Atelier Castricum

Vanaf € 43.550

De enorme glazen voorgevel zorgt ervoor dat veel daglicht het atelier binnenkomt. Dit creëert een prettige werksfeer. Naast het atelier is er een praktische berging gerealiseerd.

Product beschrijving

Breedtemaat: 500 cm
Dieptemaat: 400 cm
Wandhoogte: 280 cm
Nokhoogte: 300 cm
Wandbekleding: WaxedWood
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: EPDM
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Houten recreatiewoning, tuinkantoor, atelier Castricum

Ontwerp
Op een prachtig gelegen locatie nabij de hoofdstad staat dit atelier, welke op duurzame wijze gebouwd is. De blauwachtige kozijnen steken hier perfect tegen af. Ook is dit bouwwerk uitgevoerd met een kleine overstek, waardoor een droge entree altijd gegarandeerd is. Het houten atelier is zeer compact, maar alles wat u nodig heeft is aanwezig. Het grote voordeel is dat u uw eigen werkplek in uw achtertuin heeft. Zo kunt u zelfs in de verloren uurtjes even uw atelier bezoeken! Bij Goed Verblijven streven wij naar tevredenheid bij de klant, wanneer deze een compact atelier wenst, buigen wij ons erover en proberen de beste oplossing te vinden.

Vloer
Geïsoleerde vloerconstructie. De vloer bestaat uit een Azobe ringbalk met daarop liggers en een geïsoleerde vloerconstructie. De vloer wordt afgewerkt met plaatmateriaal waarop u de eindvloer kunt bevestigen. Doordat de piketten niet dieper dan circa 1 meter aangebracht kunnen worden is verzakking op deze wijze nooit uit te sluiten. De draagkracht van de ondergrond is hierin bepalend.

Toelichting Azobe
Dit roodbruine hardhout is een zeer zware, harde houtsoort die wegens zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout. De levensduur is meer dan 25 jaar. Azobé hardhout is tevens zeer duurzaam vanwege de hoge massa en sterke eigenschappen. Van Azobé kunnen allerlei producten gemaakt worden, zoals paardenboxen, beschoeiing en bruggen.

Skeletbouw
De wanden bestaan uit regelwerk. Tussen regelwerk wordt isolatie aangebracht die wordt afgewerkt door middel van een dampdichte folie gips en stucwerk.

Gevelbekleding
De gevelbekleding bestaat uit horizontaal WaxedWood rabat roodbruin.

Toelichting waxedwood:
WaxedWood is door middel van vacuüm – en drukimpregnering beschermd tegen houtaantasting, waarbij tegelijkertijd een emulsie van diverse wassoorten ‘onderhuids’ in het hout is gebracht. Na impregnering blijft de waterwerende wax in de poriën van het hout achter. Hierdoor wordt waterdoorslag verhinderd. Het gebruikelijke effect van zwellen en krimpen is 80% minder dan bij hout zonder waximpregnering.

Toepassingen:
Voor alle “weer en wind toepassingen” is WaxedWood een uitstekende keuze. WaxedWood wordt met succes toegepast bij geveltimmerwerk, bergingen en schuren. Ook andere buitentoepassingen, zoals loopsteigers, terrasvloeren, speeltoestellen en park- en landschapselementen zullen minder scheuren en verweren, waardoor er minder slijtage zal optreden.

Sterkte
De sterkte van WaxedWood is gelijk aan die van onbehandeld hout. Gedurende de gebruiksduur zal WaxedWood door haar duurzame en waterwerende kwaliteiten in het voordeel zijn.
Levensduur WaxedWood is onderhoudsvrij. Op WaxedWood projecten kan een projectgarantie van 15 jaar worden verleend. Deze is ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Garantie Veredeld Hout (SGVH). WaxedWood is overschilderbaar.

Binnenwand afwerking
De binnenwanden worden voorzien van gipsplaten met stucwerk. De wanden zijn dan sausklaar.

Ramen

– 2 bovenlichten van 200 x 50 cm. aan achterzijde, vast zonder ventilatieroosters.

Deuren
– 1 schuifdeur van 250 x 220 cm. (passieve deel voorzien van rooster)
– 1 dubbele deur met 2 zijlichten van 80 cm. breed.

Op de hoek van dubbele deur en raam plaatsen wij een hoekstijl zodat kozijn denkbeeldig doorloopt.

Hardhouten kozijnen en deuren;
De ramen en deuren worden vervaardigd uit Dark Red Meranti 750 kg/m3 en voorzien van dubbele beglazing. Het houtwerk wordt gegrond in het antraciet.

Technische installatie
– 5 dubbel wandcontactdozen
– 7 spots incl. 2 schakelaars
– 2x infraroodpaneel, 1200 Watt per paneel + thermostaat

Plat dak
Het dak wordt voorzien van een balklaag met daarop vellinghout, isolatie en EPDM folie. Het dak wordt verzwaard i.v.m. mogelijkheden voor groendak. Het vellinghout en balklaag blijft in het zicht.

Hemelwaterafvoer
Het dak is afgewerkt middels een zinken hemelwater afvoer naar maaiveld.

Maatwerk
Dit atelier kan uiteraard ook uitgevoerd worden als tuinkantoor, of recreatiewoning. Onze bouwwerken worden namelijk volledig op maat gemaakt.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.