Logo Goed Verblijven

Wat kost een huis bouwen?

Geschreven door:

Bij Goed Verblijven informeren wij u graag over de kosten van het bouwen van een houten huis. Een casco woning begint bij ongeveer €150.000, maar de exacte prijs hangt af van uw specifieke wensen en eisen. Na een grondige inventarisatie van uw wensen en situatie, maken wij een ontwerp. Op basis hiervan stellen wij een gedetailleerde offerte op. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de kosten en mogelijkheden, en kunt u weloverwogen beslissingen nemen bij de bouw van uw droomhuis.

Voorbeelden per budget

Goed Verblijven realiseert woningen voor verschillende budgetten en in diverse stijlen.

  • Wilt u een luxe woning bouwen, zoals de woning in Wintelre? Dan moet u denken aan een prijs van €195.385,- voor een casco woning. Wanneer de woning sleutelkaar opgeleverd moet worden, komen hier natuurlijk nog extra kosten bij.
  • Het bouwen van een moderne woning, zoals de woning in Sint-Maartensdijk kost casco €195.000,-.
  • Wanneer u een landelijke woning wilt bouwen die vergelijkbaar is met de woning in Epe moet u ook denken aan €150.000,- voor een casco opgeleverde woning.

Kosten bij het bouwen van een huis

De kosten voor het bouwen van een huis zijn uit verschillende onderdelen opgebouwd. Als eerste heeft u een stuk grond nodig om op te bouwen, daarnaast moet er een vergunning aangevraagd worden voor een permanente woning. Hier zitten natuurlijk allebei kosten aan verbonden. Daarna komen de bouwkosten en eventuele bijkomende kosten, wanneer u bijvoorbeeld een sleutelklare woning wilt laten bouwen.

Grondkosten

De eerste stap voor het bouwen van een huis is het aankopen van de grond. De locatie bepaalt niet alleen de prijs, maar ook het woongenot. Voorafgaand aan de aankoop is het belangrijk om bestemmingsplannen, bouwvoorschriften en mogelijke aansluitingen voor nutsvoorzieningen te onderzoeken.

Bouwkosten

Bouwkosten omvatten de kosten van benodigde materialen voor het bouwen van een woning. Daarnaast zijn arbeidsloon en installaties voor water, elektriciteit en verwarming belangrijke kostenposten. De bouwkosten worden zeer nauwkeurig aan de hand van de benodigde materialen en uren berekend. De uiteindelijke prijs hangt af van de gekozen materialen en installaties, afmetingen en de afwerking van de woning.

Wat kost een huis bouwen?

Bijkomende kosten

Er zijn altijd extra kosten die komen kijken bij het bouwen van een huis. Denk bijvoorbeeld aan vergunningen of kosten voor het aansluiten van de nutsvoorzieningen. Daarnaast komen de kosten voor het inrichten van de woning erbij. Denk hierbij aan de keuken, badkamer, toilet, het verven en behangen van de woning en natuurlijk de meubels.

Laat Goed Verblijven uw huis bouwen

Bij Goed Verblijven helpen wij u graag met het realiseren van uw droomhuis. Wij bieden maatwerk waarbij al uw wensen en eisen worden meegenomen in het ontwerp. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarin al uw wensen worden opgenomen. Bekijk al onze gerealiseerde woningen om een beeld te krijgen van de diverse mogelijkheden.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

luxe tuinkantoor

Luxe tuinkantoor

Bekijk voorbeeld

Thuiswerken is de nieuwe norm geworden en met deze verandering groeit de vraag naar comfortabele werkplekken aan huis. Een luxe tuinkantoor biedt uitkomst. Met een luxe tuinkantoor kunt u de perfecte balans vinden tussen werk en privé.

Ecologisch huis bouwen

Een ecologisch huis laten bouwen

Bekijk voorbeeld

Het milieu en hoe we daarmee omgaan wordt steeds belangrijker bij het bouwen van een huis. Daarom willen steeds meer mensen een ecologisch huis bouwen. Een ecologisch huis is een huis dat het milieu zo min mogelijk belast.