Logo Goed Verblijven

Hoe lang mag je in een recreatiewoning wonen?

HOE LANG MAG JE IN EEN RECREATIEWONING WONEN?

Over het algemeen mag u niet het hele jaar in een recreatiewoning wonen. Dit mag alleen als de gemeente het een woonbestemming heeft gegeven. In het bestemmingsplan kunt u vinden welke bestemming uw woning heeft gekregen. Het verschilt per gemeente hoe lang u in een recreatiewoning zonder een woonbestemming mag wonen. Gemeenten beslissen zelf over hoe ze met permanente bewoning van een recreatiewoning omgaan.

De reden dat men niet permanent in een recreatieverblijf mag wonen is omdat ze vaak in een kwetsbaar natuurgebied staan. Daarnaast wil men niet teveel verstening in een groene omgeving. Verder zijn de bouwnormen van een recreatiewoning lichter dan voor een gewone woning, daardoor is het verblijf soms niet geschikt voor permanente bewoning. Bij de recreatiewoning van Goed Verblijven is dit niet van toepassing omdat deze zo gebouwd worden, dat ze het hele jaar te bewonen zijn.

Wanneer u zich niet houdt aan de regels die de gemeente gesteld heeft kunt u een waarschuwing krijgen of zelfs een boete. Het is daarom aan te raden om uit te zoeken wat de regels zijn in uw gemeente. Goed Verblijven kan dit ook voor u verzorgen, wij bekijken het bestemmingsplan en beoordelen de ruimte welke binnen uw plan beschikbaar is voor de realisatie van een recreatiewoning.

Goed Verblijven is gespecialiseerd in houten bouwwerken, waaronder recreatiewoningen. Wij adviseren u gedurende het gehele bouwproces, vanaf de vergunningsaanvraag, die wij voor u kunnen doen tot de uiteindelijke oplevering.

Contact

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij staan u graag te woord om samen te bekijken hoe wij uw recreatiewoning kunnen realiseren.

Houten recreatiewoning Monster, eetkamer

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Kantoor op maat plattegrond

Wat kost een kantoor op maat?

Bekijk voorbeeld

De bouwkosten voor een maatwerk kantoor zijn afhankelijk van veel verschillende factoren, maar het is mogelijk om een kantoorpand te laten bouwen tussen de €1.000,- en €1.500,- per m2 bij Goed Verblijven.

Levensloopbestendige woning bouwen

Levensloopbestendige woning bouwen voor nu én later?

Bekijk voorbeeld

Van het opvoeden van een jong gezin tot het genieten van ons pensioen, het is belangrijk om een huis te hebben dat met ons meegroeit. Een levensloopbestendige woning is de oplossing!