Recreatiewoning Groessen

Vanaf € 145.000

Dit uitzonderlijke bouwwerk is in een L-vorm opgetrokken. Hierdoor ontstaat een prachtige scheiding tussen het woongedeelte en de garage. Zo heeft u woonruimte, maar is er ook genoeg plaats voor opslag en stalling. De perfecte middenweg.

Product beschrijving

Breedtemaat: 1800 cm
Dieptemaat: 1200 cm
Wandhoogte: 270 cm
Nokhoogte: 500 cm
Wandbekleding: Zweeds Rabat
Dakvorm: Zadeldak
Dakbedekking: Dakpannen
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Houten garage, recreatiewoning, mantelzorgwoning tuinkantoor Groessen

Ontwerp
in het landelijke gebied net buiten Groessen is deze grote recreatiewoning gebouwd. De wens was het gebouw drie functies omvatte zoals berging met opslag, carport en recreatiewoning. Het mooie hieraan is dat de recreatiewoning aan de voorzijde oogt als garage. De garagedeur zijn gemaakt als luiken welke de raampartij van de recreatiewoning kunnen afschermen.

De grote van deze recreatiewoning is subliem te noemen. Naast het woongedeelte is er beschikking over een dubbele carport, opslagruimte, verdiepingsvloer en zowaar een geheel verblijf. Kortom alles in één.

Skeletbouw
De wanden bestaan uit regelwerk waarop de gevelbekleding wordt aangebracht. De gevelbekleding bestaat uit waxedwood rabat zwart werkende breedte 13.5 cm. De achterwand van de carport wordt dubbelschalig uitgevoerd.

De wanden worden geventileerd aangebracht wat wil zeggen dat u naderhand eenvoudig kunt isoleren. De schuur wordt afgewerkt door meranti multiplex platen. Tevens wordt er elektra aangebracht.

Toelichting waxedwood:
Beschrijving WaxedWood is door middel van vacuüm – en drukimpregnering beschermd tegen houtaantasting, waarbij tegelijkertijd een emulsie van diverse wassoorten ‘onderhuids’ in het hout is gebracht. Na impregnering blijft de waterwerende wax in de poriën van het hout achter. Hierdoor wordt waterdoorslag verhinderd. Het gebruikelijke effect van zwellen en krimpen is 80% minder dan bij hout zonder waximpregnering.

Toepassingen
Voor alle “weer en wind toepassingen” is WaxedWood een uitstekende keuze. WaxedWood wordt met succes toegepast bij geveltimmerwerk, bergingen en schuren. Ook andere buitentoepassingen, zoals loopsteigers, terrasvloeren, speeltoestellen en park- en landschapselementen zullen minder scheuren en verweren, waardoor er minder slijtage optreedt.

Sterkte
De sterkte van WaxedWood is gelijk aan die van onbehandeld hout. Gedurende de gebruiksduur zal WaxedWood door haar duurzame en waterwerende kwaliteiten in het voordeel zijn. Levensduur WaxedWood is onderhoudsvrij. Op WaxedWood projecten kan een projectgarantie van 15 jaar worden verleend. Deze is ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Garantie Veredeld Hout (SGVH). WaxedWood is overschilderbaar.

Ramen en deuren
De garage is voorzien van de volgende ramen en deuren:
– Dubbele garagedeur in met daarachter glas breedte 250 x 220 cm.
– Deurpartij met twee zijlichten van 70 x 220 cm.
– 2 Loopdeuren met half glas
– 1 raam van 60 x 60 cm.
– 1 dubbel raam van 150 x 120 cm.
– 3 dubbele ramen van 100 x 100 cm. + roedeverdeling
– Dubbele opgeklampte garage deur

De ramen en deuren zijn voorzien van dubbelglas. Het houtwerk wordt vervaardigd uit Dark Red Meranti en gegrond in het wit.

Binnendeuren
– 1 boarddeur conform tekening

Dak
Het dak wordt voorzien van Unidek dakplaten.
Dakafwerking bestaat uit Tuile du Nord Artoise, leverbaar in verschillende kleuren inclusief vorsten en gevelpannen. Hiernaast een afbeelding van de betreffende dakpan.

Het platte dak wordt voorzien van EPDM folie.

Dakgoot
Het dak is afgewerkt middels een zinken goot met hemelwater afvoer tot maaiveld. 14 mtr. zinken goot is reeds aanwezig met een diameter van 25 cm.

Staanders
De staanders onder de overkapping zijn van eiken en voorzien van schoren en ´nep´ pen en gat verbinding.

Trap-verdieping
De zolder is toegankelijk door een rechte vaste steektrap welke in de gesloten berging gesitueerd is. De hele ruimte is voorzien van een verdiepingsvloer!

Maatwerk
Zoekt u ook een model welke geheel op maat gemaakt na wens van de opdrachtgever. Indien u ook een maatwerk product wenst vernemen we het graag, wij kunnen dit geheel produceren conform u wens.

 

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu