Spijtig genoeg is er een toename in de eenzaamheid onder ouderen. Volgens de rijksoverheid voelt meer dan de helft van de ouderen boven de 75 jaar zich eenzaam. Uiteraard is het verschrikkelijk om te weten dat een familielid of kennis zich eenzaam voelt. Er zijn vele mogelijkheden om dit op te lossen, zo is het onder andere mogelijk om af en toe een kopje koffie te drinken bij iemand die zich eenzaam voelt, of om hem uit te nodigen voor eten.

Eenzaamheid onder ouderen

Eenzaamheid onder ouderen

Mantelzorgwoning bouwen

Een compleet andere oplossing om dit probleem op te lossen is het bouwen van een mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning biedt namelijk een plaats vaak dichtbij een bestaande woning, waardoor het gemakkelijker wordt om dit probleem om te lossen. De reden hiervoor is de korte reistijd, vaak slechts een wandeling van enkele meters. Dit maakt het namelijk mogelijk om snel een kopje koffie te gaan drinken of gezellig samen te drinken.

Mantelzorgwoning in Peize

Mantelzorgwoning in Peize

Mantelzorg

Mantelzorg is het verzorgen van naasten onbetaald. De zorg bestaat onder andere uit begeleiding, toezicht, hulp bij dagelijkse activiteiten, persoonlijke verzorging en uiteraard het houden van gezelschap. Vooral het houden van gezelschap helpt tegen de eenzaamheid onder ouderen, dit is dan ook een zeer belangrijk om de kwaliteit van leven hoger te kunnen krijgen.

Mantelzorgwoning in Hooglanderveen

Mantelzorgwoning in Hooglanderveen

Eenzame ouderen bezoeken

Eenzame ouderen bezoeken is een geweldige manier om eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Dit kost echter vaak veel tijd en past niet binnen de drukke agenda's. Om dit gemakkelijker te maken is het een optie om dichter bij de ouderen te gaan wonen, in dit beeld past een mantelzorgwoning uitstekend. Dit maakt het namelijk zeer gemakkelijk om kort een bakje koffie te gaan drinken, waardoor het gemakkelijk past in de drukke agenda.