Logo Goed Verblijven

Atelier (Bunschoten)

Onze klant aan het woord

Atelier Bunschoten

Een klant in Bunschoten was op zoek naar een plek om in alle rust aan zijn schilderkunst te werken. Daarom heeft hij gekozen om een houten atelier in de tuin te laten plaatsen. Aan de hand van de wensen van de klant hebben wij het atelier ontworpen en gebouwd. Deze wensen waren onder andere:

  • Rustige plek om in te werken
  • Veel natuurlijk lichtinval vanuit het noorden
  • Strak afgewerkt

Het tuinatelier in Bunschoten is afgewerkt met open gevelbekleding, zodat de ruimte goed geventileerd wordt. Hierbij hebben we gekozen voor Nobelwood. Dit is gemodificeerd hout dat bestand is tegen weersinvloeden, waardoor duurzame houtbouw wordt gegarandeerd. Daarnaast bevat dit hout geen noesten en zal het op egale wijze vergrijzen.

Het resultaat is een tuinatelier met een strakke afwerking, welke door de multiplex platen aan de binnenzijde wordt doorgevoerd. Door de platen wit te schilderen heeft het atelier een rustige uitstraling, zodat de schilderkunst nog beter beoordeeld kan worden.

‘Dankzij de uitgebreide raampartijen kan ik volop gebruik maken van noorderlicht. Dit is essentieel voor het schilderen, omdat zo alle kleuren op de juiste manier worden belicht. Nu weet ik zeker dat al mijn schilderijen mooi worden.’

Schildersatelier met veel natuurlijk licht

Om goed gebruik te kunnen maken van het schildersatelier is uitgebreide lichtinval belangrijk. Daarom hebben we ervoor gekozen om aan de noordzijde veel raampartijen te plaatsen. Zo kan onze klant de hele dag door optimaal gebruik maken van noorderlicht.

Door het atelier open te laten kan deze geheel naar eigen wens worden ingericht. Er is voldoende ruimte voor opslag en om in te werken. Ook aan de nodige voorzieningen is gedacht. Daarom is het atelier voorzien van een aanrecht met gootsteen en infrarood verwarming. Zo kan het atelier en alle schilders attributen schoon worden gehouden en wordt de ruimte op effectieve wijze verwarmd. Het voordeel van infraroodverwarming is dat de warmte direct voelbaar is, zonder dat het atelier zelf te warm wordt.

Dit houten tuinatelier is geheel volgens de wensen van de klant gebouwd en ingericht. Ook interesse in een atelier in Bunschoten of andere locatie? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Specificaties
Categorie: Atelier
Fundering: Bestaande uit bewapend beton en isolatie
Wanden: Binnenwanden afgewerkt met multiplex platen
Dak: Plat dak voorzien van EPDM dakbedekking
Gevel: Open gevelbekleding van Nobelwood
Deuren/ramen: Bestaande uit hardhout met dubbelglas

360° foto’s

Geïnspireerd?

Wij adviseren en begeleiden u graag bij het realiseren van een houten bouwwerk op maat.

GERELATEERD