Atelier Meerssen

Vanaf € 25.000

Bij dit atelier is er gekozen voor verticaal geplaatste WaxedWood. Om het atelier is een prachtig vlonder gerealiseerd. Een atelier / tuinkantoor maakt het thuiswerken prettiger!

Product beschrijving

Breedtemaat: 600 cm
Dieptemaat: 400 cm
Wandhoogte: 270 cm
Nokhoogte: 300 cm
Wandbekleding: Waxedwood
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: EPDM
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Houten tuinkantoor, atelier Meerssen

Ontwerp
Het dorpje Meerssen waar dit atelier is gebouwd is gelegen in het heuvelachtige landschap van de provincie Limburg. Niet alleen de omgeving is mooi, het atelier zelf is ook prachtig. Het zeer compacte bouwwerk is bedoeld voor productieve bezigheden. Wat is er nu fijner dan in je eigen achtertuin te werken? Terwijl u werkt kunt u heerlijk uitkijken over uw eigen achtertuin. Het houten bouwwerk is omgeven door een vlonder, zodat u nooit last hebt van overtollig regenwater, ook kunt u even een stoel neerzetten en zo in de frisse buitenlucht werken. Een fraai compact atelier met veel mogelijkheden.

Vloer
De vloer bestaat uit een Azobe ringbalk met daarop liggers en een geïsoleerde vloerconstructie. De vloer wordt afgewerkt met plaatmateriaal waarop u de eindvloer kunt bevestigen. Doordat de piketten niet dieper dan circa 1 meter aangebracht kunnen worden is verzakking op deze wijze nooit uit te sluiten. De draagkracht van de ondergrond is hierin bepalend.

Toelichting Azobe
Dit roodbruine hardhout is een zeer zware, harde houtsoort die wegens zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout. De levensduur is meer dan 25 jaar. Azobé hardhout is tevens zeer duurzaam vanwege de hoge massa en sterke eigenschappen. Van Azobé kunnen allerlei producten gemaakt worden, zoals paardenboxen, beschoeiing en bruggen.

Vlonder
Maatvoering vlonder 400 x 200 cm. bestaande uit geïmpregneerde trapeziumplanken en onderconstructie van azobe piketten en balklaag.

Skeletbouw
De wanden bestaan uit regelwerk 38 x 89 mm.

Gevelbekleding
De gevelbekleding bestaat uit verticaal waxedwood rabat bruin.
Toelichting waxedwood:
WaxedWood is door middel van vacuüm – en drukimpregnering beschermd tegen houtaantasting, waarbij tegelijkertijd een emulsie van diverse wassoorten ‘onderhuids’ in het hout is gebracht. Na impregnering blijft de waterwerende wax in de poriën van het hout achter. Hierdoor wordt waterdoorslag verhinderd. Het gebruikelijke effect van zwellen en krimpen is 80% minder dan bij hout zonder waximpregnering.

Ramen en deuren
Het tuinkantoor wordt voorzien van: – 1 enkele deur. – 2 zijlichten (100×220 cm)
– Hardhouten kozijnen en deuren
– De ramen en deuren worden vervaardigd uit Dark Red Meranti 750 kg/m3 en voorzien van dubbele beglazing.
– Het houtwerk wordt gegrond.
– Hang- en sluitwerk van degelijke kwaliteit SKG2 sterren.

Dak

Het dak wordt voorzien van een balklaag met daarop vellinghout, isolatie en EPDM folie. onderzijde overstek betimmerd met waxedwood, plafond. Binnenzijde tuinkantoor blijft vellinghout/balklaag zichtwerk. EPDM kenmerkt zich door zijn elasticiteit en duurzaamheid. Vanwege die feiten is er bewust gekozen voor EPDM i.p.v. bitumen dakbedekking.

HWA
Zinken pijp met afvoerpijp tot maaiveld.

Maatwerk
Dit atelier te Meerssen kan uiteraard ook uitgevoerd worden als tuinkantoor. Doordat wij alleen met maatwerk werken is in overleg alles mogelijk. Dit is natuurlijk ook erg duurzaam, omdat u een project later een andere functie kan toebedelen.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.