Wanneer u voornemens bent om een houten kapschuur te kopen is het belangrijk dat u nadenkt over diverse punten. 
Hieronder zijn deze punten weergegeven:

  1. De kapschuur moet een  meerwaarde geven aan het woonhuis

  2. De kapschuur afstemmen op de omgeving

  3. De kapschuur dient functioneel te zijn voor het gebruik

  4. Welke materialen gaat u gebruiken in de kapschuur
  5. Mag de kapschuur vergunningsvrij gebouwd worden of moet er een vergunning aangevraagd worden?

 

De kapschuur moet een meerwaarde geven aan  het woonhuis

eenvoudige kapschuur met golfplaten budget Wanneer u voornemens bent een houten kapschuur aan te  kopen is het belangrijk dat deze er mooi
 uitziet. U bent namelijk voornemens om een behoorlijke  investering te doen. Daarnaast geeft een
 mooie kapschuur een meerwaarde aan de woning wat zich  terugbetaald bij mogelijke verkoop
 van de woning. Maar wat is nu mooi­?

 Smaken zijn erg divers waardoor hier ook niet over te  twisten valt. Wel vinden wij dat een
 kapschuur moet passen bij het woonhuis en de daarbij behorende  bouwwerken. Om u een
 idee van de mogelijkheden  te geven verwijs ik u door naar de website  waar u op komt door
 hier te klikken. Om gericht advies te ontvangen raad ik aan contact op te  nemen waar wij
 u kunnen voorzien van een gedegen advies en mogelijk op locatie komen.

Hiernaast ziet u een eenvoudige kapschuur welke bekleed is met vuren rabat en het dak bestaat  uit een balklaag en golfplaten. Dit model is een echter budget kapschuur welke ook wel een
mooi uitstraling 
heeft. Zo ziet u dat mooi niet altijd duur hoeft te zijn. 

 

 

Het is mooi om een stijl van de bouw van het woonhuis te verwerken in de garage. Wanneer u een zeer strak afgewerkte woning heeft is kapschuur 1 wel mooi. Als de woning echter wat stoerder en ook wat vergrijsd hout is toegepast kan optie 2 ook heel mooi aansluiten. Zeker in een bosrijke omgeving is dat een mooie optie. Hier later meer over. 

Houten garage kapschuur  Houten kapschuur kopen

De kapschuur afstemmen op de omgeving

De omgeving heeft ook invloed op een kapschuur.  Zo is in een zeer bosrijke omgeving een robuuste kapschuur een mogelijkheid. Een kapschuur met bijvoorbeeld houten boomstammen als palen en schaaldelen waar het schors nog aanzit. Dit gaat op ten duur vergrijzen waardoor het mooi weg kleurt in het  bos. Waardoor u meer stedelijk woont is een strakkere variant een mogelijkheid. M.b.t. de materialen is het belangrijk om de omgeving op te nemen en  uiteraard uw wensen. Wanneer u er absoluut geen onderhoud aan wilt hebben kunnen wij dusdanige materialen toepassen in de kapschuur waardoor dat  geen issue is. De omgeving gaat minder spelen wanneer de kapschuur direct of zeer dicht bij de woning wordt geplaatst en andere bouwwerken. Vaak is het zo dat een kapschuur achterin een tuin wordt geplaatst. Waardoor het dan verder van de woning komt af te staan en meer in de omgeving is dit wel van belang. Ook hier adviseren wij u graag in.

 

Hieronder ook twee kapschuren welke beide voorzien zijn van een gebinten constructie. De gevelbekleding van foto 1 bestaat uit bruin waxedwood. De kapschuur van foto 2 is voorzien van Lariks onbehandeld welke met de tijd gaat vergrijzen. 

Houten kapschuur kopen  Houten kapschuur kopen

De kapschuur dient functioneel te zijn voor het gebruik

Om tot een ontwerp en materiaalkeuze te komen is zeker de functie van belang. Waar gaat de kapschuur voor gebruikt worden? Wellicht denkt u een simpele vraag als garage. Maar juist dat is lang niet altijd het geval. Hieronder enkele functionaliteiten waarvoor een kapschuur voor gebruikt kan worden. Dit kan uiteraard ook in combinatie met een garage/carport.

-          Gastenverblijf
-          Kantoor
-          Paardenstal
-          Atelier
-          Veranda/overkapping

Dit zijn zo maar enkele functionaliteiten waarvoor een kapschuur gebruikt kan worden. Zeker m.b.t. de indeling en de functionalieit dient hier rekening mee gehouden te worden. Wij hebben hierin veel ervaring en kunnen aan de hand van uw wensen een functionele indeling maken en materiaalsoorten aanbevelen. Zo zou een paardenstal voorzien moeten worden van betonplex en een kantoor, atelier en gastenverblijf met isolatie en mogelijk technische installatie. Ook het aantal ramen en deuren etc. kunnen wij hierop aanpassen.

Hieronder twee modellen welke meerdere functies hebben. De kapschuur op foto is heeft naast garage/carport ook een paardenstal ook een kantoor en bovenverdieping. De kapschuur op foto twee heeft naast de berging ook de functie als overkapping. Kortom een kapschuur is vaak meer dan louter een berging. 

Houten kapschuur kopen  Houten kapschuur Soest  


Welke materialen gaat u gebruiken in de kapschuur?

 

Een houten kapschuur wordt veelal bekleed met potdekseldelen welke van Lariks, Waxedwood, Eiken of Ceder zijn. De meest gekozen varianten zijn Lariks en Waxedwood. Lariks is een mooie houtsoort welke u kunt laten vergrijzen. Waxedwood is zeker een aanrader wanneer u de kapschuur zwart wilt hebben. Om alle specificaties van deze materialen te lezen verwijs ik u door naar de materiaalkeuze door hier te klikken.

 

Wat betreft de kolommen is het ook mogelijk om een volledige gebintenconstructie te maken. Dit geeft een kapschuur een totaal andere dimensie en brengt de oude ambacht weer tot leven. Een gebintenconstructie is naast het fraaie uiterlijk ook oersterk. De kolommen kunnen van Lariks, Douglas, Eiken of geïmpregneerd vuren zijn. Meestal wordt er gekozen voor Lariks of Eiken. Wanneer u het schildert kunnen wij de kolommen ook laten lamineren waardoor het vaster is qua vorm en de kans minimaliseert op torderen.  

Hieronder twee foto’s van bouwwerken welke gebouwd zijn met een gebintenconstructie. Beide modellen zijn voorzien van Eiken gebinten. 
Houten kapschuur kopen  Houten kapschuur


Mag de kapschuur vergunningsvrij gebouwd worden of moet er een vergunning aangevraagd worden?

Het vergunningsvrij bouwen is afhankelijk van de grote van het achtererf gebied, bebouwingsgebied en de huidige bebouwing. Met die gegevens kunt u eenvoudig bekijken of u vergunningsvrij mag bouwen. De goot mag echter nooit hoger dan 3 mtr. en nokhoogte tot max. 5 meter.

Lees ook artikel vergunningsvrij bouwen.    

Houten kapschuur kopen

 
  Wanneer u vragen of opmerkingen heeft
  aan de hand van deze gegevens horen wij het graag.

  Wij zijn bereikbaar op: 0525-655123
  en e-mail info@goedverblijven.nl

 

  Uiteraard kunt u ook het contact formulier invullen
  door HIER te klikken.