Logo Goed Verblijven

Laat een recreatiewoning bouwen op eigen grond en niet op een park

Geschreven door:

Recreatiewoning op een park

Bij het kopen van een recreatiewoning op een park bent u vaak geen eigenaar van de grond. Vaak is dit in de vorm van erfpacht. Het vakantiehuis is dan uw eigendom, maar de grond pacht u van de eigenaar van het park. Dit betekent dat u altijd vaste kosten heeft, erfpachtkosten kunnen snel oplopen. Daarnaast heeft u bij het bouwen van een recreatiewoning op een park altijd te maken met een Vereniging van Eigenaren, waardoor u beperkt bent in het ontwerp van uw vakantiehuis.

Een recreatiewoning op eigen grond

Een alternatief is een recreatiewoning op eigen grond en niet op een park. Hierdoor zijn de aanschafkosten hoger, maar bent u zelf wel volledig eigenaar. Het voordeel hiervan is dat u zelf het ontwerp kunt bepalen. U bent namelijk niet afhankelijk van een VvE, maar u moet natuurlijk wel het bestemmingsplan van de gemeente in het oog houden.

Daarnaast is het kopen van een bestaande recreatiewoning een mogelijkheid. Dit betekent wel dat u het moet doen met de bestaande woning. Terwijl wanneer u een vakantiehuis laat bouwen, u het ontwerp zelf in de hand heeft. Alles kan op uw wensen worden aangepast. Een recreatiewoning bouwen heeft ook als voordeel dat u deze kan bouwen op eigen grond, waardoor de locatie ook volledig aan uw wensen voldoet.

Wat als u nog geen eigen grond heeft?

Wanneer u nog geen grond heeft, is het van belang om dit aan te schaffen. Goed Verblijven kan u niet van grond voorzien voor een recreatiewoning. Wel kunnen onze adviseurs u vertellen waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van eigen grond. Wanneer u grond op het oog heeft mag u altijd contact met ons opnemen. Onze adviseurs zullen u van passend advies voorzien en helpen u daarna graag verder met de bouw van uw vakantiehuis.

Mantelzorgwoning Elspeet

De mogelijkheden bij Goed Verblijven

Goed Verblijven is gespecialiseerd in het bouwen van houten recreatiewoningen. Wij hebben veel ervaring met diverse ontwerpen. Bekijk onze recreatiewoningen voor alle mogelijkheden. Heeft u andere wensen? Ook dat is mogelijk bij ons. Wij leveren altijd maatwerk en zorgen dat het vakantiehuis helemaal bij uw persoonlijke wensen en situatie past. Bent u klaar om uw eigen recreatiewoning op eigen grond en niet op een park te laten bouwen? Vraag dan vrijblijvend advies aan! Onze adviseur staan u graag te woord!

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

luxe tuinkantoor

Luxe tuinkantoor

Bekijk voorbeeld

Thuiswerken is de nieuwe norm geworden en met deze verandering groeit de vraag naar comfortabele werkplekken aan huis. Een luxe tuinkantoor biedt uitkomst. Met een luxe tuinkantoor kunt u de perfecte balans vinden tussen werk en privé.

Huis bouwen

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB)

Bekijk voorbeeld

Wat is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen? Dit wordt ook wel afgekort als ‘wet kwaliteitsborging’ genoemd. Bij alle vergunning plichtige bouwwerken is deze wet na 1 januari 2024 van kracht.