Logo Goed Verblijven

Een vrijstaande woning laten bouwen

Geschreven door:

Het bouwen van een vrijstaande woning is een unieke kans om een huis te realiseren dat volledig aan uw wensen en behoeften voldoet. Van de eerste schetsen tot de laatste afwerking, elke beslissing ligt in uw handen. Maar waar begint u? En hoe zorgt u ervoor dat uw droomhuis werkelijkheid wordt? In deze blog delen wij de mogelijkheden, onze werkwijze, de bouwtijd en de kosten voor een vrijstaande woning.

Verschillende bouwstijlen mogelijk

Bij Goed Verblijven kunt u kiezen uit diverse bouwstijlen voor uw vrijstaande woning, allemaal gebouwd met hout. Hout biedt niet alleen een warme en natuurlijke uitstraling, maar is ook duurzaam en draagt bij aan een gezonde leefomgeving. De stijlen waaraan u kunt denken zijn landelijk, modern, met een zadeldak of een plat dak.

De landelijke stijl kenmerkt zich door een rustieke uitstraling, geïnspireerd door traditionele boerderijen en landhuizen. Deze woningen hebben vaak zadeldaken, houten balken en grote ramen die zorgen voor veel natuurlijk licht. De houten gevelbekleding geeft een natuurlijke look die perfect past in een groene omgeving. Deze woning op Texel is een mooi voorbeeld van een landelijke woning.

Moderne woningen staan bekend om hun strakke lijnen en minimalistische ontwerpen. Deze stijl maakt vaak gebruik van grote raampartijen en een open indeling. Deze woning in Wintelre laat precies deze kenmerken zien.

Een woning met een plat dak biedt een moderne uitstraling en is ideaal voor het optimaal benutten van de ruimte. Deze stijl past goed in zowel stedelijke als landelijke omgevingen en kan voorzien worden van een groendak. Deze woning in Doldersum heeft prachtig modern design en een plat dak.

Het zadeldak is een klassieke dakvorm die in veel verschillende bouwstijlen terugkomt, van landelijk tot modern. Het zadeldak zorgt voor een tijdloze uitstraling en biedt de mogelijkheid voor extra ruimte op de bovenverdieping. Een prachtig voorbeeld hiervan is deze woning in Ermelo.

Van planning tot realisatie

Bij Goed Verblijven begint het proces van de bouw van een vrijstaand huis altijd met een inventarisatiegesprek. Hierbij bespreekt u met onze adviseurs de wensen en behoeften. Aan de hand daarvan maakt de adviseur een ontwerp en offerte. Wanneer dit helemaal akkoord is gaan we aan de slag met de technische tekeningen en het bestellen van de materialen. Daarna kan het bouwteam aan de slag in de fabriek en op locatie. Wanneer de afwerking is gedaan, kunnen wij de woning opleveren en kunt u genieten van uw woning.

Bouwtijd vrijstaande woning

De bouwtijd van een vrijstaande woning is afhankelijk van de oppervlakte van de woning en de gewenste afwerking. Wanneer u een woning casco opgeleverd wilt hebben, kan dit sneller dan een sleutelklare woning. U moet uitgaan van een bouwtijd van ongeveer 2 tot 3 maanden vanaf het begin van de bouw tot de oplevering.

Vrijstaande woning laten bouwen

Wat kost een vrijstaand huis bouwen?

De kosten van het bouwen van een vrijstaand huis zijn volledig afhankelijk van uw wensen en behoeften. Het ontwerp van de woning heeft ook invloed op de kosten.  Wij bouwen woningen voor verschillende budgetten en prijzen. Wanneer u een vrijstaand huis wilt laten bouwen, moet u aan een casco bedrag van €1.500,- tot €3.000,- per m2 denken. Wanneer u wilt weten hoeveel een woning die helemaal aan uw wensen voldoet gaat kosten, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Goed Verblijven levert maatwerk

Wanneer u een vrijstaand huis wilt bouwen van hout, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij adviseren en begeleiden tijdens het bouwproces. De projecten die wij realiseren zijn allemaal maatwerk. Wij passen de woning volledig aan op uw wensen. Bekijk onze gerealiseerde woningen voor meer inspiratie! Wilt u meer weten over onze gerealiseerde projecten of wilt u meer weten over het bouwen van een vrijstaande woning. Vraag dan vrijblijvend advies aan!

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Huis bouwen

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB)

Bekijk voorbeeld

Wat is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen? Dit wordt ook wel afgekort als ‘wet kwaliteitsborging’ genoemd. Bij alle vergunning plichtige bouwwerken is deze wet na 1 januari 2024 van kracht.

Kangoeroewoning bouwen

Wat is een kangoeroewoning?

Bekijk voorbeeld

Een kangoeroewoning is een woning die bestaat uit twee zelfstandige wooneenheden. De naam is afgeleid van een kangoeroe die zorgt voor het jong (de zorgbehoevende) in de buidel. Lees deze blog voor meer informatie!