleding wordt geventileerd aangebracht. D.w.z. dat er op het regelwerk een afstandslat en een dampregulerende folie wordt aangebracht. Eveneens dienen de geveldelen te bestaan uit hele planken, geen dilataties aanbrengen zo ook niet aan de topgevels.

Toelichting Ceder                                     

Ceder staat bekend om zijn hoge duurzaamheid en uitmuntende kwaliteit. De kenmerkende eigenschappen van ceder zijn: duurzaam, licht van gewicht, zeer stabiel, goed bewerkbaar en een rechte draad met fijne nerfstructuur. Het hout kan uitstekend onbehandeld toegepast worden, waardoor het met de tijd gaat vergrijzen. Het hout is zeer vormvast, wat wil zeggen dat het minimaal krimpt en uitzet. Door de minimale werking hecht verf en lak ook uitstekend op dit hout. Ceder wordt vaak in de vorm van rabat of zweeds rabat toegepast. Uiteraard is het ook in andere varianten leverbaar.  Hiernaast een foto van een tuinkantoor met RED CEDAR wanden, verticaal toegepast.

Western Red Cedar wordt ingevoerd in diverse kwaliteiten:

No 2 Clear and Better: vrijwel foutloos met rustige lijntekening;

No 4 Clear: bevat een aantal gemakkelijk uitzaagbare gebreken, kwaliteit ruim voldoende voor de meeste toepassingen;

Factory flitches: verzaagbaar tot kortere, 80% foutloze stukken, geschikt voor onder meer tuinmeubelen;

Tight Knotty (vaste kwast-kwaliteit): hout met onbeperkt aantal vaste kwasten, bijvoorbeeld voor deckings (terrasplanken);

Standard and Better: iets mindere kwaliteit maar uitstekend voor pergola’s, onderbalken voor terrassen of diverse constructies.

Goed Verblijven gebruikt hoofdzakelijk Clear and Better, de beste kwaliteit met geen noesten/kwasten in het hout.

Bevestiging gevelbekleding

De gevelbekleding wordt bevestigd   door RVS spijkers. Hiernaast een afbeelding van Cedar welke eveneens d.m.v. spijkers is bevestigd.

Gebinten

De schuur wordt rondom voorzien van
3 eiken kolommen en twee boven liggers welke bestaat uit Eiken staanders  met een dikte van 14 x 14 cm. De gebinten worden aan elkaar bevestigd door middel van schroeven. De staanders worden waar mogelijk voorzien van schoren. De palen/gebinten worden voor de borstwering geplaatst waardoor de kolommen vrij komen te staan van de overige constructie.

Ramen en deuren

De schuur wordt voorzien van:
–     1 dubbele okoumeplaatdeur met v groef ophanging d.m.v. standaard scharnieren,
met kozijn daaromheen.

  • 1 loopdeur met half glas en roedeverdeling
  • 1 dubbel raam van 150×100 cm. met roedeverdeling

Dubbele garagedeur met scharnieren,  1 loopdeur met roedeverdeling

Al het glaswerk wordt dubbel uitgevoerd. De kozijnen zijn vervaardigd uit Dark Red Meranti en gegrond in RAL7016.  De kozijnen worden (verdiept) in de wand geplaatst en aan weerskanten afgetimmerd d.m.v. CEDAR.  Aan de bovenzijde loopt de gevelbekleding een klein stukje door waardoor de betimmering alleen aan de weerskanten betreft en uiteraard aansluiting gevelbekleding Cedar versus kozijn

in de nokken komen twee stalen osseogen van in de kleur zwart.

Dak 

Het dak wordt voorzien van een balklaag met daarop unidekplaten met tengels en panlatten. Als dakbedekking brengen wij Oude Holle Blauw gesmoord monier aan. Inclusief gevelpannen, nokstukken, vorsten en ondervorst. Het bouwwerk heeft geen overstek. De dak elementen worden verzinkt aangebracht tussen de wanden. De gevelpannen kom ook op de gevelpannen te liggen!

In het dak wordt eveneens 1 dakraam gemaakt van 78 x 98 cm. Aan één zijde komt over een oppervlakte van 9910 x 3028 mm. zonnecollectoren. Het leggen van deze collectoren en het waterdicht maken van de onderconstructie regelt de installateur. Goed Verblijven legt op één dakvlak alleen de 1 rij op de linker- , rechter- en de bovenzijde van de constructie. De overige ruimte wordt alleen voorzien van panlatten. Er worden voldoende pannen bijgeleverd zodat de installateur (Van Bijsterveld) na het monteren van de panelen de overige benodigde pannen kan aanbrengen. Met name de rij boven de goot dient door hem aangebracht te worden.

Zinken goot

De garage wordt eveneens voorzien van een zinkengoot met HWA tot het maaiveld.

 Verdieping
De garage en veranda wordt voorzien van een Douglas balklaag met daarop Douglas vellinghout. De verdiepingsvloer is bereikbaar via de garage door een eenvoudige vaste trap met traphek. De trap  en het traphek wordt voorzien van blanke lak, (grondverf)

 Maatwerk

Wenst u ook een bijgebouw, tuinkantoor welke met de tijd eenvoudig om te bouwen is  naar een mantelzorgwoning of gastenverblijf, Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.