Logo Goed Verblijven

Hoe lang mag je een recreatiewoning verhuren?

HOE LANG MAG JE EEN RECREATIEWONING VERHUREN?

U mag uw recreatiewoning verhuren, maar hoe lang dat mag is per gemeente verschillend. Sinds januari 2021 is er namelijk een wet die gemeenten de mogelijkheid geeft om vakantieverhuur nog meer te handhaven. Het kan zo zijn dat u maar een bepaald aantal dagen per jaar uw woning mag verhuren of u moet melden wanneer er iemand in uw recreatiewoning overnacht. Daarnaast kan een gemeente u verplicht stellen om een registratienummer aan te vragen. Hierdoor heeft de gemeente overzicht over vakantiewoningen. Het is aan een gemeente zelf of ze gebruik maken van deze wet. Daarom is het belangrijk om op de website van de gemeente waarin uw recreatiewoning staat te kijken of er regels gelden.

Verder moeten de buren geen last ondervinden van de verhuur van de woning. Maak daarom duidelijke huisregels waar de huurder zich aan moet houden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Bij Goed Verblijven kunt u uw eigen recreatiewoning laten bouwen om deze vervolgens ook te verhuren. Wij denken in het ontwerp graag mee om de woning zo in te delen dat het helemaal verhuurproof is. Kijk voor inspiratie eens naar de recreatiewoningen die wij al gebouwd hebben. Neem vrijblijven contact  met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij staan u graag te woord om samen te bekijken hoe wij uw recreatiewoning kunnen realiseren.

Recreatiewoning

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Recreatiewoning Vrouwenakker, tuinaanleg

Eenzaamheid onder ouderen

Bekijk voorbeeld

Spijtig genoeg is er een toename in de eenzaamheid onder ouderen. Volgens de rijksoverheid voelt meer dan de helft van de ouderen boven de 75 jaar zich eenzaam. Uiteraard is het verschrikkelijk om te weten dat een familielid of kennis zich eenzaam voelt.

Duurzaam huis bouwen

Een duurzaam houten huis bouwen

Bekijk voorbeeld

Wanneer u op het punt staat om een huis te gaan bouwen, komt het onderwerp duurzaam bouwen al snel naar boven. Een duurzaam huis bouwen betekent dat de woning gebouwd wordt om lang mee te gaan.