Logo Goed Verblijven

Is een tuinkantoor fiscaal aftrekbaar?

IS EEN TUINKANTOOR AFTREKBAAR?

Ja, onder bepaalde voorwaarden is een tuinkantoor aftrekbaar. Dit betekent dat u bepaalde kosten die u maakt voor het gebruik en onderhoud van uw tuinkantoor kunt aftrekken van uw belastbaar inkomen. Dit kan resulteren in aanzienlijke fiscale voordelen, waardoor het runnen van uw bedrijf vanuit een tuinkantoor mogelijk aantrekkelijker is dan vanuit uw eigen woning.

De volgende kosten zijn over het algemeen aftrekbaar:

  1. Operationele kosten: Dit zijn de kosten die u maakt tijdens het gebruik van uw tuinkantoor, zoals onderhoud, inrichting, en kosten voor gas, water en licht. De BTW op deze kosten kan ook worden verrekend.
  2. Afschrijving: U kunt ook afschrijven op het tuinkantoor zelf, wat betekent dat u de kosten van het tuinkantoor over een bepaalde periode kunt verdelen en deze kosten elk jaar kunt aftrekken.
  3. Deel van de WOZ-waarde: In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een deel van de WOZ-waarde van uw woning af te trekken.

VOORWAARDEN AFTREKBAAR TUINKANTOOR

Om in aanmerking te komen voor deze aftrek, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. Eigen sanitaire voorziening: Uw tuinkantoor moet zijn uitgerust met een eigen toilet.
  2. Eigen ingang: Uw tuinkantoor moet bereikbaar zijn via een eigen ingang, dat wil zeggen dat u niet via uw woning naar uw tuinkantoor moet lopen.
  3. Minimaal 70% van uw inkomsten uit werk in uw tuinkantoor: Minimaal 70% van uw totale inkomen, inclusief winst, loon, uitkeringen en bijverdiensten, moet worden verdiend vanuit uw tuinkantoor. U moet jaarlijks controleren of u aan deze voorwaarde voldoet.

Let op: fiscale regels kunnen complex zijn en variëren afhankelijk van uw specifieke situatie. Het is daarom altijd raadzaam om fiscaal advies in te winnen bij een deskundige voordat u een beslissing neemt over de aankoop van een tuinkantoor. Goed Verblijven kan u hierin adviseren.

Onze werkwijze
Door het gehele proces van ontwerp tot bouw uit handen te nemen, zorgen wij van Goed Verblijven ervoor dat u optimaal van uw tuinkantoor geniet. Na de realisatie zult u nog jarenlang plezier beleven aan uw bouwwerk.

Tuinkantoor Haarlem

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Tuinkantoor

Wat voor fundering heeft uw buitenverblijf nodig?

Bekijk voorbeeld

Goed Verblijven biedt verschillende soorten buitenverblijven. Als u voor een stevig buitenverblijf kiest, is het van belang om na te denken over de vraag: wat voor fundering heeft een buitenverblijf nodig?

Houten tuinkantoor Amsterdam

Tuinkantoor in Amsterdam bouwen

Bekijk voorbeeld

Een bouwwerk in uw achtertuin in Amsterdam biedt vele opties. Het is onvoorstelbaar hoeveel er mogelijk is met een bijvoorbeeld 10m² extra bebouwing. De opties zijn heel erg divers en wij adviseren u graag.