Recreatiewoning (Soest)

Vanaf € 85.000

De recreatiewoning In Soest heeft een speels design. De wandbekleding steekt perfect af tegen de stenen rand en de zwarte dakplaten. Door de kozijnen met een witte kleur af te werken ontstaat een uniek contrast.

Product beschrijving

Breedtemaat: 700 cm
Dieptemaat: 500 cm
Wandhoogte: 350 cm
Nokhoogte: 500 cm
Wandbekleding: Red cedar
Dakvorm: Gordingenkap
Dakbedekking: Prefab dakplaten
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Ontwerp
Een recreatiewoning kunnen we ook plaatsen met een hoge borstwering. Aangezien deze deels in de zandrug werd gebouwd is hier bewust voor gekozen. Uiteraard kunnen we dit aanpassen aan de hand van de situatie.

De wanden zijn van cedar in combinatie met de stalen dakplaten en grote voorpui aan de voorkant geeft dit een prachtige uitstraling. De grote glaspartij zorgt voor veel lichtinval in de recreatiewoning waardoor het optimaal verblijven is.

Aan de achterzijde zit een verdiepingsvloer met een dakkapel daarop geplaatst. Hierdoor is de beloopbaarheid aanzienlijk vergroot tevens zorgt deze ervoor dat de functionaliteit toeneemt.

Betonvloer
De fundering word uitgegraven op vaste grond ca. 60 cm onder het peil. Er wordt een funderingsbalk van 30*40 cm gestort. Bovenkant fundering ligt ca. 20 cm onder peil. Op de funderingsbalk word een halfsteens muur opgemetseld tot 120 cm boven peil. Betonplaat 15 cm. dik met 10 cm. isolatie. Betonplaat wordt gevlinderd. Ondanks de uiterste zorg kan het wel zo zijn dat tijdens de bouw de gevlinderde vloer vuil wordt.

Constructie
De constructie wordt gedragen door de wanden. Aan de wanden wordt een ringbalk van geschaafde Douglas balken 7*20 cm gemonteerd. Tussen de ringbalken wordt een balklaag van geschaafde Douglas balken 7*17 cm gemonteerd.
Op de zolder wordt een gordingenkap van Douglas spanten 7*25 cm met gordingen 7*20 cm gemonteerd.

Wanden
De wanden worden opgebouwd uit Douglas regels 5*15 cm. De buitenwanden worden enkelzijdig bekleed met horizontaal gemonteerde red Cedar (clear and better) channelsiding delen 1.8×12.7 cm. De binnenwanden worden afgetimmerd met 18 mm. underlayment. Alle buitenwanden/puntgevels worden voorzien van 2 zijde folie en isolatie 140 mm. glaswol. Ter plaatse van metselwerk 5 cm. PIR isolatie. De topgevels worden aan de binnenzijde voorzien van 18 mm. underlayment.

Ramen en deuren
1 raam 80 x 160 cm. vast op verdieping 1 raam 120×50 cm. vast 1 stuks Meranti puikozijn met dubbele stapeldorpeldeuren 2*2.3 meter met een BW van ± 30 cm Er komt aan beide kanten een zijlicht 1*2.3 meter
1 stuks dakkapel ca. 3.6*1.5 meter met plat dak. In de dakkapel komt een raamkozijn van 3.2*1.5 meter voorzien van 2 maal een draaikiepraam 1.0*1.5 meter en 1 maal een vast raam 1.0*1.5 meter.
Meranti raamkozijn in een punt met 3 tussenstijlen ca. 4*2.2 meter geschaafde Douglas schuifdeur opbouw in woning. Deurkozijn met deuren welke minimaal 5 weken v.t.v. wordt aangeleverd door opdrachtgever.

1 stuks geschaafde Douglas vaste trap met onder kwarts en balustradehekjes rondom verdieping.

Dak
Op de gordingenkap worden prefab dakplaten aangebracht type: Slim fix 2.5 3/3 L.
Deze dakplaten zijn aan de onderzijde wit afgewerkt.
Op de dakplaten wordt een Douglas 2*7 cm dakbeschot h.o.h. ca. 30 cm aangebracht.
Het dak wordt voorzien van een antraciet Felsdak beplating met windveer.
Aan de kopse kant komt een overstek van Ca. 30 cm inclusief boei.
De boeiplank is opgebouwd uit red Cedar volhout 1.8*23 cm.
Er wordt geen dakgoot aangebracht.

Zolder:
De zolder wordt bekleed met Douglas sponningplanken 2*17 cm. zolder t.b.v.. trap iets groter i.v.m. inloop.

Conservering:
Kozijnen en deuren worden antraciet gegrond.

Technische installatie
Gezien de hoge isolatiewaarde en het intensieve gebruik is deze recreatiewoning voorzien
van vloerverwarming welke aangedreven wordt door een hoge rendementsketel gasgestookt.
Er zijn naar wens van de klant een riant aantal wandcontactdozen aangebracht waardoor er op alle mogelijke plaatsen een tablet/telefoon of laptop opgeladen kan worden. Hoewel de vele ramen/deuren zorgen voor veel licht zijn er ook veel lichtpunten aangebracht zodat het er tijdens de donkere winteravonden ook goed verblijven is.

Recreatiewoning
Zoekt u ook een recreatiewoning opmaat geproduceerd? Wij kunnen het verzorgen compleet conform uw wens. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.